NUtrecht moet uit pand van NS maar wil eerst alternatief | De Utrechtse Internet Courant NUtrecht moet uit pand van NS maar wil eerst alternatief | De Utrechtse Internet Courant

NUtrecht moet uit pand van NS maar wil eerst alternatief

NUtrecht moet uit pand van NS maar wil eerst alternatief
NUtrecht bij station Zuilen moet van de NS het pand verlaten dat ze momenteel huren. Het huurcontract is 1 april al opgezegd, maar NUtrecht blijft voorlopig zitten tot ongenoegen van de NS.

NUtrecht bij station Zuilen moet van de NS het pand verlaten dat ze momenteel huren. Het huurcontract is 1 april al opgezegd, maar NUtrecht blijft voorlopig zitten tot ongenoegen van de NS.

De reden dat NUtrecht het pand niet wil verlaten is omdat er geen alternatieve locatie beschikbaar is. Ook een groot deel van de gemeenteraad heeft bij het college van B&W aangegeven de activiteiten van NUtrecht van grote waarde te vinden en te willen behouden voor de stad.

“Het is een lastige situatie,” vertelt Ad de Jong, directeur van NUtrecht. “We kunnen niet zomaar stoppen met onze activiteiten. Vorige week is er een gesprek geweest tussen de gemeente, de NS en ons om op een schappelijke manier uit elkaar te gaan. De gemeente heeft daarin aangegeven op zoek te gaan naar een locatie, alleen kan de wethouder niks garanderen.”

Raadslid Fred Dekkers heeft namens GroenLinks twee weken geleden mondelinge vragen gesteld aan het college en wil dat de activiteiten van NUtrecht worden behouden voor de stad. “Tijdens het gesprek dat vorige week plaatsvond hebben we de opties bekeken en naar een einddatum gezocht voor NUtrecht. Er zijn locaties op het oog maar dan moeten er ook vergunningen en dergelijke geregeld worden, dus dat kan nog even duren voor het zover is.”

NUtrecht

NUtrecht geeft ruimte aan jongeren die meer willen doen met hun passie. Jonge ondernemers en ook grote bedrijven zijn welkom om zich te mengen in de bedrijvigheid van NUtrecht. In 15 kantoorruimtes en vier grote loodsen worden installaties en conceptuele kunst gemaakt en is er ruimte voor culturele en educatieve evenementen zoals festivals, markten en congressen.

15 Reacties

Reageren
 1. Thijs

  Jammer dat die paar “rauwe” randjes, daar waar de stad zich zélf ontwikkeld, telkens verdwijnen om plaats te maken voor kneuterige pastiche wijken als Zijdebalen of laagkwaliteit appartementen zoals bij Rotsoord. Wat dat betreft houd ik m’n hart vast voor wat er bij de Merwede gaat gebeuren.

  Dat gezegd hebbende, ik hoop dat de NS met een goeie invulling van dit mooie karakteristieke pand komt…

 2. harry

  Zit db’s niet in hetzelfde pand? Zo ja: moeten die er ook uit?

 3. Erik

  Deze rafelrandjes mogen wat mij betreft wel verdwijnen. Uit zeer betrouwbare bron weet ik dat de heren oplichters geen stuiver huur aan de NS hebben betaald, sinds ze hun intrek in het pand genomen hebben, terwijl huurders binnen Nutrecht 100,-/m2 per jaar af moeten tikken voor een oude kantoorruimte en bouwvallige faciliteiten. Daarnaast hebben ze een crowdfunding actie gedaan maar waar dat geld gebleven is? Joost mag het weten! Was bij elkaar bijna 30k als ik het goed heb. Laat ze dus maar lekker opsodemieteren daar die oplichtende amateurs. Hopelijk komt het geld van de crowdfunding nog terug bij degenen die er destijds onterecht vertrouwen in hadden.

 4. verena

  Lijkt mij dat de directie van NUtrecht dan vervangen moet worden door een wél betrouwbare partner van NS….

 5. Saskia

  DB’s volgens mij niet Harry, maar ik maak me wel zorgen om Brouwerij Oproer. Weet iemand of zij wel blijven?

 6. Kok

  @eric: maak je geen zorgen om iets waar je blijkbaar geen goede notie van hebt. Diegene welke aan de crowdfunding hebben meegedaan zijn (in mijn geval) zeer vriendelijk, open en eerlijk benaderd en hebben gewoon hun geld terug gekregen.
  Tevens vind ik dat je nogal kort door de bocht reageert. Niet doen joh.. wordt de wereld niet vrolijker van..toch?

