Nieuwe stadsplattegrond van Utrecht speciaal voor buitenlandse bezoekers - De Utrechtse Internet Courant Nieuwe stadsplattegrond van Utrecht speciaal voor buitenlandse bezoekers - De Utrechtse Internet Courant

Nieuwe stadsplattegrond van Utrecht speciaal voor buitenlandse bezoekers

Nieuwe stadsplattegrond van Utrecht speciaal voor buitenlandse bezoekers
Deze week is er een nieuwe stadsplattegrond van Utrecht uitgegeven speciaal voor internationale reizigers, expats en studenten. De kaart toont musea, cafés, evenementen en leert de buitenlander ook enkele woordjes Nederlands.

Deze week is er een nieuwe stadsplattegrond van Utrecht uitgegeven speciaal voor internationale reizigers, expats en studenten. De kaart toont musea, cafés, evenementen en leert de buitenlander ook enkele woordjes Nederlands.

De kaart zoomt niet alleen in op het centrum, maar maakt ook het aanbod buiten de singels van Utrecht inzichtelijk en bevat een fiets- en wandelroute. Ook wordt de geschiedenis van de stad door een tijdlijn verduidelijkt.

De plattegrond is onderdeel van USE-IT, een Europees netwerk dat ‘no-nonsens toeristeninformatie wil verstrekken’. De kaart is ook gemaakt voor steden als Barcelona, Praag, Budapest en Milaan. De kaart van Utrecht wordt door het netwerk ook in de andere deelnemende steden verspreid. Vanaf dit weekend is USE-IT Utrecht gratis verkrijgbaar bij hotels, hostels, diverse koffiebarretjes, het Expat Center Utrecht en andere plekken waar toeristen komen. De kaart is ook hier gratis te bekijken en te downloaden.

De Utrechtse wethouder Jeroen Kreijkamp is blij met de plattegrond: “De kaart sluit goed aan bij het toeristisch perspectief Live like a local en laat typisch Utrechtse plekjes zien.”

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. Thijs

  Staat er ook op dat ze niet massaal midden op straat tegen de richting in moeten lopen zoals ze nu doen op bv. de Oudegracht>?

 2. Fruin

  Nee Thijs, dat staat er niet op. Als je even de link had aangeklikt had je dat zelf al uitgevogeld.

  Daarnaast geldt op geen enkele stoep eenrichtingverkeer. Jij bent rijp om in Houten te gaan wonen als je Utrechtse toeristen als ‘massaal’ bestempelt 😀

 3. Harry

  leuk gedaan!

 4. Jiri

  Erg leuk en een goed beeld van onze mooie stad. Nu iedere buitenlander rondom het bezoek van de Tour voorzien van zo’n kaart, en de Tour gaat zich terugverdienen. Bienvenue!

 5. Herman

  Staan de koffieshops erop?

  Toch wel zo’n beetje het grootste unique selling point dat Nederland heeft.

 6. Major Dumb-Question

  HERMAN KIJK NOU ZELF FF! Labbekak

 7. thijs

  @Fruin Nee dankje ik blijf lekker op de Twijnstraat wonen. Ga zelf anders eens in de stad kijken op een zondagmiddag, Die toeristen lopen veelal drie man breed half op de weg tegen de richtig in. Verder vind ik toeristen prima maar ze moeten wel uitkijken en ruimte geven voor bestuurders. Ik had ik op de link gedrukt maar ik kan die legenda tekst niet lezen want hij is niet scherp ingescant, 1600×914. Als jij t wel kan lezen chapeau.

 8. Fruin

  Dank je. Zie je dat ‘gratis te bekijken’ is onderstreept? Klik daar eens op.

  Chapeau voor jezelf

 9. Jiri

  @Thijs
  U bent nooit toerist?

 10. Utrecht Internationaal

  Goed dat deze internationaal conform is, want bij iedere stads bezoek verdiepen in een ander kaart systeem is niet fijn.
  Belangrijk zijn ook de centrum hotel posities..soms vragen buitenlanders daarna… terwijl ze dicht bij staan, maar nergens staat kaart/bordje…

 11. Merijn

  @Thijs
  Hoe ziet een toerist er uit?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).