NOS heeft spijt van bericht over spreekkoren FC Utrecht: “Hebben we niet goed gedaan” | De Utrechtse Internet Courant NOS heeft spijt van bericht over spreekkoren FC Utrecht: “Hebben we niet goed gedaan” | De Utrechtse Internet Courant

NOS heeft spijt van bericht over spreekkoren FC Utrecht: “Hebben we niet goed gedaan”

NOS heeft spijt van bericht over spreekkoren FC Utrecht: “Hebben we niet goed gedaan”
Stadion Galgenwaard. Foto: DUIC
De NOS Sport-redactie heeft spijt betuigd over de manier waarop ze de supporters van FC Utrecht in het nieuws hebben gebracht afgelopen weekend. De redactie spreekt van ‘een misser’.

De NOS Sport-redactie heeft spijt betuigd over de manier waarop ze de supporters van FC Utrecht in het nieuws hebben gebracht afgelopen weekend. De redactie spreekt van ‘een misser’.

Supporters van FC Utrecht zongen tijdens de wedstrijd tegen Sparta afgelopen zaterdag liedjes als ‘En wie niet springt is een jood’ en ‘Joden gaan eraan’. De NOS lichtte de spreekkoren vervolgens uit en beschuldigde de aanhang van anti-semitisme. De Utrecht aanhang werd hier vervolgens boos om. Deze liedjes worden in veel stadions gezongen en met joden wordt de aanhang van Ajax bedoeld.

De berichtgeving lag ook nog eens gevoelig omdat het in aanloop is naar de kraker tussen FC Utrecht en Ajax aankomende zondag. De wedstrijd is al beladen en heeft de laatste jaren een negatieve historie als het gaat om kwetsende spreekkoren.

De NOS spreekt nu van selectieve verontwaardiging van hun kant. “Wij hebben dit niet goed gedaan”, laat de redactie van NOS Sport weten. “De wedstrijd was laat, de uitzending liep al en er is onvoldoende over nagedacht, maar dat doet er allemaal niet toe. We hebben het te zwaar aangezet en we hebben de context weggelaten. We hadden die tekst niet moeten losknippen en letterlijk moeten nemen. En als je dit onderwerp aansnijdt moet je er bij vertellen dat de Utrecht-fans dezelfde geuzennaam gebruikten die vol trots door Ajax-supporters wordt gehanteerd. Dit was selectieve verontwaardiging van onze kant. Een misser.”

Gekoppelde berichten

22 Reacties

Reageren
 1. Juan Perron FC Utrecht

  Ik ben het hier volledig niet mee eens.

  De NOS brengt verslag van iets dat feitelijk plaats heeft en dat is iets, ondanks dat het te maken heeft met een geuzennaam van Amsterdamse supporters en dat het een fenomeen is dat al jaren bestaat, dat toch echt niet kan. Een bepaalde bevolkingsgroep die eraan moet gaan, ook al in een andere context, doet hoe dan ook nog steeds terug verwijzen naar Wo II en is alleen daarom al smakeloos te noemen, ook al worden de supporters van Ajax bedoelt. het wordt wel gewoon gezegd en dit kan niet. Daarnaast word ik een beetje moe van in hoeverre we al afgegleden zijn, dat we dergelijke spreekkoren normaal zijn gaan vinden, ook in andere stadions. Mijn reactie heeft niks met zogenaamd correct of braaf zijn te maken, Supporteren hoort in mijn optiek uit te gaan vanuit positiviteit en achter je eigen ploeg staan. Ook dat kan op een wat rauwere manier, maar zonder je steeds op een negatieve manier over een tegenstande of rivaal uit te laten. Dat komt erg kinderachtig over en tekent ook het niveau van de gemiddelde hooligan/ supporter die zich op de in het artikel beschreven manier gedraagt. Neem een voorbeeld aan veel Engels en Duitse clubs. Kijk eens naar Sankt Pauli. In Duitsland staan bij veel wedstrijden het uit- en thuispubliek door elkaar.

  De berichtgeving van de NOS is juist met het oog op de kraker tegen Ajax te rechtvaardigen, omdat in deze context juist al decennia lang de vreemdste zaken oogluikend worden toegstaan. Het past in de lijn van deze wedstrijd en aandacht geven aan iets dat plaats vindt verwijst juist naar de aankomende wedstrijd. Als supporters niet willen dat ze deze aandacht krijgen van een nieuws medium, moeten ze zich anders gedragen. “Zij/ hun doen het ook” getuigt van een groep 5 instelling en ontdoet je van al je eigen verantwoordelijkheid.

