Nieuw stadspark op 45 meter hoogte in kantoorgebouw Central Park in Utrecht Nieuw stadspark op 45 meter hoogte in kantoorgebouw Central Park in Utrecht

Nieuw stadspark op 45 meter hoogte in kantoorgebouw Central Park in Utrecht

Nieuw stadspark op 45 meter hoogte in kantoorgebouw Central Park in Utrecht
Het nieuwste stadspark van Utrecht is af. Het is een park op de elfde verdieping in het nieuwe kantoorpand Central Park, vlak bij Utrecht Centraal gelegen. Het park bestaat uit zo’n veertig bomen, 1.500 planten en een beekje. 

Het nieuwste stadspark van Utrecht is af. Het is een park op de elfde verdieping in het nieuwe kantoorpand Central Park, vlak bij Utrecht Centraal gelegen. Het park bestaat uit zo’n veertig bomen, 1.500 planten en een beekje. 

Met het inrichten van het park is een belangrijke stap gezet in de laatste fase van de ontwikkeling van dit bijzondere kantoorgebouw. Deze zomer wordt het negentig meter hoge gebouw met 22 verdiepingen opgeleverd. In het gebouw zit 28.500 m2 kantoorruimte, 500 m2 horeca en 500 m2 stadspark.

“De uitstraling en faciliteiten van kantoren worden steeds belangrijker om nieuw talent aan te trekken”, zegt Esther van Dort, investment manager van het uitvoerend bedrijf APF International. “Central Park is daarom ruim opgezet en heeft vanwege de grote ramen veel lichtinval en uiteraard een spectaculair uitzicht op Utrecht stad.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Centrale locatie

Central Park ligt in het hart van het nieuwe ‘Central Business District’ van Utrecht. Het ligt vlak naast Utrecht Centraal. Het stationsgebied van Utrecht wordt momenteel in hoog tempo herontwikkeld.

Joanne Roozenburg, asset manager investeerder Bouwinvest, zegt over Central Park: “Huurders kunnen gebruikmaken van gedeelde faciliteiten, zoals de centrale ontvangstbalie, het park en de vergader- en ontmoetingsplekken. Het pand is heel duurzaam en is uitgerust met een slimme gevel, energiebesparende (klimaat)installaties, sensoren, zonnepanelen en laadpalen voor de elektrische auto’s.” 

Central Park wordt een gebouw met meerdere gebruikers. Van de 28.500 m2 is al een flink deel verhuurd aan onder andere ABN Amro bank, internationaal adviesbureau Zanders, McDonalds en IWG.

23 Reacties

Reageren
 1. Pieter

  Is het publiek toegankelijk? Anders is het geen stadspark maar gewoon een tuin.

 2. Tom

  Leuk! Dan gaan we daar binnenkort eens een keertje barbecueën, en misschien ook een balletje trappen.

 3. Schutscherper

  Te laat. Het talent werkt vanuit huis en heeft geen zin in CO2 vervuiling door een “stadstuin”.

 4. Kadoendra

  @Pieter

  De naam “Central Park” maakt slechts deel uit van de marketing truc om flink veel geld binnen te harken.

 5. erwin

  misschien kunnen jongeren daar dan ‘s nachts gaan chillen ipv het Griftpark?!
  Win-win-situatie

 6. Kees N

  Kantoortuin!

  Er zullen wel geen rechten gevestigd zijn op de namen “Stadspark” of “Central Park”; maar verder ben ik het wel eens met @Pieter en anderen: als het niet openbaar toegankelijk is zou je het geen stadspark moeten noemen. De naam Kantoortuin zou wat mij betreft nog het beste passen.

 7. Scherpschutter

  Wat voor een ronduit bizarre behoefte aan realiteitsverdraaiing moet je wel niet hebben om een paar planten in een kantoorgebouw een ‘stadspark’ te noemen? LOL

 8. WvR

  Het idee leek aardig, maar helaas ziet het er van de buitenkant uit als een slecht tot niet onderhouden aquarium. Als de “parkverdieping” anderhalf tot twee keer zo hoog was geweest, en er ander glas was gebruikt had het wellicht iets kunnen zijn.

  Maar misschien is het aan de binnenkant wel mooi…

 9. Toine Goossens

  Dit is een geheim project van Centre Parcs om de kantorenmarkt te veroveren.

 10. Rivierenwijk

  Ik kan niet wachten tot een nieuwe variant van Tropicana of ander levensgroot terrarium een marketingtekst krijgt zoals ‘het nieuwste stadspark’.
  Laat ze eens wat stadsparken aanleggen waar ze ook nodig zijn: op het Jaarbeursplein zelf bijvoorbeeld op de plek van de skatebaan.

 11. Koel Hoofd

  Stadspark?
  Het moet niet gekker worden, dit is gewoon een kantoortuin, of grote plantenkas.

 12. wollie

  geen krokodillenvijver? gemiste kans…

 13. Ralf

  Jammer al die zure reacties hier. Gelukkig is het al gerealiseerd en hebben die vaak ook nogal dommige commentaren geen invloed meer op het plan. Ik persoonlijk ben blij met degelijke vernieuwende invulling van de functies in de (kantoor)gebouwen.

 14. Jesse

  StadsPark?? Mag iedereen daar dan een wandeling komen genieten? Of is dit gewoon een kantoor plantentuin?

 15. Jesse

  Waar kan ik siciteren voor een wandeling?

 16. Bernhard

  Voor de verandering eens met Scherpschutter. Dit heeft niets te maken met een (stads)park.

 17. Herman

  Leuk idee en weer eens wat anders dan verdieping x met werkplekken, vergaderruimte en toiletten.

  Grote vraag is natuurlijk, mag iedereen er wandelen?

 18. Moniek

  Scherpschutter, wat bedoelt u met CO2-vervuiling door een stadstuin?
  Ik heb geleerd dat planten CO2 opnemen. Fotosynthese heet dat.

  Het “park” lijkt me niet publiek toegankelijk. Jammer.

 19. Ed.

  Hé, misschien kan je op een verdieping ook een tippelzône inrichten?

 20. Lexus

  @wollie: in kantoren als deze lopen doorgaans heel wat reptielen op twee benen rond.

 21. Scherpschutter

  @Moniek

  U leest weer eens buitengewoon slordig. Er staat geen Scherpschutter, maar “Schutscherper”, dus ik stel voor dat u uw vraag nog eens aan de juiste persoon richt. Wat heerschap verder met dat gebazel bedoelde kan ik u persoonlijk namelijk ook niet verklaren.

 22. Ceasar

  @Scherpschutter

  Prachtig!

 23. UTRECHTSE JANTJE

  Beste Lezers cq Reageerdes , er staat in de tekst duidelijk te lezen dat de ,, Tuin ,, alleen toegangkelijk en bedoeld is voor de Huurders …. ik ben het wel met iedereen eens dat we hier niet kunnen spreken over ‘n Stadspark …hahaha ….

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).