Nieuw ventilatiesysteem TivoliVredenburg zo goed als klaar, kosten bijna 900.000 euro Nieuw ventilatiesysteem TivoliVredenburg zo goed als klaar, kosten bijna 900.000 euro

Nieuw ventilatiesysteem TivoliVredenburg zo goed als klaar, kosten bijna 900.000 euro

Nieuw ventilatiesysteem TivoliVredenburg zo goed als klaar, kosten bijna 900.000 euro
Het aanpassen van de ventilatiesystemen in de Grote Zaal en kelder van TivoliVredenburg zijn bijna klaar. Het poppodium geeft aan dat de kwaliteit van de luchtbehandelingen merkbaar is verbeterd. De doorstroming van de lucht is nu in lijn met de coronamaatregelen, zonder dat de akoestiek van de zaal is aangetast. Totale kosten: bijna negen ton.

Het aanpassen van de ventilatiesystemen in de Grote Zaal en kelder van TivoliVredenburg zijn bijna klaar. Het poppodium geeft aan dat de kwaliteit van de luchtbehandelingen merkbaar is verbeterd. De doorstroming van de lucht is nu in lijn met de coronamaatregelen, zonder dat de akoestiek van de zaal is aangetast. Totale kosten: bijna negen ton.

De werkzaamheden in de Grote Zaal en de kelder zijn in augustus begonnen, en op het moment worden de puntjes op de ‘i’ gezet. Er wordt nog gewerkt aan de regelinstallaties, waarmee de ventilatie automatisch afgestemd kan worden.

Budget

De gemeente heeft in totaal  896.222 euro uitgegeven aan de aanpassingen. Het oorspronkelijke budget is met 74.000 euro overschreden. Dat dit zou gebeuren werd in augustus al gemeld. De extra uitgaven waren nodig om de veiligheid van het op hoogte werkende personeel te garanderen, en om te garanderen dat het project op tijd opgeleverd kon worden.

De aanleiding voor de verbouwing waren de aangepaste coronamaatregelen, toen ook op goed werkende ventilatie de nadruk werd gelegd. Hierop heeft de gemeente de luchtdoorstroming in haar gebouwen onderzocht. De Grote Zaal en de kelder van TivoliVredenburg bleken een nieuw systeem nodig te hebben.

Wil jij DUIC steunen en een prachtig boek met de beste fotografie en verhalen van Utrecht in 2021 ontvangen? Voor 24,95 euro is DUIC in 2021 te bestellen en daarmee steun je direct onze journalistieke werkzaamheden.

Gekoppelde berichten

12 Reacties

Reageren
 1. JdV

  In geheel niet-gerelateerd nieuws: ozb stijgt met 24% in Utrecht.

 2. Nina

  Betaal ik daar dit jaar zoveel meer belasting voor?

 3. Don

  Ja mag wat kosten het cultuur paleis van ons progressieve college. De culturele elite moet natuurlijk wel voorzien van alle gemakken samen kunnen komen. Dit zal wel verrekend worden met de verhoging van de OZB van 24 %. Vraag me af hoe het staat met de ventilatie systemen in de scholen zitten ze daar nog steeds met de ramen open en een jas aan.

 4. Baliekluiver

  Dus poppodia zijn belangrijker dan klaslokalen?

 5. Pee

  volgens mij hoort de prioriteit ergens anders te liggen.

 6. Henk

  @ Don

  Tivoli Vredenburg is alles behalve bedoeld voor de culturele elite, maar gewoon voor het volk. Er wordt naast niche, ook behoorlijk veel main stream geprogrammeerd. Als de ventilatie niet goed is door een pandemie en men daardoor niet open kan is het ook weer gezeik. Weer eens populistische diaree vanuit de onderbuik, deze post.

  @ Baliekluiver

  Er is genoeg geld apart gezet voor de ventilatie in scholen, al bijna 1,5 jaar lang. Dat scholen niks doen ligt een gemeenten en scholen, die traag zijn. Dat ligt niet aan het daarvoor beschikbaar gestelde budget. Dat is er gewoon en ligt klaar en te wachten.

