Nieuwe bestemming voor voormalig Pieter Baan Centrum: woningen, werkplekken en cultuur Nieuwe bestemming voor voormalig Pieter Baan Centrum: woningen, werkplekken en cultuur

Nieuwe bestemming voor voormalig Pieter Baan Centrum: woningen, werkplekken en cultuur

Nieuwe bestemming voor voormalig Pieter Baan Centrum: woningen, werkplekken en cultuur
Het voormalige Pieter Baan Centrum (PBC) aan de Gansstraat 164-170 krijgt een nieuwe bestemming als gebouwencomplex met werkplekken, cultuur en buurtfuncties. Ook komen er woningen voor kwetsbare doelgroepen.

Het voormalige Pieter Baan Centrum (PBC) aan de Gansstraat 164-170 krijgt een nieuwe bestemming als gebouwencomplex met werkplekken, cultuur en buurtfuncties. Ook komen er woningen voor kwetsbare doelgroepen.

Het pand is sinds eind 2018 niet meer in gebruik als psychiatrische observatiekliniek. Omdat het Rijk de panden niet meer in gebruik heeft, worden ze op een gegeven moment te koop aangeboden door het Rijksvastgoedbedrijf (RVB). De gemeente, het RVB en de Rijksbouwmeester vinden dat die verkoop kansen biedt. De gemeente is daarom samen met die partijen in gesprek over een nieuwe invulling.

Volgens de gemeente biedt de ligging van het pand kansen voor de stad en de directe omgeving. “Als plekken in de stad vrijkomen, zoals het voormalige PBC op ‘Het Luie End’, onderzoeken we nauwkeurig hoe we die opnieuw kunnen gebruiken. We hebben immers veel soorten woningen nodig, willen ruimte bieden aan bijvoorbeeld creatieve ondernemers en bovendien willen we dat de directe buurtbewoners kunnen profiteren van wat er nieuw komt”, zegt wethouder Klaas Verschuure.

Als de onderzoeken over de invulling van het pand zijn afgerond, kunnen de plannen verder worden uitgewerkt. Omwonenden worden onder meer met informatiebijeenkomsten betrokken bij de plannen. De eerste informatiebijeenkomst is op 6 oktober.

8 Reacties

Reageren
 1. Mikel

  Ongelofelijk. Je zou er echt flinke appartementen neer kunnen zetten. Echt een mooi stuk van kunnen maken. Maar het word weer prutswerk.

 2. MJPD

  Nou, het had erger gekund voor de omwonenden aldaar. Gelukkig geen AZC of voorrang verlening van appartementen aan “statushouders”. Alhoewel “kwetsbare doelgroepen” wel een heel rekbaar begrip is.

  Bouw die appartementen voor starters en werkenden, degenen die tenslotte het belastinggeld in het gemeente laatje brengen om alle linkse hobby’s zoals het creëren van de zoveelste “creatieve hotspot” van ondernemers zoals deze te kunnen bekostigen.

 3. AA

  De wethouder wil iets bouwen waar directe buurtbewoners van profiteren en komt vervolgens met appartementen voor probleemgroepen en zinloze kantoorruimte voor armoede grens naderende subsidiesponzen.

 4. De count

  Komen er ook plekken voor niet-creatieve ondernemers? Of worden alle ondernemers geacht creatief te zijn?

 5. Erwin

  Erwin zegt: die wijk kan wel een impuls gebruiken, waarom geen luxe stadsappartementen voor senioren met geld dat tegen de plinten klotst..?

 6. Berend

  Fiets er in de ochtend vaak langs, maar het was toch niet meer in gebruik als PBC? Staan wel mensen buiten te wachten om naar binnen mogen.

 7. Koel Hoofd

  @AA scherpe analyse

 8. Bromsnor

  Bromsnor heeft net gelezen dat mevrouw Queeny-Aimée Rajkowski pukkeltjes krijgt van “kwetsbare groepen”. Veel succes.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).