Nog steeds onduidelijkheid over oorzaak brand CAB-gebouw; ‘We kunnen nog niks concluderen’ Nog steeds onduidelijkheid over oorzaak brand CAB-gebouw; ‘We kunnen nog niks concluderen’

Nog steeds onduidelijkheid over oorzaak brand CAB-gebouw; ‘We kunnen nog niks concluderen’

Nog steeds onduidelijkheid over oorzaak brand CAB-gebouw; ‘We kunnen nog niks concluderen’
Foto: Robert Oosterbroek
Het is nog steeds niet duidelijk hoe de brand in het CAB-gebouw in Utrecht is ontstaan. Volgens een woordvoerder van de politie heeft de recherche de zaak nog steeds in onderzoek.

Het is nog steeds niet duidelijk hoe de brand in het CAB-gebouw in Utrecht is ontstaan. Volgens een woordvoerder van de politie heeft de recherche de zaak nog steeds in onderzoek.

Op maandagavond 11 januari brak er rond 20.30 uur brand uit in het monumentale CAB-gebouw aan CAB-Rondom. De bestrijding van het vuur had veel voeten in de aarde. De brandweer rukte met meerdere eenheden uit, waaronder specialistische teams. Om 01.30 uur liet Veiligheidsregio Utrecht weten dat de brand onder controle was.

In de ochtend van 12 januari is de politie het onderzoek gestart naar de toedracht van de brand. Dat onderzoek is nog steeds gaande. “Op dit moment heeft de recherche nog geen oorzaak van de brand kunnen vaststellen. Helaas kunnen we dus ook nog niets concluderen. Het onderzoek duurt voort”, liet de politie woensdagmiddag weten.

Schade

Verschillende ondernemingen liepen grote schade op door de brand. Zo is het café van Oproer Brouwerij onherstelbaar aangetast door met name de rook die vrijkwam bij de brand. Ook het Filmcafé, dB’s en een laminaat- en parketbedrijf liepen schade op. Hoeveel schade de ondernemers precies opliepen, is nog niet duidelijk.

Gekoppelde berichten

4 Reacties

Reageren
 1. Nina

  Vreemd dat de brandweer niets kan vinden.

 2. Koel Hoofd

  @Nina
  Hoezo vreemd?
  Een muis die de bedrading ergens in een muur/plafond doorknaagt kan al tot brand leiden. Die schuldige kleine knager in een groot oud pand zoeken komt neer op een speld in een hooiberg vinden voor de brandweer!

 3. David

  hmm der zit een luchtje aan.

  de project ontwikkelaar van te nieuwe te bouwen appartementen toren die het wel toevallig heel goed zal uitkomen als al die lastige culture ondernemers er niet meer zijn…
  rarara wat is hier gebeurd, een spelletje van de smerige vastgoedcowboys.

 4. Lombokker

  @David

  Of misschien wel culturele ondernemers die verzekeringsgeld willen opstrijken. Of de vastgoedsector in een kwaad daglicht willen zetten. Of iemand die zijn pilletjes niet op tijd heeft ingenomen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).