Nieuw recreatief fietspad verbindt Utrecht met IJsselstein Nieuw recreatief fietspad verbindt Utrecht met IJsselstein

Nieuw recreatief fietspad verbindt Utrecht met IJsselstein

Nieuw recreatief fietspad verbindt Utrecht met IJsselstein
Op de foto, van links naar rechts: Johan van Everdingen (Stichtse Groenlanden), Kees Geldof, Lot van Hooijdonk, Arne Schaddelee (Provincie Utrecht). Foto: Rick Huisinga
Utrecht heeft een nieuwe uitbreiding van het fietspadennetwerk gekregen. Op maandag opende het recreatieve fietspad tussen de Nedereindseweg in Utrecht en de Noord-IJsseldijk in IJsselstein.

Utrecht heeft een nieuwe uitbreiding van het fietspadennetwerk gekregen. Op maandag opende het recreatieve fietspad tussen de Nedereindseweg in Utrecht en de Noord-IJsseldijk in IJsselstein.

De Utrechtse wethouder Lot van Hooijdonk en haar IJsselsteinse collega Kees Geldof bevestigden het bordje voor ‘fietsknooppunt nummer 77’. Daarmee werd het recreatieve fietspad officieel geopend. Voorlopig krijgt het nog de naam ‘Verlengde Meerlopad’, maar de straatnamencommissie van IJsselstein zal daar begin volgend jaar verandering in brengen.

De twee gemeenten werkten samen met de provincie Utrecht en het recreatieschap Stichtse Groenlanden aan een veilig en groen fietspad. Zo zijn de oevers naast het fietspad natuurvriendelijk ingericht. Ook moeten rood asfalt en een zone met maximaal 30 kilometer per uur zorgen voor meer veiligheid voor de recreatieve fietsers.

Het ‘Verlengde Meerlopad’ is onderdeel het programma Recreatie om de Stad (RodS) van de provincie Utrecht. Het is één van de laatste projecten uit dit programma, dat in 2020 is afgerond. De provincie Utrecht heeft met dit programma verschillende groengebieden en recreatieve verbindingen aangelegd.

18 Reacties

Reageren
 1. Johnny

  Een plattegrond zegt meer dan 166 woorden.

 2. Leon

  Een beetje een misleidende kop, de Nedereindseweg ligt buiten de ring, midden in de polder. Dat fietspad zou ik nou geen verbinding met Utrecht noemen.

 3. G. Waaijers

  TOP!!!

 4. RABE

  Waar kan ik op dat fietspad komen, en wordt daar ook gestrooid in bij gladheid??
  Dat gebeurd n.l. niet bij de Laagravense plas.
  Aan de fietspaden in Utrecht wordt zowiezo niet veel aandacht besteed.
  Scheuren door bomen, tegels waar een fietsband tussen past.
  Ik neem toch nog graag de auto als het slecht weer is.

 5. TJA…

  Zou zo’n fietspad nu echt worden gebruikt?

 6. Dcl

  Misschien had men (gezamenlijk) beter dat geld uit kunnen geven aan onderhoud van het slechte fietspad bij de Nedereindseplas dat dagelijks door veel forensen en scholieren gebruikt wordt als verbinding IJsselstein-Nieuwegein. Want nu trekt elke gemeente zijn handen af van het fietspad.

 7. JdV

  @Rabe: Zo te zien is dit fietspad (rood asfalt) ook prima te doen met een auto dus ik zou zeggen ga er voor.

 8. Rob Mebus

  Ik vind het leuk! Maar trek hem effe door naar de Ringkade.

 9. Mark

  @TJA, door recreanten wel. Voor een leuke fietstocht in dat gebied is het een mooie verbinding richting Utrecht. Voor woon-werkverkeer denk ik niet dat het veel gebruikt gaat worden.

 10. Pieter

  @RABE
  Nou inderdaad wel geld voor recreatieve routes maar onderhoud van de doorgaande routes zit er niet in!
  Stuk fietspad langs de Archimedeslaan is één en al armoe, verzakkingen alom

 11. Kanaleneilander

  Leuk, ik ben benieuwd waar dit fietspad precies ligt. Ik fiets regelmatig op beide wegen waar dit pad op aansluit, maar had er niks van meegekregen. Morgen maar eens op zoek.

  Verder wel met RABE eens, in de directe omgeving van dit nieuwe fietspad zijn de Ringkade en de Heycopperkade voorbeelden van wegen die al jaren wel wat onderhoud kunnen gebruiken.

 12. Kanaleneilander

  Stond nog niet op google maps, maar gevonden op open street map: https://www.openstreetmap.org/#map=16/52.0512/5.0243

  Leuke short-cut wel, hoef je niet meer langs de provinciale weg of door IJsselstein.

 13. IJsselsteiner

  En dan nog veilig over de noordijsseldijk/achtersloot heen zien te komen.
  Sommige automobilisten zien het bord 60 niet staan. En de randen van de weg zijn soms kuilen.
  Heb n keer n auto half tegen n fietser aan zien rijden omdat ie aardig op zn voorligger zat. En dus niet echt overzicht had op die manier.
  De aanpassing in de bocht in de buurt vh fietspad is top!!

 14. Scherpschutter

  @TJA 13:13

  Natuurlijk niet. Kijk waar dat fietspad ligt. Het verbindt in essentie twee kale weilanden met elkaar….Totaal nutteloos (zowel voor werkverkeer als recreanten), maar nut hebben is hier het punt niet. Een berg ambtenaren heeft elkaar weer een paar maanden bezig kunnen houden. Daar gaat het wel om.

 15. Koel Hoofd

  @Kanaleneilander, bedankt voor de link
  Het is een doorsteekje tussen de noord en zuid Ijsseldijk langs de jachtjaven Marmoende. Die anderhalve recreant zal er blij mee zijn, Maar de toekomstige bewoners van de Rijnenburgpolder zullen er zeker wel mee zijn. Helaas, daarvoor moeten wel eerst D66 en GL hier het veld ruimen want anders komt het vol windmolens en zonnecellen te staan. Recreeren in een saai energielandschap, kan wel iets leukers bedenken.

  @RABE
  De gemeente bijzonder laks als het om banale maar noodzakelijke dingen als stedelijk onderhoud gaat omdat ideologische prestige projecten met fotomomentje prioriteit hebben. Pas als de boel instort of er doden vallen onderneemt men, na juridische interventie, pas actie….

 16. RABE

  Dank je Koel Hoofd. Eindelijk eens iemand die me steunt. Maar nu weet ik nog niet hoe ik van Station Lunetten op het bewuste fietspad kan komen.
  Is er iemand die het mij kan vertellen???

 17. Rick Lindeman

  koelhoofd, genoeg fietsers die daar langskomen, al was het maar om de nabije nedereindse weg te klimmen.. zeker paar honderd op een zaterdag…vwel prettig .. (maar idd een doorsteek, niet meer dan dat.. )

  @rabe, vanuit station lunetten? das wel 8 km, maar kijk op de fietroute planner, knoop 33 32 27 69 50 75 en dan naar de nieuwe 77

 18. wollie

  de straatnamencommissie van IJsselstein. dan is je leven toch compleet, als je daar een jaartje in mag zitten. 🙃

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).