Nieuwe flitspaal Franciscusdreef in Utrecht gaat aan Nieuwe flitspaal Franciscusdreef in Utrecht gaat aan

Nieuwe flitspaal Franciscusdreef in Utrecht gaat aan

Nieuwe flitspaal Franciscusdreef in Utrecht gaat aan
Archieffoto
Wie te hard of door rood rijdt op de Franciscusdreef in Utrecht, krijgt binnenkort een boete. Vanaf dinsdag 14 november gaat de nieuwe flitspaal aan.

Wie te hard of door rood rijdt op de Franciscusdreef in Utrecht, krijgt binnenkort een boete. Vanaf dinsdag 14 november gaat de nieuwe flitspaal aan.

De flitser handhaaft op het overtreden van de maximumsnelheid en negeren van rood licht. De paal komt de staan op de kruising van de Franciscusdreef en de Orinocodreef, richting het Ghandiplein. De maximumsnelheid op de weg is 50 kilometer per uur. Per maand passeren daar zo’n 90.000 voertuigen

De flitser is volgens de gemeente en het Openbaar Ministerie nodig omdat er vaak met te hoge snelheid wordt gereden, zowel overdag als ’s nachts. Ook wordt op de kruising vaak door rood gereden, met name richting de Noordelijke Ringweg.

Bezoekers van het bedrijventerrein en de sportvoorzieningen in de buurt maken gebruik van deze kruising. Deze verschillende functies zorgen ook voor verschil in type weggebruikers, zoals jonge sporters en bestelbussen. Hiermee is het risico op een ongeval vergroot.

24 uur per dag

De flitspalen zijn recent geplaatst. In de afgelopen periode zijn de flitspalen getest. Vanaf 14 november krijgen alle overtreders een boete. Flitspalen staan 24 uur per dag aan en overtredingen worden direct doorgestuurd naar het CJIB. Na ongeveer drie jaar wordt gekeken of de verkeerssituatie is verbeterd. Het Openbaar Ministerie beoordeelt dan, na overleg met de politie en de gemeente, of handhaving met een flitspaal langer noodzakelijk is.

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  Goudmijntje

 2. Statler

  Snelheid: werd tijd. Rood licht: nog beter.

 3. Dirk

  Die paal staat er al een tijdje, ik rijdt er elke dag langs.
  Inmiddels is de paal zo bekend dat de paal niet veel geld gaat opleveren.

  Realiteit is dat het gas er pas na de Tango op gaat, en men dan in een dragrace naar de Zuilense Ring gaat.

 4. Ja

  Lekker!

 5. LvH

  Ik hoop eigenlijk dat ze wat meer op flexibele flitspalen inzetten. Dat de politie na klachten in een straat gewoon wat meer mogelijkheden krijgen om te handhaven. (En notoire boeterijders ook aangepakt worden)

 6. Statler

  Duidelijk verhaal van @Dirk. Dus na de Tango een flexibele om het af te leren.

 7. Lombokker

  Hier op de Graadt van Roggenweg staan ook twee van die palen. Dat zal best geld opleveren, maar de echte verkeersterroristen pak je er niet mee. Die weten precies waar ze staan en gaan er op tijd voor in de remmen, en vervolgens vol op het gas.
  Mobiele controles die zo nu en dan op steeds andere locaties staan zouden een prima aanvulling zijn, maar daar heeft de politie kennelijk geen capaciteit voor.

 8. Scherpschutter

  @Lombokker

  Uiteraard heeft iedere automobilist met ook maar een half functionerend brein Flitsmeister of een gelijke app geïstalleerd. Je laat je toch niet vrijwillig van je geld beroven omdat je er per ongeluk netto 5 kilometer per te hard langs rijdt?

  Flitspalen pakken niet de jakkeraars, die op zeker allemaal Flitsmeister hebben. Flitspalen pakken vooral onoplettenden, ouderen en mensen die niet uit de buurt komen. Het heeft niets met verkeersveiligheid te maken en alles met het plunderen van de bevolking op alle mogelijke manieren.

 9. Oranje mannetje

  En dat is hard nodig!!!
  Ik werk vaak op deze plekken langs de weg. De egotrippertjes willen allemaal zo snel mogelijk de 100 halen met zo veel mogelijk lawaai.
  Goed plan en incasseren !

 10. Thuisblijver

  Ik gebruik ook Flitsmeister en heb al jaren geen bekeuring gehad. Ik rij wel lekker stevig door, niet van dat getreuzel. Heb een hekel aan stoplichten, daar heb ik geen boodschap aan. Verkeerslichten respecteer ik wel. Ook nooit ongelukken, maar ja, ik kan natuurlijk veel beter rijden dan het gemiddelde. Wat je ook niet moet doen is jezelf in de kijker rijden, dus mijn auto is helemaal “compliant”, geen rare verlichting of gekke uitlaten. Ook niet gaan scheuren in je eigen straat (superdom) of met je smartphone voor je bakkes (en raampje open) door de stad rijden. Dus handhaving en politie moet beter kijken naar auto’s en bestuurders met een afwijkend gedrag. Daar is meestal veel meer mis dan 1 dingetje. Dat is pas kassa voor de overheid.

 11. Theo

  Ik heb nog nooit Flitsmeister gebruikt en heb ook nog nooit een bekeuring (of schade) gehad. Gewoon het verkeer serieus nemen is daarvoor al voldoende.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).