  Het hele calimero-idee dat de NOS hun pakt slaat natuurlijk helemaal nergens op. Een groot gedeelte van het NOS personeel woont zelfs in Utrecht, omdat het zo dichtbij Hilversum ligt en heeft wellicht zelfs sympathie voor de FC. Dat je serieus denkt dat er een complot tegen je club gaande is, getuigt al van een psychische afwijking/ stoornis.

  Als FC-Utrecht zijnde kun je deze groep bezoekers missen als kiespijn. Ze betekenen veel slechts voor je club. Het is een algemeen bekend feit in het Utrechtse, dat de club mensen waaruit steevast deze spreekkoren te horen zijn, voor een aanzienlijk deel te boek staat als extreem-rechts en ook te boek staat als crimineel. Niet voor niets dat er liedjes op neo-nazistische liederen opduiken in het stadion. Dat weet iedereen. Ook iets met cocaïne. Deze groep bezoekers zijn één van de voornaamste redenen dat een heel erg groot deel van de Utrechtse bevolking, we gaan richting de vierhonderduizend inwoners, niet in het stadion te vinden is en het stadion ook zelden uitverkocht is. Ik heb me ooit een wedstrijd lang verwondert over de eigen fanatieke aanhang die het eigen vak aan het slopen was, ipv zich met de wedstrijd bezig te houden; en zo de eigen club met tienduizende euro’s schade opzadelde. Ook kreeg men het kindervak massaal aan het huilen door er vuurwerk in te gooien. Dat onder het mom van “lachen man”. Als je dat soort dingen doet ben je rijp voor de psycholoog en de psychiater.

  Nu gaan er vele reacties volgen van mensen die de boel goed gan praten, de boel gaan verzachten en mij gaan aanvallen. Dat, dames en heren, is precies het probleem van FC Utrecht en van de beschreven groep bezoekers van de club.

 2. Serko

  Met andere woorden we praten het allemaal weer goed en weten niet in welke bochten we ons moeten wringen om dat te verkondigen. Geen wonder de verloedering van de maatschappij

 3. Jeroen

  Volledig terecht dat de NOS excuses maakt, nu alleen ook nog even publiekelijk graag. Via de website van de NOS en TV (Studio Voetbal vanavond?). Pas dan kan er sprake zijn van enig eerherstel voor de Utrecht supporters. Zal mij benieuwen.

 4. Bart

  Waarom moet de NOS excuses maken voor het verachtelijke gedrag van de supporters die met hun gedrag FC Utrecht ook schade toebrengen? Als je zegt fan van FC Utrecht te zijn, gedraag je dan ook zo en gebruik het niet als een stoplap om tegen een andere club te zijn. Deze groep maakt de club en de sport kapot.

 5. Johan

  Eerherstel Jeroen? Ben je wel goed bij je hoofd. Wat blijft staan is dat die malloten verwerpelijk zingen hoor. En dat NOS achteraf, kennelijk, vindt dat ze daar wat al teveel aandacht aan gaf neemt dat echt niet weg hoor.

 6. Peter

  Beste Juan Perron,

  Of je bent een hele lange tijd niet in het stadion geweest of je bent het resultaat geworden van gecreëerde beeldvorming. Hooliganisme is vrijwel uitgestorven in vergelijking met de jaren 80 en 90. Graag even aangeven bij welke wedstrijden de genoemde voorvallen hebben plaats gevonden. Dat FC Utrecht telkens weer als enige club (samen met ADO) negatief in de schijnwerpers wordt gezet, duidt erop dat van veel sympathie in Hilversum geen sprake is. Gisteren nog werden exact dezelfde liederen gezongen tijdens Zwolle – Ajax, maar verontwaardiging bleef uit. Daarnaast geeft Joep schreuder in een video column (misère onder de dom) goed weer hoe men in Hilversum denkt over FC Utrecht. Het besef dat “joden” het nieuwe verboden woord is geworden, moet nog doordringen bij een deel van de aanhang. Geef ze tijd in plaats van ongefundeerde beschuldigen over neo-nazisme, rechts-extremisme, cocaïnegebruik, eigen vak slopen etc. Dit is al jaren niet meer gebeurd. Als je heel eerlijk bent, weet dat deze teksten niet gericht is op de joodse bevolking en niets met neo-nazisme te maken heeft.

