Noordertunnel binnenkort weer open | De Utrechtse Internet Courant Noordertunnel binnenkort weer open | De Utrechtse Internet Courant

Noordertunnel binnenkort weer open

Noordertunnel binnenkort weer open
Veel werkzaamheden aan de Noordertunnel. Bron: CU2030
De Noordertunnel bij station Utrecht Centraal is vanaf vrijdag 29 maart weer open. De afgelopen zeven maanden was de tunnel vanwege werkzaamheden afgesloten.

De Noordertunnel bij station Utrecht Centraal is vanaf vrijdag 29 maart weer open. De afgelopen zeven maanden was de tunnel vanwege werkzaamheden afgesloten.

De vernieuwde Noordertunnel aan het Smakkelaarsveld is een stukje korter en de ingang zit nu in het Noordergebouw. De tunnel heeft nieuwe plafonds, wanden en vloeren, en de verlichting is aangepast.

De Noordertunnel had in december al open moeten gaan, maar is nu pas klaar, omdat er tijdens werkzaamheden asbest werd gevonden.

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. BramD

  Ik ben benieuwd naar welke oplossing er gevonden is om de voetgangers het fietspad, dat vlak voor de ingang van de tunnel loopt, te kunnen laten oversteken.

 2. Rob H.

  @BramD 8/3/2019 – 10:06:

  Zoals je iedere straat oversteekt? Links – rechts- links kijken en als het veilig is, dan oversteken?

 3. BramD

  @Rob H.: Zeker. Maar bedenk wel dat het fietspad de aan en uit- voer van de grootste fietsenstalling ter wereld is. En de trap is ook zo iets maar dan voor de trein.
  En stel je dan eens voor hoe het zal gaan tijdens de spits…

 4. Bernhard

  Mooie graftombe geworden, zo te zien. Net als die andere vernieuwde tunnel.

 5. Ramon

  BramD

  Later dit jaar (augustus) gaat de ingang aan de andere kant ook open en zal het aantal fietsers zich verdelen over de 2 ingangen. Scheelt al een hoop. Voor de rest is het gezond verstand

 6. trol

  zebrapaadje aanleggen, handhaven, probleem opgelost.

 7. Herman

  Waarom moet alles geregeld worden, laat alles lekker vanzelf gaan, chaos en organisch werken ook.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).