Nog een paar weken te gaan maar het water keert nu al terug in de Utrechtse singel Nog een paar weken te gaan maar het water keert nu al terug in de Utrechtse singel

Nog een paar weken te gaan maar het water keert nu al terug in de Utrechtse singel

Nog een paar weken te gaan maar het water keert nu al terug in de Utrechtse singel
Het water is nu echt aan het terugkeren in het laatste gedeelte van de Utrechtse Catharijnesingel. Graafmachines scheppen het zand weg waarop het grondwater de singel weer kan vullen. Op 12 september moet het werk klaar zijn.

Het water is nu echt aan het terugkeren in het laatste gedeelte van de Utrechtse Catharijnesingel. Graafmachines scheppen het zand weg waarop het grondwater de singel weer kan vullen. Op 12 september moet het werk klaar zijn.

Het gaat nog om een paar honderd meter, dan is de historische singel rond de binnenstad van Utrecht weer gereed. Er wordt al jaren gewerkt om de fouten uit het verleden, het dempen van de stadsbuitengracht, te herstellen. In 2015 liep het water al tot TivoliVredenburg. Sindsdien wordt er gewerkt om ook het laatste gedeelte weer klaar te maken.

Op 12 september moet het werk klaar zijn. Er zou eigenlijk een groot feest komen, maar dat is voorlopig uitgesteld vanwege de coronamaatregelen. Wie de singel nog even zonder water wil zien moet snel zijn, want er wordt al flink gegraven. Het gedeelte tussen de Marga Klompébrug en de huidige singel stroomt al vol met water.

 

33 Reacties

Reageren
 1. Robert Dorsman

  Het gaat nu razend snel. Wij wonen er vlak bij en verbazen ons over de enorme vrachtwagens die tonnen zand en grond afvoeren. We gaan er elke dag een kijkje nemen. Het kost een lieve duit, maar dan heb je ook wat. Alles beter dan een minicircuit van Zandvoort in je (binnen)stad.

 2. Marcel

  Het bewijs is geleverd dat een gemeente raad bestuursvorm totaal uit de 2 de eeuw is. Ik ben op het Vredenburgh geboren. Wat heeft deze bestuursvorm er een zooitje van gemaakt.

 3. Michael

  Benieuwd wanneer hij weer dicht gaat . . .

 4. A koppelaar

  Vaar een doedelzakband rond dan heeft de hele stad muziek.

 5. Massegast

  Het water wordt wel een stuk smaller dan vroeger. Maar er komt voor de bootjes natuurlijk éénrichtingsverkeer ivm corona 😉

 6. Wim

  @Michael,
  Wat bedoel je nu is dit geen goed uitgevoerd werk en mooie invulling?
  De opmerking ok van fouten uit het verleden slaat ook nergens op ze hadden er toen een tunnel van moeten maken met de singel er bovenop dat is pas visie

 7. Pee

  @massegast

  Dat zit er dik in.

 8. M.a

  Wat een geldverspilling.De oude wijken laten verpauperen
  Ouderen en minderdraagkrachtigen in de steek laten.Nee geweldig bezig

 9. Henk Lith

  Ja lijkt meer een slootje dan een singel,, maar met een schepnetje kan je er misschien nog wel salamanders vangen.
  Ach laten we eerst maar is zien als het klaar is,,, zand er over,, of beter er uit.

 10. Mikkel

  Voor de meeste mensen die hier dagelijks reageren is het helaas uitgesloten dat de gemeente ook maar iets goed kan doen. Een chronisch wantrouwen naar alles wat met overheid en bestuur te maken heeft.
  Het heeft natuurlijk voor wat overlast gezorgd maar wat is het gebied rondom Hoog Catharijne mooi geworden! Fouten uit het verleden worden hersteld en de stad is mooier dan ooit tevoren. Jammer dat er op Duic door dat vast groepje altijd zo zuur gereageerd wordt.

 11. Ooginaller

  Iemand een flesje azijn te leen hier? Ik moet nog even wat dressing voor over mijn salade maken.

  Ontopic: Gaaf. Ik kan niet wachten. Het ziet er nu al supergoed uit.

 12. Cor Nelis

  @Marcel De volgende fout die de gemeente(raad) maakt is het plaatsen van 8 windmolens in de polder Rijnenburg in plaats van daar BETAALBARE huizen te bouwen

 13. Koel Hoofd

  Hoe fouten uit het verleden?
  Dat was toen een hele bewuste keuze van het stadsbestuur want Utrecht is progressief!
  Net zoals het nu weer een hele bewuste keuze was om het water weer terug te brengen.Want Utrecht is progressief regressief
  Net zoals het een hele bewuste keuze was om toch meer hoogbouw te plaatsen terwijl het referendum duidelijk NEIN zei…Want het bestuur weet het beter
  Ach, dat stadsbestuur, gewoon negeren is soms gewoon het beste.

