NS breidt proef uit; korting op trajecten Utrecht – Groningen en Utrecht – Den Helder als je rustige trein kiest NS breidt proef uit; korting op trajecten Utrecht – Groningen en Utrecht – Den Helder als je rustige trein kiest

NS breidt proef uit; korting op trajecten Utrecht – Groningen en Utrecht – Den Helder als je rustige trein kiest

NS breidt proef uit; korting op trajecten Utrecht – Groningen en Utrecht – Den Helder als je rustige trein kiest
Archieffoto Utrecht Centraal
Reizigers op de trajecten Utrecht – Groningen en Utrecht – Den Helder kunnen vanaf maandag korting krijgen als ze een rustige trein kiezen. De NS startte vorig jaar een proef met NS Voordeel tussen Den Haag en Eindhoven. Die bleek succesvol en wordt nu dus uitgebreid naar de twee trajecten vanaf Utrecht.

Reizigers op de trajecten Utrecht – Groningen en Utrecht – Den Helder kunnen vanaf maandag korting krijgen als ze een rustige trein kiezen. De NS startte vorig jaar een proef met NS Voordeel tussen Den Haag en Eindhoven. Die bleek succesvol en wordt nu dus uitgebreid naar de twee trajecten vanaf Utrecht.

Reizigers tussen Utrecht en Groningen en Utrecht en Den Helder kunnen vanaf nu online een kaartje kopen met korting. De hoogte van de korting wordt bepaald door de ‘druktedata’ van de NS. Hoe rustiger de trein, hoe hoger de korting. Tussen Utrecht en Den Helder kunnen mensen op alle tussengelegen stations reizen met NS Voordeel. Op het traject tussen Utrecht en Groningen is de korting alleen geldig voor intercity-stations.

Mensen die gebruik willen maken van NS Voordeel hoeven geen abonnement te hebben, maar het ticket moet wel minimaal een dag van tevoren gekocht worden. In de reisplanner van NS is te zien of korting voor een reis mogelijk is en hoe hoog die korting dan is.

Tjalling Smit zit in de Raad van Bestuur van NS. “De pilot heeft aangetoond dat we met dit e-ticket reizigers kunnen verleiden om de trein te nemen die dat anders niet gedaan hadden”, zegt hij. “Ook zien we dat het ticket helpt om reizigers beter te spreiden. Reizigers zijn bereid om een rustige trein te kiezen met hoge korting. Door NS Voordeel aan te bieden op traject Utrecht-Groningen en traject Utrecht-Den Helder kunnen nog meer reizigers goedkoper met de trein reizen terwijl wij de ruimte in onze treinen beter benutten.”

13 Reacties

Reageren
 1. Realist

  Een extra toeslag voor een spitstrein zou een nog beter idee zijn. Een korting levert hoe dan ook ergens weer een tekort op wat uiteindelijk weer resulteert in een nog prijziger kaartje.

 2. Dooie mus

  Dit komt vast niet bovenop de daluren korting als je die hebt, vermoedelijk alleen promo voor mensen die de trein niet gebruiken. Wie normaal gesproken in de spits reist heeft waarschijnlijk een abonnement of kortingskaart en kan sowieso al met korting buiten de spits…

 3. Binnenstadbewoner

  Die ‘druktedata’ van NS kloppen voor geen meter. Zogenaamd rustige treinen kunnen vol zijn en zogenaamd drukke treinen kunnen vrijwel lege wagons hebben.

 4. Scherpschutter

  “Als je een rustige trein kiest…”

  LOL! Er reist sowieso al geen hond meer met het OV (ze zijn allemaal leeg), laat staan naar bloody Den Helder of Groningen…Dus hier zullen wellicht twee mensen blij van worden.

  Trek toch gewoon de stekker eruit jongens. Het is geen 1930 meer met collectivistisch vervoer. De auto heeft gewonnen. Tijd om de patiënt overleden te verklaren.

 5. Nelleke

  In afgelegen oorden als Stadskanaal zal de trein vast geen geliefd vervoermiddel zijn. In de rest van Nederland zitten ze in het algemeen goed vol.

 6. Eenzame treinreiziger

  @Misschieter
  Het gaat om de trajecten Utrecht – Groningen en Utrecht – Den Helder, die laatste gaat bijvoorbeeld langs Amsterdam, en is dus zeker een van de drukkere trajecten.

  Wellicht dat we samen eens een ritje kunnen maken in zo’n “lege” trein… Dan leert u nog eens wat!

 7. Moniek

  @Scherpschutter
  Vorige week ben ik met de trein gerieflijk naar Groningen gereisd. Die was, in tegenstelling tot wat u denkt, allerminst leeg maar ook beslist niet zo vol dat het onaangenaam was. Onderweg in de stiltecoupé prima gewerkt en gelezen. Ontspannen aangekomen. Honden heb ik inderdaad in de trein niet gezien.
  En bloody Groningen? Integendeel. U bent er waarschijnlijk al in geen jaren geweest, of misschien nog nooit.
  Wat een hoogst merkwaardige reactie dus van u bij dit artikel!
  Laat die stekker maar lekker zitten. De patiënt is nl. nog springlevend.

 8. Hoera

  Hahaha, wat zie je toch goed dat de Stadskanaler met veel te veel vrije tijd en een belabberde opleiding (hij denkt iets van bijv. Latijn te weten maar spelt het vervolgens beroerd) totaal niet weet wat er in de wereld speelt. Hij zal een paar vrienden hebben die precies zo denken als hij en dan denkt hij dat de rest van het land ook die opinie heeft. Nou nee dus. Ik reis wel regelmatig met de trein, comfortabel, zelden te laat en langs de lange files. En het is lekker druk, dus kakelen dat slechts twee mensen blij worden, dan heb je geen besef en zijn we weer bij het begin van mijn verhaal.

 9. Vrolijk rechts

  @SS
  Wanneer ben jij voor het laatst met het OV wezen reizen?
  Net als JvD praat je een hoop onzin.En ga lekker reageren op De Internet courant van Stadskanaal

 10. Koel Hoofd

  Korting voor rustige trein Utrecht naar Den Helder?
  Na Zaandam stroom ie leeg…
  Wie gaat er nou een dag van te voren een treinreisje van paar kilometer plannen en boeken? Dit is Nederland, ik verwacht dat het ding rijdt zoals volgens dienstregeling gepland en zelfs dat is al te moeilijk voor de NS. Kortom, vooraf betalen met reeele kans om dan niet te kunnen reizen is ijzersterk argument voor een auto, alle vrijheid en nog sneller ook.

 11. Katja

  Of de trein rustig is merk je pas als je erin stapt.

 12. Maarten

  @Katja, dat is met meer zo, ik noem een zwembad, het ziekenhuis. Overigens heeft NS een goede app waarin je kan zien wat de verwachte drukte is. Die klopt bij mij doorgaans wel.

 13. Moniek

  Soms de auto en een andere keer de trein, helemaal afhankelijk van omstandigheden en reisdoel. Zo doe ik dat, Koel Hoofd. Alle vrijheid, en vaak (altijd) nog sneller ook. Ik zal het niet in mijn hoofd halen van Utrecht naar Amsterdam te reizen per auto. Drukte op de weg, parkeren tegen hoge kosten, zoeken naar een parkeerplaats. Naar bloody 😅 Den Helder zou ik overwegen de auto te nemen. Naar bloody 🤣 Groningen ga ik natuurlijk ook per trein. Nuttig te besteden tijd onderweg, uitgerust aankomen vrijwel in het centrum, idem qua parkeren.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).