Nieuwbouw U3 aan de Europalaan binnenkort van start | De Utrechtse Internet Courant Nieuwbouw U3 aan de Europalaan binnenkort van start | De Utrechtse Internet Courant

Nieuwbouw U3 aan de Europalaan binnenkort van start

Nieuwbouw U3 aan de Europalaan binnenkort van start

Met een wijkbericht heeft de gemeente Utrecht deze week omwonenden van de Europalaan geïnformeerd over de bouw van de het nieuwe U3 schoolgebouw aan de Europalaan 89. Naar verwachting start de aannemer begin augustus met de voorbereidingen voor de bouw. De sloopwerkzaamheden, die volgens de gemeente momenteel worden afgerond, waren in mei dit jaar aanleiding voor vragen binnen de gemeenteraad.

Een ingezonden filmpje over de sloopwerkzaamheden van de voormalige LTS aan de Europalaan waren begin mei aanleiding voor Nicole van Gemert, gemeenteraadslid van de SP Utrecht om het college van burgemeester en wethouders te confronteren met de stof- en geluidsoverlast voor de naastgelegen Al Hambraschool. Onaanvaardbaar, vond Van Gemert, temeer omdat er zich eerder dergelijke situaties in de stad hebben voorgedaan, die leidden tot het stilleggen van de sloop en het tijdelijk herhuisvesten van de blootgestelde school. Bijvoorbeeld in het geval van de openbare basisschool Overvecht werd in 2008 het Titus Brandsmacomplex gesloopt. De sloop werd destijds op verzoek van de gemeente stilgelegd totdat er vervangende tijdelijke huisvesting voor de school beschikbaar was. Bij het college waren echter geen klachten binnengekomen en dus ging de kwestie voorbij. Omdat veel omwonenden geen idee hadden wat er na de sloop stond te gebeuren bracht DUIC daar eind mei al informatie over. Deze week heeft inmiddels ook de gemeente omwonenden, zij het beperkt, geïnformeerd over de nieuwbouw.

De sloop- en bouwwerkzaamheden staan in het teken van het renovatie- en nieuwbouwproject U3 in Utrecht. U3, een voorlopige naam, bestaat uit drie bestaande scholen voor Voortgezet Speciaal Onderwijs die in Utrecht samen een nieuwe huisvesting ontwikkelen aan de Europalaan. Het gaat daarbij om de prinses Wilhelminaschool, de Herderschêesschool en de Rafaëlschool, die alle drie een ZML-afdeling (Zeer Moeilijk Lerend) hebben. De nieuwbouw maakt deel uit van het Masterplan Primair en (Voortgezet) Speciaal Onderwijs. Het bestaande gebouwencomplex van de voormalige LTS wordt getransformeerd tot een nieuwe school van circa 8.000 vierkante meter. Rond de nieuwbouw zijn, in samenwerking met het bureau voor landschapsarchitectuur Sant en Co, voor de verschillende groepen afzonderlijke speelplaatsen bedacht. Deze zijn direct gekoppeld aan hun eigen afdelingen. ‘Veiligheid en leefbaarheid voor de school en de buurt zijn belangrijke aspecten’, zo staat in het bouwprogramma van SBH Architecten vermeld.

Het U3 schoolgebouw vanuit vogelperspectief

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).