 7. Katja

  Ajax-supporters noemen zich “superjoden” en zingen dat de hele wedstrijd; Utrecht wordt altijd uitgemaakt voor “kankerutrecht”, maar daar hoor je de media/NOS nóóit over. Over selectieve verontwaardiging gesproken…

 8. peter v

  Peter en Jeroen

  Laat gaan….deze mensen hebben niets met voetbal, laat staan dat ze weten hoe het overal in de wereld op de staantribunes tussen het GEWONE volk toe gaat.

  Dit zijn Gutmenschen die hun linkse politieke standpunten en gespeelde verontwaardiging overal zullen ventileren, gaat het niet over voetbal, dan is het over auto’s, PVV, Trump etc.

  Het “gewone” volk heeft ze nu door en is het zat om steeds dat belerende vingertje in allerlei programma’s van de Vara en NPO terug te zien.

  Nog even wachten….de politiek maar ook NPO zal gaan veranderen!

 9. stefan

  dat soort liedteksten is wel degelijk antisemitisme. maarja, mensen met een iq van onder de 50 begrijpen ook niet wat ze zingen natuurlijk.

 10. Tjonge

  Peter V. praat niet recht wat hartstikke krom is, dit soort teksten horen niet in een voetbalstadion thuis, van club supporters ook zijn, je club aanmoedigen kan ook op een normale manier. Dat heeft niets met een linkse of rechtse politieke voorkeur te maken, maar alles met beschaving, maar dat laatste is al jaren ver te zoeken in en rond de voetbalwereld.

 11. MichielK

  @Tjonge: inderdaad, maar mensen als Peter V. ontkennen graag hun eigen verantwoordelijkheid. Wanneer ze worden aangesproken op hun gedrag dan volgt er direct een verontwaardigde reactie met een paar clichématige aan GeenStijl ontleende uitdrukkingen (Gutmensch, links gekkie etc.) waarmee iedere discussie per definitie onmogelijk wordt gemaakt.

  In dit geval, waarin er daadwerkelijk antisemitische spreekkoren zijn geweest, zie je dit ook weer terug. In plaats van een hand in eigen boezem te steken, wordt het gebaggetaliseerd en worden degenen die de actie afkeuren in de hoek gezet. Omgekeerde wereld en een compleet gebrek aan gevoel voor eigen verantwoordelijkheid. Maar ja, het is zo lekker gemakkelijk om altijd anderen de schuld te geven: media, politiek, hoog opgeleiden, specialisten, hulpverleners….

 12. Co van Hemert

  Er zou een excursie Kamp Westerborg op zijn plaats zijn voor degenen die meegedaan of meedoen aan spreekkoren met het woord Jood erin.

 13. Luuk Upuuk

  Ga eens naar YouTube en tik in bij zoeken: “Alle VAK410 Songs “.
  Dan heeft u de oorzaak gevonden van de zogenaamde antisemitische spreekkoren in onze voetbalstadions. Wie dan nog steeds de link legt met de Jodenvervolging, moet dat eerst maar eens aan het volk in Vak 410 gaan uitleggen!

 14. Paul

  Luik Upuuk

  Waarvan akte@

 15. Fan

  Beste Peter, je begint over spreekkoren bij PEC Zwolle-Ajax, ik ben aanwezig geweest en ik had een plek naast het sfeervak van PEC. Die hebben de hele wedstrijd gezongen, maar absoluut geen kwetsende teksten. Er werd wel gezongen: “En wie niet springt die is geen Jood”, die teksten werden gezongen door…….de Ajax-aanhang. Dus houd je bij de feiten.

 16. Juan Perron

  @ Peter en Peter V

  Zoals voorspeld in mijn eerste post: het goed praten, verzachten en aanvallen dat jullie doen, dat bedoelde ik nu precies.

  @ Peter V

  Tuurlijk joh. Het normale gedrag dat ik beschrijf typeren als links? Dan is er toch echt iets niet goed daar in dat bolletje van je. Daarnaast zeg je dus eigenlijk dat rechtse mensen zich al niet normaal en fatsoenlijk kunnen gedragen. Tekenend.

