Nieuwe afspraken over trillingen Uithoflijn | De Utrechtse Internet Courant Nieuwe afspraken over trillingen Uithoflijn | De Utrechtse Internet Courant

Nieuwe afspraken over trillingen Uithoflijn

Nieuwe afspraken over trillingen Uithoflijn

Bij de bouw van de Uithoflijn moeten verschillende maatregelen getroffen worden om ervoor te zorgen dat de tram minder trillingen veroorzaakt. Deze trillingen kunnen gevoelige apparatuur van bijvoorbeeld het ziekenhuis en de universiteit verstoren.

De gemeente, Bestuur Regio Utrecht (BRU), Universiteit Utrecht, Universitair Medisch Centrum Utrecht en de Hogeschool Utrecht hebben de afgelopen jaren onderzoek gedaan naar trillingen die door de tram veroorzaakt kunnen worden. Door de uitkomst van dit onderzoek zullen er nu maatregelen worden getroffen die de trillingen moeten reduceren. Voorbeelden hiervan zijn een extra glad spoor om trillingen te minimaliseren, ingegoten spoorstaven om trillingen te dempen en robuuste betonnen platen waarop de rails worden bevestigd om trillingen te absorberen.

Er staan 29 apparaten op de Uithof die verstoord kunnen worden door de trillingen. Bij 18 apparaten daarvan zouden de maatregelen die genomen moeten worden aan het spoor tot disproportionele kosten leiden. Daarom worden er naast aanpassingen aan het spoor er ook aanpassingen aan de apparatuur zelf gedaan. Sommige van deze apparaten worden bijvoorbeeld op een afgeveerde tafel geplaatst.

2 Reacties

Reageren
  1. Luukupuuk

    Gelukkig wordt daar in ieder geval nu over nagedacht, scheelt weer een parlemenaire enquete over 15 jaar ofzo.

  2. Peter Utrecht

    Als omwonenden stellen we hier al 10 jaar vragen over, en horen vervolgens dat het allemaal binnen de wettelijke normen valt blablabla. Maar bij de Uithof is het kennelijk wel een probleem én wordt het direct verholpen. In dit project heb ik de gemeente leren kennen als een schandelijke en onbetrouwbare samenwerkingspartner!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).