Nieuwe opvangplek in Utrecht voor Oekraïense vrouwen, kinderen en ouderen Nieuwe opvangplek in Utrecht voor Oekraïense vrouwen, kinderen en ouderen

Nieuwe opvangplek in Utrecht voor Oekraïense vrouwen, kinderen en ouderen

Nieuwe opvangplek in Utrecht voor Oekraïense vrouwen, kinderen en ouderen
Archieffoto opvang Jaarbeurs
Binnenkort wordt een pand aan de Brandenburchdreef in Overvecht gereed gemaakt voor de opvang van 36 Oekraïners. Daarnaast is ook bekend dat vluchtelingen uit het Oost-Europese land langer kunnen blijven op vier plekken in Utrecht.

Binnenkort wordt een pand aan de Brandenburchdreef in Overvecht gereed gemaakt voor de opvang van 36 Oekraïners. Daarnaast is ook bekend dat vluchtelingen uit het Oost-Europese land langer kunnen blijven op vier plekken in Utrecht.

Dinsdag werd al bekend dat de opvangplek aan de Kanaalstraat, waar 41 Oekraïense vluchtelingen verblijven, een jaar langer geopend blijft. Nu is bekend dat ook de opvangplek aan de Belcampostraat, waar maximaal zestig mensen kunnen verblijven, langer openblijft. De mensen kunnen hier nu tot 1 maart 2025 blijven. “De ervaringen van zowel de vluchtelingen als vanuit de directe omgeving zijn goed”, aldus de gemeente.

In Vleuten-De Meern is besloten de opvanglocaties aan de Gulperberg en de Zijpenberg langer open te houden. Op beide locaties verblijven 36 Oekraïense vluchtelingen. “Eigenaar ’s Heeren Loo heeft deze woningen nog een jaar ter beschikking gesteld omdat de opvang voor Oekraïners in de stad nog steeds hard nodig is”, schrijft de gemeente. Ook deze locaties blijven tot 1 maart 2025 geopend.

Vrouwen, kinderen en ouderen

Tot slot wordt aan de Brandenburchdreef een nieuwe opvangplek geopend. De gemeente huurt deze locatie van eigenaar Abrona. “Het pand op Brandenburchdreef 5 wordt ingericht voor de opvang van 36 vluchtelingen uit Oekraïne. De opvang start vanaf juni 2024 en loopt tot november 2025.”

De werkzaamheden aan dit pand starten in april en duren naar verwachting tot mei. Voordat de plek in gebruik wordt genomen ontvangen omwonenden een uitnodiging voor een rondleiding. Het gaat op deze locatie met name om de opvang van vrouwen, kinderen en ouderen.

Gekoppelde berichten

5 Reacties

Reageren
 1. Nico

  Het blijft mij verbazen dat mensen die opvang wegens vluchten nodig hebben immer in wijken worden geplaatst waar nou niet echt de betere inkomens worden verdiend en waar meestal al problemen genoeg zijn. En dat de Oekraïners een plek nodig hebben begrijp ik. Maar waarom nooit in de betere buurten als science park en dan aan de overkant van de goudkust b.v. En zo zijn er nog wel een paar buurten op te noemen. Maar om nu altijd de minder bedeelde wijken met extra mensen te bevolken dat snap ik niet. En dit is niet de eerste en ook niet laatste keer dat het zo gaat gok ik…………..

 2. Toine Goossens

  @Nico,

  Dan negeert u het feit dat heel veel Ukraïners individueel zijn opgevangen door Nederlanders die in die betere buurten wonen. Daarom is het aantal vluchtelingen waar andere opvang voor nodig is, zo beperkt. Dat u het nodig vindt om desondanks uw gruwelijke gram te spuien zegt veel over u.

 3. Toine Goossens

  Vandaag is het 2 jaar geleden dat de russen Ukraïne binnenvielen om het land te veroveren. Sindsdien hebben tienduizenden Ukraïnse mannen het leven verloren of zijn voor het leven verminkt geraakt. Vrouwen en kinderen zijn gevlucht. Lees hier het verhaal van een van hen:

  vandaag, 09:54 RTV Utrecht nieuwsbericht
  Anna vluchtte twee jaar geleden uit Oekraïne: ‘Dat het zo lang zou duren, had ik nooit verwacht’
  https://nos.nl/regio/utrecht/artikel/491825-anna-vluchtte-twee-jaar-geleden-uit-oekraine-dat-het-zo-lang-zou-duren-had-ik-nooit-verwacht

  Meer dan 55% van de Ukraïnse vluchtelingen werkt. Dat betekent dat zij via belastingen en premies bijdragen aan de inkomsten van de Nederlandse staat. Daardoor is er geld om hen te ondersteunen, @Nico.

  Gisteren heeft Nederland een 10 jarige overeenkomst met Ukraïne gesloten. Dat is steun om de west Europese democratie te beschermen tegen de agressie van dictator Putin. Wat is u dat waard @Nico?

 4. Mooi Overvecht

  @Nico, dat is exact wat ik ook dacht. Waarom niet in Wittevrouwen, Wilhelminapark, Oude AZU terrein, Rondom Hotel Karel V, Museumkwartier, Rondom Hartje binnenstad, Tuinwijk. Daar waar al die mooi praters wonen! Waarom in ons Overvecht, de prachtwijk. Ze nemen geen auto’s mee, dus dat kan de reden niet zijn.

 5. Toine Goossens

  @MO,

  De vragen en verwijten aan Nico gelden ook voor U. Hoeveel mensen kent u die privé Ukraïnse mensen hebben opgevangen? Nul denk ik.
  Gelukkig zijn er heel veel Utrechters die Barmhartigheid en Gastvrijheid met een hoofdletter schrijven.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).