Nog een coffeeshop dicht | De Utrechtse Internet Courant Nog een coffeeshop dicht | De Utrechtse Internet Courant

Nog een coffeeshop dicht

Nog een coffeeshop dicht

Kort na het bericht van de gedwongen sluiting van coffeeshop Shabab aan de Vleutenseweg is inmiddels bekend geworden dat nog een coffeeshop, zij het op eigen initiatief, haar deuren sluit. Uit een bericht op de website van de CDA Utrecht blijkt, dat de oude coffeeshop Koffiedik, op de hoek van de Breedstraat, afgelopen dagen is gesloten door de eigenaar.

‘We hebben met eigen ogen geconstateerd dat er geen verkoop van softdrugs meer plaatsvindt daar’, stelt het CDA op haar website. ‘In de raadscommissie hebben we naar aanleiding van vermoedens van bezorgde buurtbewoners ook gevraagd wat de nieuwe bestemming van het pand zou gaan worden. Immers, door het sluiten van de coffeeshop moet de veelgeplaagde Breedstraatbuurt juist een betere bestemming krijgen. De burgemeester kon hier nog niet op ingaan, omdat de vergunningaanvraag (naar verluidt voor een shortstay) nog in behandeling zou zijn.’ Het CDA blijft met de buurtbewoners strijden voor een verbetering van de mooie oude Breedstraat, en zal de komst van nieuwe omstreden en vage bedrijven rondom drugs of prostitutie op elke politieke plek waar dat kan tegengaan. In Utrecht mogen 17 vergunningen aan coffeeshops worden vergeven. Hiervan zijn er 11 (na de sluiting van Shabab en Koffiedik) vergeven, twee gereserveerd en inmiddels dus nog vier vrij.

Eerder deze week werd al bekend gemaakt, dat coffeeshop Shabab  aan het begin van de Vleutenseweg, na een massale inval door de politie vorige week en de vondst van grote hoeveelheden illegale drugs, voorgoed is gesloten. Ook deze buurt, vlakbij het omstreden Wolff en Dekenplein, waar veel drugs- en criminele overlast is, verdient volgens het CDA een betere bestemming. Eind vorige week stelde het CDA, samen met de ChristenUnie, VVD en Leefbaar Utrecht nog vragen aan het college van burgemeester en wethouders over de huidige kaders van het coffeeshopbeleid in de stad en drongen de partijen aan op een op zijn minst betere spreiding. Een en ander mede naar aanleiding van een vergunningaanvraag voor een tweede coffeeshop aan de Croeselaan. Het college moet die vragen nog beantwoorden.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).