Nog veel onduidelijkheid over ongeval met luik TivoliVredenburg | De Utrechtse Internet Courant Nog veel onduidelijkheid over ongeval met luik TivoliVredenburg | De Utrechtse Internet Courant

Nog veel onduidelijkheid over ongeval met luik TivoliVredenburg

Nog veel onduidelijkheid over ongeval met luik TivoliVredenburg
Pandora tijdens de bouw van TivoliVredenburg. Het luik kwam uit het plafond aangewezen met de rode cirkel
De gemeente Utrecht en TivoliVredenburg hebben nog geen idee hoe het kan dat een zwaar luik naar beneden viel waarbij een bezoeker van het poppodium gewond is geraakt.

De gemeente Utrecht en TivoliVredenburg hebben nog geen idee hoe het kan dat een zwaar luik naar beneden viel waarbij een bezoeker van het poppodium gewond is geraakt.

Eerder sprak TivoliVredenburg van een technisch mankement, maar de gemeente Utrecht en TivoliVredenburg laten nu op vragen van DUIC weten dat ze toch nog niet weten hoe het is gebeurd: “De oorzaak van het loslaten van het luik is onbekend.”

In de nacht van donderdag 10 mei op vrijdag 11 mei viel er een serviceluik in de zaal Pandora naar beneden terwijl daar het feest Pop-o-Matic bezig was. De 18-jarige studente Amber raakte daarbij gewond en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Het feest werd stilgelegd en de zaal ontruimd.

Onduidelijkheid

De volgende dag kwam TivoliVredenburg met een verklaring. Het muziekpaleis heeft samen met de Utrechtse Vastgoed Organisatie – de gemeente Utrecht is eigenaar van het gebouw – onderzoek gedaan naar het luik en de andere luiken in het pand. Er werd geconcludeerd dat het pand veilig is en dat de val van het luik een incident was. TivoliVredenburg meldde ook dat het luik naar beneden kwam door een technisch mankement.

Toch laten de gemeente Utrecht en TivoliVredenburg nu weten dat het nog volledig onduidelijk wat de oorzaak is van het naar beneden komen van het luik. Er komt een externe deskundige onderzoek doen om uit te zoeken wat er gebeurd is. Ook moet nog nader onderzocht worden welke verantwoordelijkheid de eigenaar en de huurder van het gebouw hebben.

Gekoppelde berichten

2 Reacties

Reageren
  1. w

    zou t soms door zwaartekracht komen?

  2. Appie Einstein

    w, wil je zeggen dat jij bewijs hebt dat zwaartekracht bestaat? Kom maar op, dan lossen we nog eens wat grotere problemen op dan een vallend luik.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).