Nieuwe muurschildering met gedicht van Ingmar Heytze onthuld op de Biltstraat | De Utrechtse Internet Courant Nieuwe muurschildering met gedicht van Ingmar Heytze onthuld op de Biltstraat | De Utrechtse Internet Courant

Nieuwe muurschildering met gedicht van Ingmar Heytze onthuld op de Biltstraat

Nieuwe muurschildering met gedicht van Ingmar Heytze onthuld op de Biltstraat
Op de Biltstraat is vanaf donderdag een nieuwe muurschildering te bewonderen. Op de muur van Biltstraat 208 is namelijk een gedicht geschilderd van de Utrechtse schrijver en voormalig stadsdichter Ingmar Heytze.

Op de Biltstraat is vanaf donderdag een nieuwe muurschildering te bewonderen. Op de muur van Biltstraat 208 is namelijk een gedicht geschilderd van de Utrechtse schrijver en voormalig stadsdichter Ingmar Heytze.

Het gedicht staat op de zijkant van het gebouw van SSH. Heytze schreef het gedicht speciaal voor deze locatie, een plek die uitkijkt over de berenkuil en waar voorbijgangers komen en gaan.

De afgelopen weken is kunstenares Lonneke van Zutphen bezig geweest om het gedicht op de muur te schilderen. Donderdagochtend werd de schildering onthuld door Jan van der Moolen. Hij deed dat ter ere van zijn afscheid als voorzitter van de raad van commissarissen bij de SSH.

Het gedicht van Ingmar Heytze:

Hoe vaak je ook ging
Even vaak kwam je aan
Ieder spoor blijft bestaan
Waar je was legt je vast

Geen stap die je zet
Wordt ooit over gedaan
Je bent hier nog niet weg
Of je komt er vandaan

Ingmar Heytze

12 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Dat gedicht is nog tot daar aan toe (vind het nietszeggend, het voegt niets toe aan dat gebouw en is slecht leesbaar), maar wat voor een on-ge-ken-de Filistijn schildert er nu een paar blote voeten op een dergelijk pand? Voeten!

  Ai ai ai. Wat een misser.

 2. UtrechtvoorUtrecht

  Wow. De herfstdepressie van sommige reaguurders is weer begonnen. Ik begreep dat het licht van buiten toch voor meer vitamine D inname zorgt dan het licht van een computerscherm.

 3. W.

  Scherpschutter heeft sinds kort het woord ‘Filistijn’ omarmd.

 4. Hubert

  @ Utrecht voor Utrecht, je neemt me de woorden uit de mond. Wat een levensverrijkende hobby, reaguren. Quod non.

 5. Azijnplasser

  Zwaar geluncht, waarschijnlijk.

 6. Erica

  gedichten op muren: prima. Fijn dat ik het nu kan lezen. Maar er is weer weinig gecoordineerd…. Precies bij dit punt ligt een kruising van fietspaden met een rare bocht die de gemeente gevaarlijk vindt. Er staan sinds een paar weken lichtbakken die vragen snelheid te matigen omdat het druk is enzovoort. Vanmiddag betrapte ik me er op dat ik hoog omhoog naar het gedicht keek en dat moet je daar dus niet doen.

 7. Marko

  De intentie om gebouwen te verfraaien is wel positief. Nadeel is wel dat het op veel plekken gebeurt, zo langzamerhand een beetje overkill. Moeten overal teksten en schilderingen op? Kan een gebouw ook gewoon een gebouw zijn en een muur een muur? Wat mist er precies bij een lege muur? Wordt de leefomgeving echt prettiger als deze van het maximum aan visuele prikkels wordt voorzien (naast alle reclame uitingen etc)? Teksten in het interieur zijn ook erg populair, dus misschien gewoon een trend om alles te beschilderen en met teksten te ‘duiden’. Ben er niet zo’n voorstander van, maar het is wel een opvallend verschijnsel…….

 8. Pol

  Mijn ouders zeiden altijd: “Alleen dwazen schrijven op muren en glazen”

 9. Massegast

  Niet elke pennenvrucht van onze Ingmar is een schot in de roos.

 10. Wim

  @ Marko

  Hear hear.

 11. Stuurvrouwtje aan wal

  Stuurvrouwtje steunt de roep om minder prikkels en zegt: Nee tegen reclame, Ja voor gedichten en schilderingen 🙂

 12. Ingmar Heytze

  Dank voor alle reacties, óók voor die van Statler & Waldorf!
  Ik tel mijn Utrechtse zegeningen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).