NS waarschuwt voor storingen op spoor rondom Utrecht vanwege de hitte | De Utrechtse Internet Courant NS waarschuwt voor storingen op spoor rondom Utrecht vanwege de hitte | De Utrechtse Internet Courant

NS waarschuwt voor storingen op spoor rondom Utrecht vanwege de hitte

NS waarschuwt voor storingen op spoor rondom Utrecht vanwege de hitte
Archieffoto: Station Utrecht Centraal
Door het warme weer ontstaan er steeds meer verstoringen op het spoor. Rond 17.15 uur zijn er in het hele centrale gebied rond Utrecht, Amsterdam, Amersfoort en Zwolle verstoringen.

Door het warme weer ontstaan er steeds meer verstoringen op het spoor. Rond 17.15 uur zijn er in het hele centrale gebied rond Utrecht, Amsterdam, Amersfoort en Zwolle verstoringen.

Het spoorbedrijf laat weten hard te werken om de plannen bij te werken en de informatie up to date te houden. Het kan voorkomen dat er op laatste moment nog wijzigingen zijn door de omvang en samenhang van de verschillende verstoringen.

Woensdagmiddag vond er ook een ongeval plaats nabij station Zuilen. Hierdoor kwamen mensen vast te zitten in de trein. Via een evacuatietrein konden de reizigers uiteindelijk uit het voertuig gehaald worden.

De NS adviseert reizigers water mee te nemen.

3 Reacties

Reageren
 1. Mic

  Ongelooflijk! Hitte, kou, sneeuw, bladeren, er is elke keer wat. Kan dit antieke vervoerssyteem niet eens vervangen worden voor iets betrouwbaarders?

 2. Wim Barmentloo

  Jouw onvermogen tot helder nadenken heeft wsch. ook met de hitte te maken. Staal zet uit bij warmte. Een spoorstaaf kent bij dit weer temperaturen boven de 70 C. Staal zet dan uit. Welk gevaar dan ontstaat begrijpt zelfs jij. Elk ander materiaal is onbruikbaar en ondenkbaar.
  De rest van jouw opmerkingen over andere jaargetijden raakt kant noch wal . Overal in Europa bestaat dezelfde last bij bladval, sneeuwval etc. Desondanks is Nederland met haar ProRail en NS één van de top drie in de wereld van best presterende spoorwegbedrijven.

 3. Goed voor mekaar show

  @mic / Wim Barlentmoo
  En niet te vergeten op één van de drukstbezette spoorwegnetten ter wereld! Ik vind ze daarnaast ontzettend goed wat betreft actuele en heldere communicatie (gezien de snelheid en complexiteit ben ik er absoluut van overtuigd dat ze het heel goed doen) en treinhygiëne. Kom daar allemaal maar eens om in veel andere landen!

  Zulke dagen als dit zijn in alle gevallen extreem. Keep calm and stop complaining. 😉

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).