NS schrapt treinen van en naar Utrecht vanwege coronamaatregelen NS schrapt treinen van en naar Utrecht vanwege coronamaatregelen

NS schrapt treinen van en naar Utrecht vanwege coronamaatregelen

NS schrapt treinen van en naar Utrecht vanwege coronamaatregelen
Utrecht Centraal. Foto: Robert Oosterbroek
De NS schrapt de komende tijd op meerdere trajecten verschillende treinritten. Daarom zal er van en naar Utrecht minder treinverkeer zijn. NS doet dit omdat er minder mensen met de trein rijden dan normaal.

De NS schrapt de komende tijd op meerdere trajecten verschillende treinritten. Daarom zal er van en naar Utrecht minder treinverkeer zijn. NS doet dit omdat er minder mensen met de trein rijden dan normaal.

De forse daling van het aantal reizigers is het gevolg van de coronamaatregelen. Dit heeft de NS doen besluiten om stapsgewijs het aantal treinritten af te bouwen.

“We verwachten dat dit lage reizigersaantal voorlopig aanhoudt. We blijven de bezetting van treinen nauwgezet monitoren om de dienstregeling verder te optimaliseren. We adviseren reizigers kort voor vertrek de reisplanner te raadplegen.”

Het schrappen van treinen gaat zeker gevolgen hebben voor reizigers van en naar Utrecht. Op verschillende trajecten langs Utrecht gaan minder treinen rijden, bijvoorbeeld van en naar Amsterdam, Den Bosch, Eindhoven, Houten en Amersfoort.

7 Reacties

Reageren
 1. Natte Otter

  Ik snap het, maar dit gaat toch recht in tegen wat we willen bereiken. Minder treinen is meer mensen in de overgebleven treinen, dus een grotere kans op besmetting…

  Zelfde geldt over kortere openingstijden, dus moeten mensen in een kortere tijd hun boodschappen doen… is een grotere kans op besmetting…

 2. Koel Hoofd

  @Natte Otter, of meer mensen gaan een auto gebruiken. Lekker veilig en je komt er overal mee.

 3. Malle Aggie, NS'er

  Hoewel ik zelf geen invloed heb gehad op deze beslissing, kan ik als planner bij NS wel zeggen dat 6 treinen per uur (Amersfoort, Eindhoven, Houten) wel wat veel is, net als 4 naar Veenendaal, of 4 IC’s naar R’dam. Weet ook dat het goed gevolgd wordt.

 4. Marcel Bovy

  De NS zou ook kortere treinen kunnen inzetten, indien nodig met steun van de overheid, om inderdaad te voorkomen dat mensen vaker voor de auto of bus of vliegtuig kiezen, waardoor we de klimaat-, fijnstof- zure regen- en stikstofdoelstellingen niet halen.

 5. Erwin

  @marcel: ja het vliegtuig is inderdaad een geduchte concurrent op het traject Utrecht-Eindhoven. Daarom moet de NS 6 keer per uur blijven rijden ipv 4 keer per uur, anders zijn ze de reizigers kwijt aan de KLM.

 6. Yoshua

  Ik reis regelmatig van C.S. naar Houten centrum.
  Wanneer men minder treinen laat rijden op dit traject, zeg maar 4 per uur.
  Dan overweeg ik toch echt het vliegtuig te nemen.:-)

 7. Manou De R.

  Je had sowieso lekker je auto moeten pakken Yoshua, de tijd die jij kwijt bent met van en naar het station zat je al in Houten met je vierwieler.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).