Nieuw stationsplein Overvecht feestelijk geopend na maanden van verbouwing | De Utrechtse Internet Courant Nieuw stationsplein Overvecht feestelijk geopend na maanden van verbouwing | De Utrechtse Internet Courant

Nieuw stationsplein Overvecht feestelijk geopend na maanden van verbouwing

Nieuw stationsplein Overvecht feestelijk geopend na maanden van verbouwing
Abdel Harchaoui en wethouder Kees Diepeveen openen het nieuwe stationsplein in Overvecht. Foto's: Job van Gasselt
Station Utrecht Overvecht heeft een gloednieuw stationsplein. Aan het stationsgebied werd het afgelopen half jaar flink gesleuteld. Woensdagmorgen werd het plein feestelijk geopend door wijkwethouder Kees Diepeveen.

Station Utrecht Overvecht heeft een gloednieuw stationsplein. Aan het stationsgebied werd het afgelopen half jaar flink gesleuteld. Woensdagmorgen werd het plein feestelijk geopend door wijkwethouder Kees Diepeveen.

Het stationsgebied van station Overvecht, dat vijftig jaar geleden werd gebouwd, is compleet veranderd. Het plein is volledig betegeld en ingericht om fietsers en voetgangers ruimte te bieden. De auto is er te gast, maar kan het station nog wel via een kiss & ride-strook bereiken. Verder is de bushalte van het station verplaatst van de Aidadreef naar de Tiberdreef en zijn er 150 nieuwe fietsparkeerplekken bij gekomen.

Wethouder Kees Diepeveen, die de wijk Overvecht in zijn portefeuille heeft, gaf bij zijn openingsspeech aan trots te zijn op het nieuwe stationsplein, die volgens hem een ‘echte toegangspoort is van Overvecht’. “Het nieuwe stationsgebied kent vele moeders en vaders die hebben bijgedragen aan het plein. Er ontstaat door het nieuwe plein ruimte die ingevuld kan worden door ondernemers en organisaties.”

Positieve impuls

Mohammed Saiah, D66-raadslid en zelf inwoner van Overvecht, is blij met de komst van het stationsplein. “Het ziet er allemaal erg strak uit en biedt kansen voor wandelaars en ondernemers”, vertelt hij. “Of dit plein iets is dat Overvecht miste? Dat niet zozeer, maar het zorgt wel voor een nieuwe positieve impuls in de wijk. Het is iets nieuws, dat is mooi.”

De opening vond plaats tijdens De Versnellingsweek, een week waarin verschillende activiteiten voor wijkbewoners van Overvecht worden georganiseerd om aandacht te geven aan thema’s als gezondheid, werk, veiligheid en social cohesie. De Versnellingsweek is onderdeel van het grote project De Versnelling van Overvecht. De gemeente investeert de komende jaren ruim 10 miljoen euro in het project om Overvecht te versterken.

Met het doorknippen van een rood lint opende Kees Diepeveen het plein officieel. “We hebben er vertrouwen in dat we de positieve lijn, die is ingezet met de opening van dit plein, door kunnen trekken naar de rest van de wijk”, vertelde hij na afloop. Ook Alan Grommers van het Ondernemingsfonds Utrecht is positief gestemd. “Ik zou zeggen: Overvecht, geniet van je kansen. Want die liggen nu voor het oprapen.”

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).