Nieuwe fiets- en wandelroutes in Leidsche Rijn om bezoekers van de stad ‘over de brug te krijgen’ Nieuwe fiets- en wandelroutes in Leidsche Rijn om bezoekers van de stad ‘over de brug te krijgen’

Nieuwe fiets- en wandelroutes in Leidsche Rijn om bezoekers van de stad ‘over de brug te krijgen’

Nieuwe fiets- en wandelroutes in Leidsche Rijn om bezoekers van de stad ‘over de brug te krijgen’
Fietsburgemeester Jelle Bakker
Deze zomer worden onder het motto ‘De Route van’ drie nieuwe fiets- en wandelroutes in Leidsche Rijn gelanceerd. Utrechters zoals de eerste Fietsburgemeester Jelle Bakker en acteur Loek Peters laten zien welke plekken ze het mooist, opvallends en verrassendst vinden in hun tocht door Leidsche Rijn

Deze zomer worden onder het motto ‘De Route van’ drie nieuwe fiets- en wandelroutes in Leidsche Rijn gelanceerd. Utrechters zoals de eerste Fietsburgemeester Jelle Bakker en acteur Loek Peters laten zien welke plekken ze het mooist, opvallends en verrassendst vinden in hun tocht door Leidsche Rijn

Met de nieuwe routes, een poster en een sociale mediacampagne wil Stichting Leidsche Rijn Marketing al het moois van ‘dé stadstuin’ van Utrecht onder de aandacht brengen en daarmee Utrechters en bezoekers vanuit de stad ‘over de brug krijgen’ om het gebied te ontdekken. Daarnaast moet de campagne ook het gezond recreëren dicht bij huis stimuleren.

Jelle Bakker, Fietsburgemeester van Utrecht: “Tijdens mijn fietstocht Nieuwe stad met rijke historie heb ik veel plekken gezien waar ik terug wil komen. Als historicus was het voor mij een ware ontdekkingstocht. De route loopt langs fietsknooppunten en mooie plekken. Op de website lees ik verhalen over de locaties. Ik hoop dat veel Utrechters dit ook gaan doen!”

Tekst gaat verder onder afbeelding

Acteur Loek Peters

Loek Peters, acteur in onder meer de tv-serie Penoza: “We stonden binnen no-time heerlijk tussen de koeien en dat bij mij om de hoek. Als mensen uit de stad een kwartiertje doorfietsen ontdekken ze veel nieuwe groene plekjes via de fietstocht ‘Groen, groener groenst’. Utrechters ga dat groen zo vlakbij ontdekken!”

Elke maand zal een nieuwe Utrechter zijn/haar route en belevenissen delen. De routes en bijbehorende informatie zijn online via diverse platformen te vinden zoals routesinutrecht.nl, visitutrechtregion.com en ontdek-leidscherijn.nl. De campagneposters zullen op posterzuilen en in veel horecagelegenheden en culturele instellingen te zien zijn waarbij een QR-code direct naar de routes leidt. In deze campagne wordt samengewerkt met Maximus Brouwerij, Pathé, Natuurmonumenten en DUIC.

Parels

Veronique van Campen van Leidsche Rijn Marketing: “We hebben een aantal Utrechters gevraagd om deze routes te wandelen of te fietsen, omdat we het tijd vonden om al het moois van Leidsche Rijn en haar buitengebied onder de aandacht te brengen. Stadsdeel Leidsche Rijn bestaat nu bijna 25 jaar en is inmiddels een volwaardig deel van Utrecht met 45 procent van het oppervlak en ruim 80.000 inwoners. Het stadsdeel heeft met hedendaagse en historische ‘parels’ alles te bieden op het gebied van gezond stedelijk leven. De deelnemende Utrechters vonden het echt een eer om onverwachte plekjes en belevenissen tijdens hun fiets- of wandeltocht te delen.”

15 Reacties

Reageren
  1. Koel Hoofd

    Toen LR nog enkel op de tekentafels bestond, kwam ik nog regelmatig de brug over omdat daar nog weidelandschap was.
    Nu heb ik er werkelijk helemaal niets meer te zoeken behalve de weg.

  2. Lachgas

    Mevr R. Bakker vond dat LR en Utrecht met elkaar verbonden moesten worden. Dat kon alleen als de A2 in een tunnel kwam. Helaas kreeg ze het A’dam Rijnkanaal niet in een tunnel zodat beide stadsdelen eeuwig via bruggen verbonden zullen blijven. Relatief weinig mensen zullen de steile bruggen nemen om van elkaars schoonheid te genieten.

