Nieuwbouwplannen Kögllaan in Utrecht aangepast vanwege financiële redenen Nieuwbouwplannen Kögllaan in Utrecht aangepast vanwege financiële redenen

Nieuwbouwplannen Kögllaan in Utrecht aangepast vanwege financiële redenen

Nieuwbouwplannen Kögllaan in Utrecht aangepast vanwege financiële redenen
Scouting Derde Utrechtse groep. Foto: Google Maps (2020)
De nieuwbouwplannen voor het gebied aan de Kögllaan in Utrecht zijn enigszins aangepast om het project financieel haalbaar te maken. Dit betekent dat er, zoals het er nu uitziet, meer woningen komen.

De nieuwbouwplannen voor het gebied aan de Kögllaan in Utrecht zijn enigszins aangepast om het project financieel haalbaar te maken. Dit betekent dat er, zoals het er nu uitziet, meer woningen komen.

Op het deel van de Kögllaan dat opnieuw ingericht moet worden staat nu nog een gebouw van de scouting. Het idee is dat op de plek van dit clubhuis twee gebouwen verrijzen. In het ene blok moeten vooral studentenwoningen komen en in het andere sociale- en middenhuurwoningen.

Dit was altijd al het plan, maar na een zogenoemde haalbaarheidsstudie is de indeling van beide gebouwen aangepast om het project financieel haalbaar te maken. Zo komen er 46 in plaats van 40 sociale huurwoningen, 15 in plaats van 13 middenhuurwoningen en 11 in plaats van 10 woningen met studentenkamers. Dit betekent dat er 12 extra studentenkamers komen.

Twee blokken

Deze aanpassingen gaan ten koste van de oppervlakte voor maatschappelijke en commerciële ruimte. Die slinkt namelijk van 170 vierkante meter naar 120 vierkante meter. Het idee is wel dat er nog steeds twee bouwblokken komen; één blok met 11 studentenwoningen met vier bouwlagen en een blok van Mitros met sociale- en middenhuurwoningen dat bestaat uit zes bouwlagen.

De scouting moet hierdoor verhuizen naar de Manegelaan in de Voorveldse Polder, naar een locatie die nu nog door Stadsbedrijven wordt gebruikt als opslagterrein. De gesprekken over de inrichting van deze plek lopen nog volgens de gemeente.

Gekoppelde berichten

5 Reacties

Reageren
 1. Nina

  Hoeveel bomen moeten hiervoor worden gekapt?

 2. katja

  Hupsakee, daar gáát weer groen.

 3. Pee

  En ze zijn zo erg op het milieu en het klimaat.
  Daar helpt deze actie niet echt aan mee.

 4. Boogschutter

  @ Nina, Katja en Pee..
  Wordt er eens een beetje gebouwd om de woningnood te lenigen (druppel op plaat die gloeit), is het weer niet goed.
  Wat zou jullie reactie geweest zijn als er stond: ‘woningen moeten wijken voor aanleg groen’ ? Huis te klein vermoed ik zomaar.

 5. Balderik v. Ravenzwaaij

  130 studentenwoningen? Ga er lekker zelf wonen. of had er een wolkenkrabber gebouwd voor 1000 studenten of meer. Onderin alle gelegenheden , bar, uitgaansgelegenheden, albert heijn, jumbo, alles geluiddicht afgesloten naar de buitenwereld. Hek erom heen campusregels. en klaar. WIe wil er nu naast 130 studentenwoningen wonen? Niemand toch? NIEMAND wil naast studenten wonen. NIEMAND.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).