Nomineer het engste fietstunneltje van Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Nomineer het engste fietstunneltje van Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Nomineer het engste fietstunneltje van Utrecht

Nomineer het engste fietstunneltje van Utrecht

Er zijn tunneltjes waar je liever niet doorheen fietst. Utrechters kunnen deze enge of onprettige fietstunnels nomineren. Hoe meer stemmen een tunneltje verzamelt, hoe groter de kans dat Nuon de veiligheid ervan zal aanpakken samen met de gemeente en omwonenden.

Buurtcomités van vier Utrechtse wijken maken zich druk om de tunnel onder de Gasthuismolenbrug. De brug met spoorlijn, die al meer dan 400 stemmen heeft gekregen en daarmee op de vierde plaats staat, verbindt beide kades van de Vecht. “Ongenode gasten nemen in de late avond of nachtelijke uren bezit van de tunnel en creëren een sinister podium van ‘dealing and wheeling’”, is de uitleg bij de nominatie. “Honderden omwonenden hebben hun handtekening al gezet om de spoorbrug flink aan te pakken. Ook de gemeente staat achter het plan van de bewonerscommissies.”

Inmiddels zijn al elf duistere tunneltjes genomineerd in Midden-Nederland, waarvan twee in de stad Utrecht. Enge tunneltjes opgeven kan nog tot 15 april.

1 Reactie

Reageren
  1. rob mathlener

    tunnel onder waterlinieweg tussen rijnsweerd en oudwijk bij EY en Hoogstraat

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).