Nieuwe uitbater dingt naar exploitatie Zandpad

Nieuwe uitbater dingt naar exploitatie Zandpad
De eigenaar van een Utrechts beveiligingsbedrijf wil de exploitatie van de prostitutieboten aan het Zandpad overnemen. De vergunning hiervoor is al aangevraagd, meldt het AD maandagochtend. 

De eigenaar van een Utrechts beveiligingsbedrijf wil de exploitatie van de prostitutieboten aan het Zandpad overnemen. De vergunning hiervoor is al aangevraagd, meldt het AD maandagochtend. 

In het AD vertelt advocate Marian Wijers dat de eigenaar van het beveiligingsbedrijf een goede kandidaat kan zijn, omdat hij hiervoor geen banden met de prostitutie gehad heeft. Hierdoor is hij vrij van de invloed van de ”maffiose types die het Zandpad onder controle willen hebben”. Ook is hij van plan een medezeggenschapsraad op te richten voor de vrouwen, zodat die kunnen meedenken over het bedrijfsplan. De eigenaar van het beveiligingsbedrijf zegt pas in de publiciteit te willen treden als het plan rond is.

Pooiers ronselen nu al op het Zandpad

De nieuwe exploitant biedt een mogelijk een oplossing voor de prostituees: sinds de vorige exploitant Wegra zijn vergunning verloor, zijn pooiers al bezig vrouwen te ronselen. Ondergronds zouden de prostituees echter gevaar kunnen lopen. Mocht de nieuwe exploitant een vergunning krijgen, dan zouden de boten over een aantal maanden alweer in bedrijf kunnen. De vorige en tevens laatste exploitant Wegra verloor haar vergunning omdat zij betrokken zou zijn bij mensenhandel.

Vermoedelijk worden deze week de laatste boten op het Zandpad gesloten. Een groep prostituees wil het liefst zelf de boten uitbaten door een corporatie op te richten. Dinsdag dienen zij hiervoor een petitie aan bij burgemeester Wolfsen. Ook D66 en GroenLinks steunen de coöporatie.  Het opzetten hiervan zou echter wel veel tijd kosten, terwijl veel vrouwen nu het gevaar lopen in de illegaliteit de komen.

3 Reacties

Reageren
 1. jos goos

  Een coöperatie aan het Zandpad, het klinkt mooi. Gerund door de vrouwen zelf.
  Maar een coöperatie is juridisch en sociaal heel lastig. Het vergt in elk geval een stabiel bestuur en langdurige verbondenheid van de deelnemers. Aan het Zandpad is het echter een komen en gaan van de dienstaanbieders. Dat werkt dus niet.
  Als er iets moet, dan een keurige bedrijfsmatige opzet met op een of andere manier ‘inspraak’. Dat is al meer dan moeilijk genoeg.
  Wolfsen is niet te benijden dat hij in zijn laatste halve jaar zoiets moet oplossen. Ik vrees het ergste, hoe goed zijn bedoelingen ook zijn.

 2. jos goos

  Ik vergeet hierboven nog wat. Die bootjes zijn van iemand, waarschijnlijk Wegra. Moet de nieuwe uitbater die overnemen of huren? Financieel volkomen onduidelijk. Wegra is dus nog niet buiten spel, integendeel.

 3. W.

  De boten zijn van derden en worden door de Wegra gehuurd. De vergunning verloopt en komt niet meer terug, dus ze kunnen inpakken..

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).