Nieuwe Zandpad Utrecht stap dichterbij; nog twee partijen in de race | De Utrechtse Internet Courant Nieuwe Zandpad Utrecht stap dichterbij; nog twee partijen in de race | De Utrechtse Internet Courant

Nieuwe Zandpad Utrecht stap dichterbij; nog twee partijen in de race

Nieuwe Zandpad Utrecht stap dichterbij; nog twee partijen in de race
Impressie van Het Nieuwe Zandpad.
Er zijn nog twee partijen in de race om invulling te geven aan het Nieuwe Zandpad in Utrecht. Begin volgend jaar kiest de gemeente de definitieve kandidaat.

Er zijn nog twee partijen in de race om invulling te geven aan het Nieuwe Zandpad in Utrecht. Begin volgend jaar kiest de gemeente de definitieve kandidaat.

Vijf partijen hadden zich aangemeld voor de tenderprocedure. Drie daarvan zijn afgevallen omdat ze volgens de gemeente op één of meerdere criteria van de selectie een onvoldoende scoorden. De overige twee partijen gaan nu door naar de volgende ronde.

In deze fase moeten ze het ontwerp dat ze eerder hebben ingediend bij de gemeente verder uitwerken en presenteren. Halverwege februari wordt een kandidaat gekozen.

Moeizaam

Het is sinds de sluiting, door oud-burgemeester Aleid Wolfsen in 2013, niet gelukt om een oplossing te vinden voor raamprostitutie in Utrecht. De zoektocht verloopt moeizaam en daarom is het plan aangepast.

Zo is het aantal werkruimten verminderd en wordt een deel van de ruimtes ingericht voor sekswerkers die klanten werven via internet. Er komt overdag en ’s nachts meer gemeentelijk toezicht en er komt een nachtsluiting tussen 03.00 en ’s nachts en 07.00 uur ’s morgens.

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. anna

  dit heeft dossier heeft al heel wat gemeenschapsgeld gekost….,

 2. Paul

  Hopelijk gauw rood…ehhhh….witte rook.

  Veels te lang geduurd allemaal, met dank aan Wolfsen en zoon/schoondochter.

 3. Alex

  Benieuwd welk konijn de gemeente deze keer uit de hogehoed gaat toveren om het Nieuwe Zandpad weer een paar jaar te traineren.

 4. Scherpschutter

  Ik geloof er na 8 jaar ambtelijk geklungel en nul private interesse in dit zoveelste gemeentelijke faalproject he-le-maal niets van dat er nu ineens daadwerkelijk twee partijen zijn met interesse in het zijn van de publieke scapegoat voor het gemeentelijke prostitutiecentrum….

  Niks bepalen. Niks kunnen verdienen. En je kop publiekelijk op het hakblok als zichtbare verantwoordelijke voor de buitenwereld, waar klungelambtenaren achter de schermen met hun mismanagende tengels aan de knoppen zitten. Anyone? Niet allemaal tegelijk jongens….

 5. Ron

  laat de gemeente eerst de lucht daar maar eens zuiveren, rioolinstallatie op die afstand lijkt me niet gunstig voor klanten. Daarnaast moet je dat daar niet willen zonder betere veiligheid aanbestedingen

 6. Sjaan

  Dat deze vrouwenmishandeling nog is toegestaan zeg, schaam me rot om hier te wonen. Voor goed sluiten en vervolgen al die prostituee bezoekers. Of anders op zijn minst een quotum van 50% mannelijke prostituees. En als het echt niet anders kan graag in Wittevrouwen of in de prachtige Merwedezone, niet in Overvecht als je iets om het tegengaan van ongelijkheid geeft!

 7. Massegast

  Niet aan beginnen, zo’n nieuw Zandpad. Weggegooid geld. Inmiddels heeft de prostitutie andere verkoopkanalen weten te vinden. De Europalaan is ook bijna van vroeger. Het lijkt een beetje op de V&D en de Hema. Gedateerd. Das war einmal. De overheid loopt weer achter de feiten aan. De nieuwe werkelijkheid is bij hen nog niet helemaal ingedaald.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).