  Wat is er eigenlijk verkeerd aan mensen (betekenis gutmensch) die het goede willen doen en andere willen aansporen dat ook te doen? Jij vind dus dat mensen slecht moeten zijn en anderen aan moeten sporen ook slecht te zijn? Gaat lekker daar in die bovenkamer van je. Succes er mee. Met een voetbalsupporters zijn, echte passie, beleving en nostalgische gevoelens, heeft de negatieve invulling die bij de FC traditioneel flink gebezigd wordt, niks te maken. Neem eens een voorbeeld aan Sankt Pauli, andere Duitse kultur- en traditionsvereinen, of de vele Engelse clubs waar het er normaal aan toe gaat, de tegenstander met een leuk geintje wordt uitgedaagd op een speelse manier, en er over en weer respect is.

  Over die vele staantribunes op de hele wereld dus, die staan meestal gewoon achter hun eigen club en zijn niet bezig met negativiteit richting tegenstanders. Dat ontaard dus bijna altijd in hooliganisme, of de aanzetten daartoe. Dat heeft weinig met de echte football-culture te maken.

 17. peter v

  Juan Perron

  Dat je weinig verstand van de feiten en voetbalculturen hebt is nu wel duidelijk.
  St. Pauli is een links krakers bolwerk en je weet waar die toe in staat zijn, veel vernielingen plegen en de Duitse staat op kosten jagen.
  In Engeland gaat het goed zegt je……wederom slecht geinformeerd Juan, in de lagere divisies is het iedere week raak en bij de Premier Leaque clubs zijn de prijzen zo abnormaal hoog dat er veel dagjesmensen en supporters zitten die het nog kunnen betalen. Jan Modaal zit achter de decoder in de kroeg.

  En dan je bewering dat supporters overal in de wereld alleen maar bezig zijn met hun eigen club…tja Juan….weer naief ingezet….zie de wedstrijden in Zuid Amerika, Italie, het Oostblok en zelfs in Duitsland waar genoeg gebeurd. Dus de schuld neerleggen bij de FC supporters toont dat je een belang hebt, net als Tom Egbers, waarvan zijn vrouw samen met van Praag directeur is van een theater gezelschap…..en wat is van Praag? juist….waarom grijpen de joodse mensen niet in bij ajax? vertel het me eens…..kleding met Jodensterren en teksten worden er gemaakt en verkocht, talloze liedjes en vlaggen…etc..etc…nog steeds niets gebeurd in amsterdam terwijl daar notabene al jaren joodse mensen in het College zitten

  Ons druk maken om wat liedjes zegt genoeg over een aantal mensen die hier op reageert…..anders moet de politiek het woord jood maar gaan verbieden, maar dat zal ook weer op tegenwerking komen van? juist…..

  Succes er mee…

 18. Juan Perron

  @ Peter V.

  Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha.

  Je links afkeur en enorm rechtse voorkeur spat er van af.

  Sankt Pauli is een voorbeeld in de voetbalwereld. Enorm fanatieke supportersschare, zelfs op het tweede of derde niveau. Een club die open staat voor iedereen. Homo-, bi, of whatever. Eer is serieus nooit gezeik bij die club, de club kent geen hooligans en jaagt dus ook helemaal niet de Duitse staat op kosten. Is geen enkele sprake van . De Duitse overheid is enorm blij met clubs als Sankt Pauli en wou dat alle supportersschare zich zo zouden opstellen.

  Door u woorden weer de, bij rechts, gebruikelijke verdachtmakingen en loze kreten gehanteerd om anderen in een kwaad daglicht te stellen. Niet gebaseerd op feiten.

  Overigens toont je laatste zin het vooral in eng-rechtse gebezigde complot denken. Wtf hebben Tom Egbers en zijn vrouw te maken met iets wat FC-Utrecht bezoekers zingen? Leg me dat eens even uit. En, als je van Praag zou kennen, dan zou je weten dat met name hij zijn hele voorzitterschap bezig is geweest met het proberen af te komen van het joden-imago. Wat je ook van van Praag tegenwoordig vindt of denkt. Lekker makkelijk, zelf alle verantwoordelijkheid ontlopen en lekker gaan wijzen naar anderen om dat vooral ook niet en nooit te hoeven doen.