 14. Michael

  @Wim
  Ik vind het prachtig uitgevoerd en jij hebt visie.
  Dat laatste is nog maar de vraag van de bestuurders die wij in de toekomst krijgen.
  Mijn opmerking is zo gek nog niet hoor.

 15. Ad

  Mensen jullie hebben allemaal wel een punt een je kunt het niet meer terug draaien. Maar het positieve is dat in september de singel weer open gaat en het is toch weer een verbetering van de stad.

 16. Ben

  Is iemand al opgevallen wat die uitstekende betonnen put(deksel) midden op het aan te leggen wandelpad vlakbij de MK-brug daar nog steeds doet? Dat gaat nog wat worden voor blinden en slechtzienden bv…. ziet er een beetje gek uit. Voor de rest, prachtig!

 17. BdV

  Ik vind het meestal toch aangenamer vertoeven in een polder met 8 windmolens dan in een nieuwbouwwijk, Cor.

  Maar dit betekent toch echt wel een verrijking en verfraaiing van de binnenstad. Ik kan me prima voorstellen dat ook zuurpruimen hier best een paar keer met plezier zullen wandelen.

  Ik vermoed overigens dat de waterweg op de bovenste foto door de vertekening van de lens wat smaller overkomt, dan wanneer je het met eigen ogen ziet.

 18. cas

  @ Mikkel, wist je nog het referendum met de keuzes… De analyse van een aantal stedenbouwkundige professoren uit Utrecht die het met de grond gelijk hebben gemaakt… ??
  Blijkbaar niet.

 19. herman

  In het “echt” is de Singel wel wat breder dan op de foto lijkt.
  Singel is wel wat smaller dan richting Paardenveld, maar dat geeft niet, e ris nu wat meer ruimte voor met name de overzijde aan de stadskant, daar nu een prachtig wandelpad in wording.

  HC is en blijft een rare puist in de stad, maar het nieuwe HC, met station en SIngel weer rond is per saldo wel stuk beter dan eerste versie van HC.

  En laten we eerlijk zijn, de “oude” stationswijk was niet echt bijzonder. Op de verdwenen “Utrecht” na mis je daar weinig tot niets aan. Dus per saldo ziet het er nu beter uit, dan 50 jaar geleden.

 20. Paul

  Nu nog de aansluiting vinden langs de Leidseweg naar de Leidsche Rijn: heerlijk!

 21. Angelique

  @BdV vertoeven ja, maar probeer er maar eens in te wonen.

 22. Bromsnor

  @Mikkel, Bromsnor is het met je eens. De singel is mooi en het stationsgebied enorm opgeknapt.

 23. Paul

  @Mikkel : helemaal eens!! Ik wordt totaal depressief van de chronisch zure reaguurders, laat ze in godsnaam een leuke hobby kiezen (maar dan niet vissen)

 24. Scherpschutter

  @Paul 12:54

  Je vangt sowieso ook niks in dit soort weiland irrigatieslootjes…In werkelijk singels is het daarentegen meestal wel aardig vangen.

 25. Wim

  Het is daar inderdaad een raar smal slootje geworden. Wonderlijk. Jammer ook.

 26. Wim

  @BdV, @ Herman

  Nee, in het echt is hij ook zo smal. Na de Marga Klompé-brug loopt de wal naar binnen zodat de singel daar smaller wordt. Jammer

 27. De count

  zag het al toen ik erlangs fietste. Heeft even geduurd, maar het lijkt er nu echt van te komen! Hopelijk worden ook snel de wegen, fietspaden etc ernaast aangepakt, dan hebben we weer een waardige singel rondom onze mooie binnenstad

 28. michiel

  op ieder artikel die negatieve reacties. wat een droeftoeters… je zal er maar een huishouden of nog erger een leven me moeten delen.. dat pas erg.

 29. w

  mooi, ik ga gauw weer verder met klussen aan m’n sloep, rondje singel in het najaar!

 30. Utrechtvoorutrecht

  Prachtig! Alle singels zien er nu ook heel mooi uit, prima groenbeleid.

 31. Gerhard

  Weet iemand of er een plechtigheid / officiële hereniging/ opening van de herstelde singel is?
  Lijkt me ondenkbaar dat dit historische moment niet even speciaal gevierd wordt.

 32. Centrum bewoner

  Ik kan niet wachten om een wekelijks rondje singel te lopen !
  Halverwege een koffie stop !
  Superrr

 33. Frans Borgers

  Ik woonde vroeger op kamers aan het Geertebolwerk.

  Ik wilde zeggen dat ik heel benieuwd ben het te mogen zien als ik weer in Utrecht ben.
  Ik ken Utrecht heel goed, al is het lang geleden.
  Groet, Frans Borgers

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).