Noordertunnel bij Utrecht Centraal na zeven maanden verbouwen weer open | De Utrechtse Internet Courant Noordertunnel bij Utrecht Centraal na zeven maanden verbouwen weer open | De Utrechtse Internet Courant

Noordertunnel bij Utrecht Centraal na zeven maanden verbouwen weer open

Noordertunnel bij Utrecht Centraal na zeven maanden verbouwen weer open
De afgelopen tijd is er druk verbouwd. Foto's: CU2030
De Noordertunnel bij station Utrecht Centraal is vrijdagochtend om 06.00 uur opengegaan. De tunnel was zeven maanden gesloten vanwege werkzaamheden.  

De Noordertunnel bij station Utrecht Centraal is vrijdagochtend om 06.00 uur opengegaan. De tunnel was zeven maanden gesloten vanwege werkzaamheden.  

De vernieuwde Noordertunnel is een stukje korter en ook is de ingang verplaatst naar het Noordgebouw. De tunnel heeft nieuwe plafonds, wanden en vloeren, en de verlichting is aangepast. In de nieuwe Noordertunnel is een kleurenwand aangebracht.

De Noordertunnel had in december al open moeten gaan, maar is nu pas klaar, omdat er tijdens werkzaamheden asbest werd gevonden.

De Noordertunnel ging dicht nadat de vernieuwde Middentunnel open ging in augustus 2018.

Gekoppelde berichten

5 Reacties

Reageren
 1. Bernhard

  Een grauwe, grijze graftombe, net als die andere vernieuwde spoortunnel. Gezellig, hoor. Die lichtmuur – die er al was – fleurt de boel nog enigszins op.

 2. mark

  Zijn dat dezelfde grijze tegeltjes die ook op sommige stukken op de perrons tegen muren zijn geplakt als “afwerking”. (wanneer wordt de rest eens afgewerkt????, kabels etc) Overigens blij dat de tunnel weer open is. Scheelt weer een hoop omlopen en drukte.

 3. piet

  Wat is er nieuw aan de wand, vloertegels en lichtmuur? Ziet er exact hetzelfde uit namelijk, alledrie.

 4. Sjaak

  @mark: goed punt! Naar mijn gevoel is het station nml ook nog niet af… veel beton, kabelgoten etc etc
  Weet iemand dit..? Of is het station, lees: de perrons, wel degelijk “af”?

 5. Henk

  Piet: Bijna hetzelfde maar net niet helemaal.

  Nieuwe ingang tov oude situatie, ander plafond, herstelwerkzaamheden vernieuwen kabels en nieuwe tegels.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).