  3. Rogier

    Tsja Lachgas,

    In Parijs, London, Budapest om maar wat voor beelden te noemen steekt ook niemand de rivier over. De bruggen ,ik amper steil te noemen. Zeker de Dafne schippers brug niet.

    LR heeft heel veel te bieden, ook voor bewoners van de “oude” stad

  4. Moniek

    Wat heeft een nieuwe wijk als Leidsche Rijn te bieden om er speciaal naartoe te fietsen behalve eindeloze hoeveelheden nieuwe huizen? Ik fiets toch echt liever een andere kant op.

  5. TeringJantje

    Als je in de natuur wilt fietsen kun je beter oostelijk van de stad gaan kijken. Tegen de Heuvelrug kan dit kunstmatige park niet op! Gescheiden fietspaden van de rijweg etc. Dat is in de polder ten westen van de stad vaak anders. Daar fiets je met gevaar voor eigen leven en deel je vaak de baan met agressief rijdende auto’s. Maar goed, misschien is dit inmiddels anders, ik zal het eens een kans geven.

  6. Jeroen

    Misschien een idee dat Leidsche Rijn Marketing bovenstaande reageerders uitnodigt bepaalde routes te wandelen of fietsen? Dan ze daarna hier hun mening herhalen of herzien.

  7. Bernard Prins

    LR vind ik een geslaagde en gevarieerde wijk waar de meesterhand van Riek Bakker goed zichtbaar is. Ik woon er zelf niet maar fiets er graag doorheen richting Groene Hart. Herbergt het grootste park van Utrecht en is inmiddels een begerenswaardige woonwijk geworden, waar de prijzen (helaas) snel stijgen. Via de Daphne Schippersbrug (hoezo steil ?) ben je er zo.

  8. Gregor

    @Moniek
    Omdat je hier wel rustig kan fietsen zonder van je sokken te worden gereden. Vrijliggende fietspaden, groen groen groen overal, diversiteit aan Flora en Fauna etc. Zaken die ik in Wittevrouwen, Lombok en Zuilen nou net niet tegenkom als ik daar fiets. Maar hé, je moet niks. Je kunt ook eens je wereld verbreden en verder kijken dan je comfortzone. Al zitten aan deze kant van Utrecht naar weinigen te wachten op zeurkousen en bekrompenheid.

  9. Scherpschutter

    “Stadsdeel Leidsche Rijn bestaat nu bijna 25 jaar en is inmiddels een volwaardig deel van Utrecht met 45 procent van het oppervlak”

    Nooit. Nooit zal LR een volwaardig deel van Utrecht zijn.

  10. Pee

    @jeroen
    of het vermoeden word juist bevestig als men er doorheen fietst.
    bepaalde gedeelte wil je je nu al echt niet bevinden.

  11. Jit

    Leidsche Rijn is een draak. De rode fietsbordjes die aanwezig zijn in de wijk benoemen alleen de drie ‘centra’ van Leidsche Rijn met hun vinexnamen, en geven niet eens Utrecht-Centrum aan. Pas ná het busstation is er een rood bordje die Utrecht-Centrum aangeeft, terwijl je al 2 kilometer eerder je telefoon erbij hebt gepakt om de route te zoeken.

  12. Herman

    Leidsche Rijn heeft absoluut mooie stukken, maar daarnaast ook dle wat minder fraai zijn. Als fietsgebied voor ontspanning is het matig, waar je ook fietst, bijna altijd zie je huizen, huizen en nog eens huizen en daarom heen heel veel fietsen.
    Je moet vanuit de stad steeds verder fietsen om de stad echt te verlaten.
    Consequentie van een populaire groeiende stad.

  13. Moniek

    @Gregor
    Ik volg liever TeringJantje en fiets de andere kant op, dus oostelijk van de stad.
    Zo hebt u ook geen last van zeurkousen en bekrompenheid.

  14. Erwin

    @Herman: welke mooie stukken dan?

    @rogier: wat precies heeft LR te bieden voor bewoners van de oude stad..?

    Ik rijd (vrijwel) dagelijks door LR maar het kan me niet bekoren.

  15. Fred

    Stichting Leidsche Rijn Marketing gun ik haar mening, doch het lukt me niet om na Kanaleneiland, Overvecht en Lunetten ook nog Leidsche Rijn interessant of mooi te vinden. Dat gevoel krijg ik wel bij het fietsen / wandelen tussen de weilanden die we vroeger in ruime mate rond Utrecht hadden liggen. Die Vinex gedachte achter die bebouwde zandvlaktes stong en staat me tegen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).