Nog steeds veel problemen met liften en roltrappen stationsgebied | De Utrechtse Internet Courant Nog steeds veel problemen met liften en roltrappen stationsgebied | De Utrechtse Internet Courant

Nog steeds veel problemen met liften en roltrappen stationsgebied

Nog steeds veel problemen met liften en roltrappen stationsgebied
Archieffoto Roltrappen Jaarbeursplein: Marlot van den Berg / DUIC
De liften en roltrappen in het stationsgebied kampen nog vaak met storingen. André van Schie, raadslid van de VVD, stelde daarom schriftelijke vragen over de problemen.

De liften en roltrappen in het stationsgebied kampen nog vaak met storingen. André van Schie, raadslid van de VVD, stelde daarom schriftelijke vragen over de problemen.

In maart dit jaar berichtte DUIC al dat de roltrappen vaak kapot zijn. Dat blijkt nog steeds het geval te zijn en ook de liften bij de Moreelsebrug kampen vaak met storingen. Voor mensen die slecht ter been zijn betekent dit soms dat ze daar pas achter komen aan de andere kant van de brug, en dan rechtsomkeert moeten maken.

Wethouder Everhardt (stationsgebied) zegt dat het een bekend probleem is. “De richtlijnen voor de prestatienormen moeten worden aangescherpt. De liften van de Moreelsebrug krijgen binnen enkele maanden storingsmeldingen en de storingssystemen worden beter afgestemd.”

Een intensiever onderhoudsprogramma en technische aanpassingen moeten de vele storingen in de toekomst gaan verhelpen. De liften en roltrappen zijn in beheer bij Integraal Terminal Beheerder (ITB) en vallen onder de driehoek NS, Prorail en gemeente Utrecht.

11 Reacties

Reageren
 1. Sophia

  Het is ‘n ramp met de liften.
  De bewegwijzering is zeer slecht & ontbreekt op diverse plekken.
  Met ‘n scootmobiel is het bijna onmogelijk aan de kant van het Moreelse park Hoog Catharijne te verlaten.
  Er zijn zowel boven als benden geen schuifdeuren bij de lift & de deur naar buiten is niet vanaf afstand te bedienen.

 2. Kees

  Everhardt is een wethouder met alleen maar faals op zijn naam, denk daar maar eens aan bij de volgende verkiezingen.

  Denk daar maar eens aan bij de volgende verkiezingen. D’66 is veruit de slechtst presterende partij in het Utrechtse college, de partij die van Utrecht een tweede Amsterdam wil maken, pro Uber, pro airBnB, pro expat, pro stijgende huurprijzen, pro stijgende koopprijzen, pro het vastgoed de macht geven is, pro ‘t Hoogt is ( en pro de Kaden en Bieb + + was).

  Zeg maar alles wat de stad veel geld heeft gekost, alles wat de identiteit heeft aangetast, de overlast heeft doen laten toenemen en de stad langzaam onleefbaar en onbetaalbaar maakt.

  Vergeet niet dat belangrijke jongen achter de schermen, D’66’erArts, het mannetje is die de ‘Leefstraat’ tegen de zin van de meeste omwonenden in de Koekoekstraat er doorheen wilde drukken. (Dit was dus D’66 aan het werk, niet Groen Links)

  Straf D’66 af!

 3. Utrechtse

  Fijn voor onze medemensen met een fysieke beperking!
  Rampenplan dit en dan naar elkaar wijzen: gemeente, Hoog Catharijne en NS. Heerlijk zo’n efficiënte samenleving….
  Daar schiet de burger, beperkt qua mogelijkheden of niet, natuurlijk niks mee op.
  Kortom: Regel dit!

 4. herman

  Binnenkort zullen we met nog meer van dit soort problemen krijgen als het Stationsplein gereed is, ook daar lijken in ieder geval aan de Smakelaarsveld zijde ook openlucht roltrappen te komen.

  Klassieke tegenstelling, de wethouders wil perse dit soort voorzieningen in de openlucht en de techneuten roepen in koor “dat kan niet”!

  Toch wil de wethouder dit echt wel en dan wordt het maar gebouwd, zie hier de gevolgen. En wie mag het onderhoud betalen, wij dus via onze belastingcenten!
  Zal de wethouder een zorg wezen, dit stond te glunderen op de openingsfoto….

 5. VoordorpPaul

  De betreffende wethouder de stad Utrecht uit gooien en heel snel

 6. Katja

  ” De liften van de Moreelsebrug krijgen binnen enkele maanden storingsmeldingen”.
  Dan pas ? Dat hoort standaard in een lift te zitten ! Zonder dat mag een lift niet eens goedgekeurd worden.

 7. Peter Villevoye

  Wedden ? Over een jaar of twee worden er overkappingen geconstrueerd. Lelijke dingen natuurlijk, want het moet snel en goedkoop…

 8. JdV

  Kom op mensen, niet zo pessimistisch. Everhard heeft in een ander dossier (verplaatsing tippelzone) laten zien dat hij een medisch wonder is aangezien hij geen enkele ruggengraat heeft. Een paar flinke protesten van boze gebruikers en hij komt vanzelf over de brug met een zak geld voor een oplossing. Dat gaat altijd makkelijk als je de rekening kan doorsturen aan de inwoners van deze stad. In tegenstelling tot een rekening aan Klepierre of de NS, hij kijkt wel link uit.

 9. koen

  JdV: wat heb je tegen die Everhardt? Liften zijn vaak stuk, hij belooft er iets aan te doen. De tippelzone. Die kan op termijn niet meer op de huidige locatie, er komen twee alternatieve plaatsen, hij vraagt de bweoners wat ze ervan vinden en luistert naar hen. Ik ben erg benieuwd wat jij in deze twee situaties had willen doen. De tippelzone er tegen heug en meug bij de bewoners doordrukken? Gespierde mannen onderaan de trappen bij de Moreelse brug zetten die mensen met scootmobiel op de rug nemen en naar de andere kant helpen? Ik vind het allemaal nogal gratuit wat je loopt te roepen hier.

 10. André Veenbrink

  Het lijkt me een goed idee als het college van B&W eens in Nijmegen gaat kijken waar ze al jaren geleden ervaren hebben hoe daat gaat met roltrappen in de openlucht.
  Resultaat: ze zijn daar allang verwijderd!

 11. Roel

  @ JdV

  Het zit je wel hoog he, dat er straks wellicht geen hoeren meer zijn in het Utrechtse, dat, meneertje, zegt alles over jou. Dat een overgrote meerderheid van de mensen gebaat is bij het niet verplaatsen van de tippelzone ontgaat je eventjes. In dit dossier, zeker gezien op de ophef, is het niet verplaatsen van de tippelzone de enige juiste beslissing van de wethouder.

  Laten we gewoon hoerenloperij strafbaar gaan stellen, zeker wanneer je als klant weet dat er van alles aan de situatie van de vrouw niet klopt, ben je snel genoeg van het probleem af.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).