 7. Speak Upje

  Prima dat de ventilatie dadelijk goed is! Het nachtleven kan weer open strakjes!

 8. Don

  En beste @Henk dan kan de rekening toch prima neergelegd worden bij de niche en main stream als het blijkbaar belangrijker is dan kinderen normaal naar school te laten gaan. En met het geld dat dan overblijft kunnen de scholen geholpen worden om hun ventilatie op orde te brengen. Overigens behoorlijk elitaire opmerking om mijn kritische post over het geldverslindende culturele paleisje diaree uit de onderbuik te noemen

 9. Henk

  @ Don

  Gaan die kinderen nu niet naar school dan? De scholen zijn weer open. En de honderden miljoenen voor schoolventilatie is al ruim 1,5 jaar geleden opzij gezet. De scholen vragen het echter niet aan. Die verantwoordelijkheid ligt bij de scholen (en gemeentes).

  En wat is er elitair aan om ongefundeerde meningen en bewust gekozen framing van jouw kant uit (cultuurpaleisje, culturele elite) verbale diaree te noemen? Mij komt het ongefundeerde geroep van, heel vaak georganiseerde trollen met een bedoeling en van het slecht geïnformeerde zogenaamde “volk” (die dan minder 1% van het volk vertegenwoordigen) inmiddels wel de keel uit in ieder geval.

  Dat de OZB omhoog gaat heeft weinig met ventilatie van Tivoli Vredenburg te maken.

  Noem trouwens Roxeanne Hazes maar elitair, die wordt vaak geboekt in Tivoli Vredenburg.

 10. Nina

  @ Henk

  De minderbedeelde Nederlanders hebben geen geld om naar een culturele voorstelling te gaan en met de oplopende kosten voor energie en boodschappen worden dat er alleen maar meer.

  Stellen dat dit voor “het volk” is, geeft eigenlijk aan dat je geen idee lijkt te hebben wat er buiten jouw bubbel gebeurt.

  Het is wel zo dat “het volk” hieraan meebetaald. En dat verbaast mij steeds meer; subsidiegeld gaat naar een groep die prima twee (zelfs drie) keer zoveel entree kan betalen en er niets minder om hoeft te eten.

 11. Hans

  Even voor de duidelijkheid mensen.
  Ook als je geen cent te makken hebt kun je terecht, goed geventileerd en in een schitterende ambiance bij:

  DE GRATIS LUNCHPAUZECONCERTEN!

  De website van Tivoli-Vredenburg vermeldt:

  De vrijdagmiddag staat garant voor een muzikale inwijding van je weekend, want in het wekelijkse Gratis Lunchpauzeconcert hoor je de allergrootste muzikale beloftes. Elke vrijdag heb je de keuze uit een klassieke of jazzy omlijsting van je lunchpauze.
  De Lunchpauzeconcerten Klassiek zijn ook online te volgen via YouTube en Facebook.

  Maar je kunt natuurlijk ook seizoenskaarten kopen voor FC Utrecht of de kroeg induiken om maar eens iets te noemen. Dat kost dan weer wel wat.
  De voetballerij wordt hier in de stad ook enorm in de watten gelegd door de belastingbetaler, ware het alleen al door al die politiemensen die om de ander zondag ingezet moeten worden om de kluwen vechtenden een beetje uit mekaar te halen.

 12. Nina

  @ Hans

  Je geeft het zelf al aan; de interesse van de minderbedeelden ligt niet bij de gratis lunchpauzeconcerten. Dat het gratis is voor de dus veelal rijkere bezoekers is niet nodig.

  Afgelopen week heb ik de uitzending teruggekeken van Sander Schimmelpenninck “Sander en de kloof” van de VPRO over de groter wordende kloof tussen rijk en arm in Nederland. Goed om te zien dat Sander als rijke erfgenaam zich afvraagt hoe het beter zou kunnen en eigenlijk constateert dat het beter moet. Ik vond het zeer verhelderend.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).