Nieuwe bruine beuk in Wilhelminapark krijgt koninklijke naam | De Utrechtse Internet Courant Nieuwe bruine beuk in Wilhelminapark krijgt koninklijke naam | De Utrechtse Internet Courant

Nieuwe bruine beuk in Wilhelminapark krijgt koninklijke naam

Nieuwe bruine beuk in Wilhelminapark krijgt koninklijke naam
De nieuwe bruine beuk op de plek van geliefde iconische rode beuk aan de Emmalaan heeft een koninklijke naam gekregen. De boom heet vanaf nu de  Prinses Beatrixboom.

De nieuwe bruine beuk op de plek van geliefde iconische rode beuk aan de Emmalaan heeft een koninklijke naam gekregen. De boom heet vanaf nu de  Prinses Beatrixboom.

De stichting Wilhelminapark stelde voor om de nieuwe beuk een koninklijke naam te geven en dat dus is gelukt. In augustus komt er een naambordje bij de boom te staan. Daarop staat ook de Latijnse naam voor ‘bruine beuk’ en de datum waarop die werd geplant.

“Ik denk dat deze bruine beuk ook weer in de harten wordt gesloten door heel veel Utrechters”, zegt wethouder Kees Diepeveen (Openbare ruimte) in een video van de gemeente.

Tekst gaat verder onder video

Er is volgens hem veel betrokkenheid en inzet geweest. “Iedereen, zowel buurtbewoners als mensen van de gemeente en van de stichting, allemaal zeer bedankt voor jullie inzet en ik hoop dat die betrokkenheid de komende tijd blijft.”

Schimmels en zwammen

De vorige beuk die er stond was 170 jaar oud en werd in februari gekapt. De rode beuk had het gevecht tegen de schimmels en zwammen verloren en moest neer. Bij veel Utrechters had de boom een plekje in hun hart.

De laatste maanden stonden er hekken om het gevaarte en in januari werd er een heuse afscheidsbijeenkomst georganiseerd: bewoners kwamen samen om herinneringen, gedichten en foto’s te delen.

Gekoppelde berichten

6 Reacties

Reageren
 1. wollie

  alsof Bea daarop zit te wachten.
  noem ‘m dan gewoon Kees… 🙂

 2. Scherpschutter

  Een naam voor een boom…? Volgens mij zijn we hier collectief ons verstand aan het verliezen.

 3. HArry

  Ik heb net zoveel koninklijk bloed als onze prins pils met zijn maxi.
  Waar blijft de dna test?

  Dus noem die boom maar HArry. Koning klikker gaat het echt niet worden.

 4. joris

  Hallo! het is 2020, niet 1870!

 5. [email protected]😉

  Volgens mij zijn er echt mensen die het waardig zijn om hun naam te ontlenen aan deze boom,zoals oud verzetsstrijders die gefusilleerd zijn voor onze vrijheid,niet mensen die veilig op een afstand toekeken hoe de bevolking lijde onder de bezetting.

 6. Hetty

  Dat deze boom maar lang moge leven, en dezelfde emotionele waarde mag gaan krijgen als de Rode Beuk.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).