Nog steeds groepjes jongeren op afgesloten Utrechtse sportparken; politie schrijft boetes uit | De Utrechtse Internet Courant Nog steeds groepjes jongeren op afgesloten Utrechtse sportparken; politie schrijft boetes uit | De Utrechtse Internet Courant

Nog steeds groepjes jongeren op afgesloten Utrechtse sportparken; politie schrijft boetes uit

Nog steeds groepjes jongeren op afgesloten Utrechtse sportparken; politie schrijft boetes uit
Bron: Facebookpagina Politie Utrecht Stad
De politie zegt nog steeds groepjes jongeren aan te treffen op afgesloten sportparken in Utrecht. De afgelopen dagen zijn er dan ook meerdere bekeuringen uitgeschreven.

De politie zegt nog steeds groepjes jongeren aan te treffen op afgesloten sportparken in Utrecht. De afgelopen dagen zijn er dan ook meerdere bekeuringen uitgeschreven.

Alle sportparken in Utrecht zijn vanwege de coronacrisis gesloten. Sommige jongeren kunnen het toch niet laten om over het hek te klimmen om bijvoorbeeld een potje te voetballen.

In het begin van deze week moest de politie al met behulp van een megafoon een groep van zo’n 70 jongeren van een voetbalveld afroepen. Die jongeren hebben toen een waarschuwing gekregen.

Bekeuringen

Omdat de politie dit vaker aantreft zijn er inmiddels ook boetes uitgeschreven waaronder bij USV Hercules in de Utrechtse wijk Voordorp. “Doe het nou niet, het is zonde van je geld en nog veel belangrijker; van je gezondheid (en dat van een ander)”, schrijft de politie op sociale media.

Het Utrechtse jongerenplatform Jong030 heeft eerder deze week een waarschuwingsvideo gemaakt voor jongeren. Verschillende Utrechters roepen op om de nieuwe maatregelen in de coronacrisis op te volgen.

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  Wat had Grapperhaus ook al weer gezegd over boetes?

 2. Bonnetjesaffaire

  @Lombokker: geen idee, die persconferentie was zo warrig. Ik geloof dat hij zei dat de factuur in Juno komt. Maar dat is toch een Amerikaanse film uit 2007 onder regie van Jason Reitman? Anyway, verwarrende tijden. Wat mij betreft geen waarschuwingen meer. Alle 70 een fucking bon.

 3. Utrechter55

  Tja, laat de boa’s en de politie op hun rondes ook in de wijken de schoolpleinen meenemen. Deze zijn dan wel openbaar, maar ook daar is groepsvorming met meer dan drie man niet toegestaan, op gezinnen en kinderen onder de 12 met een begeleider na.
  Toch al een tig keer gezien dat er na 17.00 en/of 18.00 uur een grote groep jongeren komen aanlopen/fietsen en met elkaar voetballen/hangen op het schoolplein van OBS Voordorp kant van de Pedro Luis Briónstraat. Ook al hebben deze jongens een buitenlandse uitstraling (echt benoemen is tegenwoordig een taboe geworden), ik ga er toch vanuit dat zij ook van de nieuwe regels en boetes op de hoogte zijn en anders maar komende tijd even meenemen als boa en/of politie in de wijk Voordorp zijn.

 4. MJPD

  @Utrechter55
  Ik constateer helaas hetzelfde in mijn wijk. Dat uw reactie waarin u dit explciet benoemd hier is geplaatst, is wonderbaarlijk te noemen. Ook in Coronatijd wordt deze groep dus ongemoeid gelaten door handhaving en politie. Het Coronagespuug op hulpverleners komt met name uit deze hoek. Uiteindelijk hebben “ze”er zichzelf mee, met nema hun eigen ouders en grootouders met een zwakke gezondheid.

 5. M.a

  Ik zou zeggen het leger erop af,Ze spelen met ons leven,
  Als ze ziek worden willen ze wel geholpen worden en ook hun familie
  Ik heb het te doen met politie en boa,s om er zonder bescherming erop af te moeten.
  Laat maar meer beelden zien hoe het werken is in ziekenhuis etc, mijn collega,s komen te positief in het nieuws, maar vele komen na hun werk gebroken thuis of vallen uit.
  Ook hulde aan alle andere altijd al onderbetaalde groepen zoals politie schoonmakers winkelpersoneel enz enz

 6. MJPD

  Ook nu zie ik weer een grote groep van 15 personen volgens Utrecht55’s signalement in de voetbalkooi opeengepropt hangen en voetballen.

 7. Koel Hoofd

  Deze koters en onvolwassen jong volwassenen kiezen er zelf voor om willens en wetens de wet te breken en daarmee anderen eventueel het ziekenhuis of het graf in te helpen vanwege hun eigen genot. Dus niks waarschuwen, gelijk straffen en hun ouders óók aansprakelijk stellen. Sinds de jaren tachtig zijn kinderen is veel te veel verwend met de vrije opvoeding, ouders die hun vrindjes willen zijn, en ‘meester Piet en juffie Truus’ op school, en bij elke kick te worden geknuffeld en veren in de kont gestoken te krijgen.

  Elke jeugd van elke generatie doet altijd waar ze zelf zin in hebben, dat hoort bij de mensheid. Maar tegenwoordig zijn ze ontspoord door het gebrek aan opvoeding.

 8. [email protected]😉

  Laten we vóóral niet stigmatiseren en wijzen in deze virus crisis.

 9. Jeroen

  Iedere generatie vergeet vooral hoe ze zelf als pubers waren.. achteraf is iedereen gezagsgetrouw en beleefd voor ouderen geweest..

 10. The true vlerk

  Oh jawel GeenStijl, stigmatiseren is het gemakkelijst: mensen zitten thuis met te veel tijd beschikbaar; machteloos tegenover de terechte regelgeving. Niks beters dan iemands immigrantie-achtergrond te benadrukken: nu mag het. Toch? Toch????

  Of hebben deze regaeerders het echt zo te doen met de ouders en grootouders van deze jongeren? Ik hoop het.

 11. Jozias

  @ Koel Hoofd

  Jij was zeker het braafste jongetje in de klas?

  Als ik mijn amateurspyshologie op de karakterschets die ik al lang en breed van jou gemaakt heb los laat, denk ik zelfs dat je zelf misschien nog wel een graadje erger was in jouw eigen jeugd.

  Iets met beste stuurlui enzo.

  Neemt niet weg dat deze jongeren zich de ernst van de situatie MOETEN inzien.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).