NS en Stichting Gids doen aangifte tegen krakers Van Sijpesteijnkade | De Utrechtse Internet Courant NS en Stichting Gids doen aangifte tegen krakers Van Sijpesteijnkade | De Utrechtse Internet Courant

NS en Stichting Gids doen aangifte tegen krakers Van Sijpesteijnkade

NS en Stichting Gids doen aangifte tegen krakers Van Sijpesteijnkade

NS en Stichting Gids, die het monumentale pand op de Van Sijpesteijnkade 25 gebruikt, doen dinsdagmiddag aangifte van de kraak van afgelopen zondag, met verzoek tot uitzetting.

Woordvoerster van de NS, Carola Belderbos: “Er is een gebruiksovereenkomst voor het pand met Stichting Gids, het staat dus helemaal niet leeg. We zullen de politie dan ook vragen over te gaan tot ontruiming van het pand. Daarna gaat de standaardprocedure van de politie in werking.”

Minder aanwezig

“We geven vooral trainingen en houden bijeenkomsten in het pand”, vertelt Menno van Piggelen, directeur van Stichting Gids, “Maar door de sloop in de buurt staan er momenteel veel hekken en is de plek minder goed bereikbaar. Vandaar dat we er de afgelopen tijd minder zijn geweest en de krakers misschien de indruk hebben gekregen dat het pand leeg stond.”

Pand delen

Van Piggelen vervolgt: “Toch moeten ze er binnen achter zijn gekomen dat het pand nog in gebruik is, aangezien er spullen van ons staan. We hebben met de krakers gesproken, zij hebben gevraagd of we het pand misschien met ze willen delen. Dat vind ik wat vreemd. We hebben ze verzocht het pand te verlaten, daar hebben ze vooralsnog geen gehoor aan gegeven. Ik denk dan ook dat wij aangifte zullen gaan doen van huisvredebreuk.”

Intensief overleg

Belderbos: “Het monumentale pand gaat onderdeel uitmaken van een plan voor nieuwbouwwoningen. Projectorganisatie Stationsgebied (POS) heeft alle belangen afgewogen. Sinds 2010 is er intensief overleg over geweest met diverse partijen. Dit heeft geleid tot het huidige stedenbouwkundig plan en het vastgestelde bestemmingsplan. Alle wettelijke procedures zijn gevolgd.”

Het is nog niet bekend wanneer de ontruiming, de sloop en de nieuwbouw zullen plaatsvinden.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).