  Hetgeen bij FC Utrecht gebeurd en gebeurde berust enkel op feiten. Weliswaar uitgelicht door de media, maar het zijn feiten. Anders zouden ze nu en in het verleden ook niet uitgelicht kunnen worden.

  Ook wat betreft Engeland roep je hier maar wat. Ten aanzien van de premier league heb je gelijk wat betreft prijzen, maar in de lagere divisies in Engeland is het 1 groot feest. Ik bezoek regelmatig wedstrijden op de lagere niveaus. Op maximaal tien probleemclubs na, op 4 a 5 professionele niveaus met gemiddeld 20 verenigingen elk (dus ongeveer 100 professionele- en semi-professionele clubs erg weinig dus; en dan hebben we het nog niet eens over al die competities daar weer onder), is het er prettig vertoeven in een authentieke sfeer. Daarnaast hebben meerdere supportersgroepen eigen voetbalverenigingen opgericht, zoals de FC United of Manchester, als protest tegen hoe het er in de Premier League en de professionele niveaus daar net net onder aan toe gaat. Naast authentieke sfeer is het toonbeeld van deze voetbalverenigingen dat ze geen hooligancultuur kennen en erg veel ander werk doen voor de gemeenschap. Bijna hippie-achtig, maar daar gruwelen mensen als jij van, echter hangt er juist bij deze clubs de authentieke voetbalsfeer die de echte Football Culture tot leven doet brengen.

  Het hooliganisme in Europa is ook vrij jong en kwam vooral tot wasdom in de jaren zeventig, waarin de onderklasse van de (Engelse) samenleving er steeds slechter voor kwam te staan door het neo-liberalisme dat onder Thatcher uiteindelijk nog meer slechts voor de Engelse onderklasse betekende. Doordat het hooliganisme erg jong is en voor veel problemen heeft gezorgd, met name voor de clubs waar dit fenomeen uitbrak, heeft het niets van doen met de echte football-culture die echte fanatieke fans voor staan. Dat is positief supporteren, dingen doen met als enkel doel je eigen club verder helpen. Daar hebben andere supportersschare ook respect voor. Waarom toch al die, zelf gecreëerde haat? Waarom niet gewoon een biertje drinken vooraf en na afloop met je rivalen? Nu zal er vast als antwoord komen dat ZIJ er voor zorgen dat dit niet mogelijk is. Dat antwoord zou dan typerend zijn voor je eigen mindset en gedachtegoed dat doet denken aan die van een 5-jarige kleuter: “hun zijn begonnen”. Te zielig voor woorden. Bedenk je even dat het merendeel van de bevolking en het merendeel van de echte football-fans kotst op de-wannabe-hooligan-instelling o.a. door jou in je schrijfsel hier gebezigde houding.

  Probeer mij, als amateur voetbalhistoricus en aanhanger van de echte-footballculture en als berucht anti-hooligan, even niet de les te lezen over het voetballeven. Jammer dat een clubje van enkelen er voor zorgt dat het merendeel van de Utrechtse bevolking afhaakt als FC-Utrecht supporter. Dat is namelijk wat er precies aan de hand is. Met een inwoneraantal van 320.000 supporters en een achterland van 500.000-1.000.000 inwoners nog niet eens 23.750 plaatsen vol krijgen. Dan is er toch iets mis met het imago van je club zou je zeggen.

 19. peter v

  Juan Peron

  Als zelfbenoemde intellectueel hoef ik je toch niet nog een keer uit te leggen wat de rode lijn en het zakelijke verband is tussen de familie Egbers ,van Praag en het jodendom?

  Ook jij weet toch dat veel St.Pauli supporters actief zijn in de krakerswereld en andere rechtse zaken die ze niet aanstaan, met alle gevolgen ( rellen , betogingen in Hamburg)van dien?

