Nieuwe fietsenstalling bij Laag Catharijne - De Utrechtse Internet Courant Nieuwe fietsenstalling bij Laag Catharijne - De Utrechtse Internet Courant

Nieuwe fietsenstalling bij Laag Catharijne

Nieuwe fietsenstalling bij Laag Catharijne
Oude fietsenstalling Laag Catharijne - Archiefbeeld DUIC
De vernieuwde fietsenstalling bij Laag Catharijne opent aankomende donderdag. Er komen driehonderd plekken bij aan de kant van de Catharijnesingel.

De vernieuwde fietsenstalling bij Laag Catharijne opent aankomende donderdag. Er komen driehonderd plekken bij aan de kant van de Catharijnesingel.

Tot voor kort was de fietsenstalling nog in bezit van een particulier. Ondanks het tekort aan fietsenstallingen in het stationsgebied, werd de stalling maar mondjesmaat gebruikt.

De gemeente besloot de stalling over te nemen. Het wordt één van de vele U-stallen in de stad. De eerste 24 uur is gratis, daarna zijn de kosten per dag vijftig cent.

3 Reacties

Reageren
  1. J. de Vries

    Tja, zolang de gemiddelde fietsbezitter zijn fiets het liefst IN de winkel plaatst en te lui is om een paar meter te lopen (je bent tenslotte fietser en geen voetganger, toch?) zal de overlast van foutief geplaatste fietsen er vrees ik niet door afnemen. Gewoon doorgaan met streng handhaven en onmiddellijk losknippen en verwijderen van fietsen die niet correct in de stalling staan.

  2. cas

    Ik vind dat de gemeente nu wel naar de kosten en baten van de verschillende stallingen moet kijken. Fietsen staan niet altijd netjes geparkeerd en stallingsruimte is beperkt in het centrum, maar het is wel belastinggeld wat er wordt gebruikt. Wanneer deze stallingen veel kosten maar amper iets opleveren ga je dus niet zorgvuldig om met belastinggeld en zal je moeten zoeken naar andere oplossingen.

  3. anna

    @J. de Vries , en zo zijn er ook mensen die inderdaad niet kunnen lopen. Niets te maken met luiheid maar die door het gebruik van hun fiets nog van a naar b kunnen. Dan heb ik het nog niet eens over alle aangepaste fietsen. want niet iedereen kan 100 meter lopen. Dus benieuwd of de fiets die anders is ook terecht kan bij Laag Catharijne. Want plus is dat deze gelijkvloers is. veel stallingen hebben een heuvel aflopend naar beneden. Of geen lift. Helaas kom je er dan niet.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).