Nieuwe singel wordt 18 december officieel geopend | De Utrechtse Internet Courant Nieuwe singel wordt 18 december officieel geopend | De Utrechtse Internet Courant

Nieuwe singel wordt 18 december officieel geopend

Nieuwe singel wordt 18 december officieel geopend
De nieuwe Catharijnesingel in het stationsgebied wordt volgende week officieel geopend. Na ruim 40 jaar stroomt er weer water door de singel en dat moet gevierd worden.

De nieuwe Catharijnesingel in het stationsgebied wordt volgende week officieel geopend. Na ruim 40 jaar stroomt er weer water door de singel en dat moet gevierd worden.

Voor het programma dat de gemeente organiseert op 18 december zijn een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Via deze pagina kan je jezelf aanmelden. Het programma voor deze avond begint om 19:00 waarna wethouder Victor Everhardt de feestelijke opening verricht. Het feest vindt plaats op het Paardenveld.

De singel is sinds deze week weer deels in volle glorie te zien. De laatste dagen trok dit al veel bekijks.

Gekoppelde berichten

15 Reacties

Reageren
 1. Johan

  Weer in volle glorie te zien? Dat is pas het geval als de singel daadwerkelijk weer helemaal aangelegd is. En dus ook het stuk richting Mariaplaats gereed is. Om onnavolgbare politieke redenen wil het budget hiervoor maar niet op tafel komen.

 2. HJ

  Misschien wel eventjes erbij vermelden dat het GRATIS kaarten zijn, voordat men hierover valt.

 3. Jan Scherjon

  Feestelijke opening ? eerder een herdenking van 45 jaar geleden wat wij een stomme gemeenteraad hadden die dit project goed keurde inclusief HC.

 4. van den berg

  Kan er op 18 december door de roeiverenigingen gebruik gemaakt worden van het water?

 5. Freek

  Het is net alsof je een halve verjaardag viert of een half afgebouwd huis…

 6. Johan

  @ Freek

  Lol!

 7. Karel

  “Na ruim 40 jaar stroomt er weer water door de singel”

  Voorlopig stroomt er nog helemaal niks want het water kan nog geen kant op.

 8. Mick

  Wat een zuurpruimerij aan reacties weer zeg….

  Erg leuk dat deze milestone na jaren bouwen is bereikt! Zowel het knooppunt Paardenveld als de Catherijnesingel zelf zijn er sprongen op vooruit gegaan.

  Leuk om even bij stil te staan met een feestelijke opening!

 9. Steef

  De Schinkel Ronde: Zet de houten schaatsstoel voor mij alvast maar klaar! Mits mijn poot het natuurlijk tegen die tijd het toelaat of ik kan me altijd natuurlijk altijd nog door jullie laten duwen‼️ Dat doen jullie toch graag voor mij? ?In 1953 of was het in ’54 ? schaatste ik de gehele “Schinkel Singel Ronde” als 7 jarige in ruim 4,5 uur………Jazeker….de gehele Singel rond vanaf waar ooit het voormalige TiVOLI houten gebouwencomplex stond – met een stoel…..net zoals op deze foto uit Zeist gemaakt op 1/1/1953. Fotograaf van deze foto helaas onbekend. Alleen in de buurt bij de sluisjes hebben we toen een stukje moeten stelen……

 10. Joris

  Ik ben het helemaal met Freek en Johan eens. Zolang de singel niet rond is, is er geen rede voor een feestje.
  In 2019 pas dus. Misschien dat ik er dan bij ben.
  Ben benieuwd hoe het publiek tzt reageert als men zich realiseert dat de singel ter hoogte van HC wegmoffeld is een enorme tunnel….

 11. Utrecht Monumentaal

  wat een armoedig sociale woningbouw hek….

 12. robert v T

  Ik kan me nog herinneren dat ik in 1972 als student naar Utrecht kwam en tot mijn grote geluk een redelijke kamer in Utrecht vond weliswaar zonder verwarming en zonder douche maar toch een kamer. Ieder wekend ging ik met de trein naar Nijmegen en kwam als ik weg was naar het station kwam over De Singel die men toen aan het dempen was voor de catharijnen boulevard en dan vroeg ik me af hoe de gemeente dat toch kon doen. en ging er toen al van uit dat ik nog wel in Utrecht zou wonen op het moment dat ik er nog zou als de singel voor een hoop geld weer open zou gaan.

 13. Gas

  @Utrecht Monumentaal,
  Inderdaad, kan daar ter nagedachtenis aan het gebouw “De Utrecht” niet een mooi jugendstil / art-nouveau hek komen?

 14. Johan

  Inderdaad een superlelijk hek zeg! Was het geld op…?

 15. Johnny

  Vandaag maar eens een kijkje wezen nemen om het met eigen ogen te zien. Mooi slootje. Dat naar niets leidt; of toch wel, naar een bouwput waar nog heeeel veel moet gebeuren voor we van een echt herstelde singel kunnen spreken. Onbegrijpelijk dat er nog niet wordt doorgepakt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).