  Al ga je tig keer naar Engeland maar als je het niet wil zien of onderkennen dan ligt dat aan jezelf. Er is daar nog steeds veel hooliganisme en zeker ook kwetsende en uitdagende spreekkoren, misschien een lesje Engels nemen? maak het dus niet mooier dan het is. Trouwens ga ik zelf ook regelmatig ,dus ik weet waar ik over praat. Misschien wat meer googlen na het weekend zoals je met onderstaande heb gedaan:
  “Het hooliganisme in Europa is ook vrij jong en kwam vooral tot wasdom in de jaren zeventig, waarin de onderklasse van de (Engelse) samenleving er steeds slechter voor kwam te staan door het neo-liberalisme dat onder Thatcher uiteindelijk nog meer slechts voor de Engelse onderklasse betekende”

  Verder wijt je uit over hooligans alsof ik of de liedjeszangers hooligans zouden zijn, google trouwens weer even voor de betekenis van hooligans ! De discussie ging heel ergens anders over, namelijk de “objectiviteit” van een door jou en mij gesubsidieerd nieuwsitem als NPO die specifiek de supporters van FCU hier op aanspreekt en andere supportersgroepen en in het bijzonder ajax zelf niet.

  En waarom er gemiddeld 17.500 supporters naar de FCU komen ipv 23.750 is niet zo belangrijk. Waarom zijn andere stadions ook niet uitverkocht….boeie…. Ik vind het een mooi aantal voor een subtopper met FOX op de markt, en nog maar 1/3 echte Utregters in de stad. Ik vermaak me prima…

  En tenslotte, waarom er zoveel haat en rivaliteit is? dat is al eeuwen zo, moet jij weten als zelfbenoemd amateur voetbalhistoricus ( het is nogal wat) know your history…..wie weet komt het met Asscher, Pechtold en Jesse Klaver weer allemaal goed!

 20. Juan Perron

  @ Peter V

  Hahahahahahahahahahahahahahahahahaha

  Ik hoef eigenlijk maar met zin 1 te beginnen. Koekoek. Nog een keer, wat heeft dat met het gezang van FC Utrecht bezoekers te maken? Nogmaals je verschuilen achter iets en je onttrekken van het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Daar begint alles mee en houdt alles eigenlijk al op. Op je andere waanideetjes hoef ik al verder niet meer in te gaan. Succes er mee. Koekoek.

  Leuk dat trouwens dat je jezelf vermaakt in een stadion dat ook vol had kunnen zijn en had kunnen bruisen van de sfeer, maar dat gebeurd niet door lieden met jouw denkbeelden. Ik wens je veel plezier in je steeds leger wordende stadion. Raar trouwens dat al die andere clubs in Nederland met wel hoge bezettingsgraden geen last hebben van Fox. En dan dat gezeik over echte Utregters……….laat me toch niet lachen joh. Andere grote steden omarmen nieuwe inwoners, want een stad is ooit alleen een stad geworden door de aanwas van nieuwe inwoners. Hoe denk je anders dat Utrecht ooit van een dorpje een stad heeft kunnen worden? De mentaliteit van die zogenaamde echte Utregters zorgt er juist voor dat het nooit iets gaat worden met de FC. Grappig dat de 4e stad van Nederland het niet voor elkaar krijt om, iig qua bezoekersaantallen en sfeer, een grote club te zijn, terwijl alle potentie aanwezig is. Alleen heeft de FC een kut-imago.

  Google maar eens even op FC Utrecht en alle incidenten met “supporters” de afgelopen 30 jaar. Dat zijn gewoon feiten hoor.

 21. Jan

  “Als zelfbenoemde intellectueel hoef ik je toch niet nog een keer uit te leggen wat de rode lijn en het zakelijke verband is tussen de familie Egbers ,van Praag en het jodendom”
  “Dus de schuld neerleggen bij de FC supporters toont dat je een belang hebt, net als Tom Egbers, waarvan zijn vrouw samen met van Praag directeur is van een theater gezelschap…..en wat is van Praag? juist….waarom grijpen de joodse mensen niet in bij ajax? vertel het me eens…..kleding met Jodensterren en teksten worden er gemaakt en verkocht, talloze liedjes en vlaggen…etc..etc…nog steeds niets gebeurd in amsterdam terwijl daar notabene al jaren joodse mensen in het College zitten”

  Jammer dat aantoonbaar antisemitisme hier zo makkelijk doorgelaten wordt, nazistische gebral als dat van peter v kunnen we missen als kiespijn wat mij betreft…

 22. Ant-hooligan

  @ Jan

  Precies.

  En dan zo’n Peter V die ontkent dat het klopt dat een deel van de FC Utrecht aanhang eng-rechtse symptahiën heeft. Zijn eigen teksten zijn er mee doorspekt. Het is ook geen toeval dat er NSB melodietjes gezongen worden in de Galgenwaard.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).