 7. Nick

  @Erik, dan had jouw ‘betrouwbare’ bron er wellicht ook bijgezegd dat het geld nooit gebruikt kon worden omdat de NS voor iedere kleine verbouwing toestemming moest geven en niet deed.

 8. Herman

  Grappig dat tegenwoordig zelfs veredelde krakers een directeur hebben.
  Ze hebben niets te willen, als de huur is opgezegd dan moet je je spullen pakken en wegwezen.

 9. Wilko

  @Erik

  Hoi Erik. Als wat je zegt waar Is dan is dat zeer ernstig en het onderzoeken waard. Kun je mij een link geven met wat bewijs of meer informatie?

 10. Henk

  Bizar dat je kan blijven zitten terwijl de huur is opgezegd.

  En dan nog iets: is dit een gewoon bedrijf? Zo ja: waarom bemoeit de gemeente er zich op deze manier mee? Gaat de gemeente ook bemiddelen tussen de verhuurder van mijn bedrijfsruimte en mij als de verhuurder de huur opzegt? En dan ook nog eens een ruimte voor me zoeken?

 11. Michiel B

  @Herman, zo werkt het in Nederland niet. De wet geeft huurders van gebouwen (op basis van een overeenkomst, dus niet ‘veredelde krakers’) het recht op ontruimingsbescherming. Ik citeer het maar even:

  Artikel 7:230a 1. Heeft de huur betrekking op een gebouwde onroerende zaak of gedeelte daarvan en is die zaak of dat gedeelte noch woonruimte, noch bedrijfsruimte in de zin van deze titel, dan kan de huurder na het einde van de huurovereenkomst de rechter verzoeken de termijn waarbinnen ontruiming moet plaats vinden, te verlengen. Het verzoek moet worden ingediend binnen twee maanden na het tijdstip waartegen schriftelijk ontruiming is aangezegd.

  Zo zie je maar: een beetje kennis opdoen in plaats van maar wat roepen kan geen kwaad.

 12. Daan

  @Kok: Ik ben 1 van de investeerders, maar ik heb nog nooit 1 bericht terug gekregen, zelfs niet na herhaalde verzoeken. Laat staan ooit een cent terug gezien. Er wordt wel gezegd dat dat geld nog gewoon geparkeerd staat.

  @Erik: het gaat volgens mij om ongeveer 8.000 euro.

 13. Heleen

  Een treurig bericht, we zijn benieuwd naar hoe nu verder. Ik ben een van de huurders hier in NUtrecht. Hier heb ik de kans mijn start-up tot een duurzaam bedrijf te maken, met mij nog vele andere. In het pand werken daarnaast meerdere serieuze bedrijven, samen leveren we een grote bijdrage aan de culturele sector van Utrecht.

  Wie met ons wil praten over hoe de daadwerkelijke gang van zaken gaat is meer dan welkom om in contact met ons te komen. We zijn via deze pagina te vinden http://www.nutrecht.nl/werken-in-nutrecht/. Daarnaast mag iedereen natuurlijk altijd aanbellen om een bakje koffie te komen doen.

 14. Erik

  @Kok: grappig, ik ken ook crowdfunders die nooit ook maar iets vernomen hebben van de ‘directeur’. Blijft dus een schimmig gebeuren. Notie heb ik zeker wel.

  @wilco: neem anders even contact op met de NS (huurafdeling Utrecht) zelf. Zij kunnen beamen dat zijn geen stuiver huur ontvangen hebben.

  @nick: als dat zo is hadden ze dat er bij moeten zeggen toen ze aan het crowdfunden waren. Opmerkelijk om een dergelijke actie op te tuigen, terwijl je weet dat je nog geen toestemming om te verbouwen hebt. Opportunisme dus, over de rug van anderen.

  @daan: excuses, maar 8k is nog steeds een hoop geld. Fijn ook om er een paar jaar rente over te trekken.

  Hopelijk lezen de gemeente en NS mee.

 15. Nico

  Zolang ik mij kan herinderen heeft de ns andere plannen met dit gebied en zijn alle huurders van dit pand “tijdelijk” ik snap de discusie dan ook niet. Als dit nu een grote publieks trekker was waar veel Utrechters plezier hadden en de huur een goede inkomst was voor de ns hadden zij vast wel anders besloten.
  Persoonlijk ben ik er ook niet zo rouwig om. Als er daar een feestje gegeven is ligt het hele gebied vol met kapot glas, aangezien ik daar iedere dag fiets is dat best vervelend, blijk baar is het voor deze mensen te veel moeite om de hun zooi op te ruimen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).