Officieel: Jaarbeursplein krijgt 4-sterren hotel en 350 appartementen | De Utrechtse Internet Courant Officieel: Jaarbeursplein krijgt 4-sterren hotel en 350 appartementen | De Utrechtse Internet Courant

Officieel: Jaarbeursplein krijgt 4-sterren hotel en 350 appartementen

Officieel: Jaarbeursplein krijgt 4-sterren hotel en 350 appartementen
Op het Jaarbeursplein komt een 4-sterrenhotel met 350 appartementen. Het college van burgemeester en wethouders gaf ontwikkelaar Amrâth Hotels dinsdag officieel toestemming de plannen verder uit te werken.

Op het Jaarbeursplein komt een 4-sterrenhotel met 350 appartementen. Het college van burgemeester en wethouders gaf ontwikkelaar Amrâth Hotels dinsdag officieel toestemming de plannen verder uit te werken.

De overeenkomst werd vorig jaar november al getekend, maar het wachten was nog op het sluiten van de Ontwikkelingsovereenkomst met de Jaarbeurs. De plannen voor de bouw van het hotel en de appartementen dateren uit 2003. In de tussentijd veranderde het ontwerp. In de nieuwste versie is er aandacht voor duurzaamheid. Zo komen er zonnepanelen in de gevel van het gebouw.

In 2018 start de bouw van het complex. Het Jaarbeurshotel wordt een luxe vier sterren hotel met een full service aanbod. Naast de 250 hotelkamers biedt het hotel restaurants, een bar, diverse zalen, een fitnessruimte en mogelijk een wellnesscentrum en hotelshops.

Boven het hotel komen 22 verdiepingen met circa 350 koop- en/of huurappartementen. Onder het gebouw komt een parkeergarage. Als alles volgens planning verloopt, zijn het hotel en de woningen eind 2020 klaar.

Gekoppelde berichten

10 Reacties

Reageren
 1. kleingeld

  word het plein niet te vol?

 2. Sjonnie

  Mooi grootstedelijk concept. En nu maar hopen dat de uitwerking goed wordt. Appartementen voor een ander doelgroep dan de eeuwige studenten- en starterswoningen. En hoge kwaliteit in de afwerking. We’ll see.

 3. Ohoh

  350 appartementen op 22 verdiepingen…? En ik zie geen buitenruimtes? Worden dit weer startershokkies?

 4. carel

  waar is de menselijke maat…?

 5. Herman

  Mooie plek voor deze klomp beton.

  Als we nu afspreken dat we al die ellende daar concentreren dan is het allemaal prima. Daar is dan gebied tussen Daalsetunnel, Station, Rabo bank en Jaarbeurs.

  Oh ja, wel een keiharde voorwaarde: De Neudeflat gaat plat!

 6. Creator

  Dit soort bouwsels maken mijn kinderen op MineCraft!!
  Jammer dat er geen tussen etages te zien zijn met groen!

 7. Ellen

  Jammer inderdaad dat alles zo volgebouwd wordt met stenen gebouwen. Waar blijft het groen waar we over gestemd hebben een aantal jaren geleden?
  Wat is er mis met een mooi park & goed ingericht plein?

 8. Peter

  Prima plek voor zo’n gebouw. Laat de Jaarbeurszijde maar een efficiënt zakencentrum zijn met babywolkenkrabbers van hetzelfde formaat als het stadskantoor. Juist daardoor kan de historische binnenstad zijn karakter behouden.

  Nu nog een flinke facelift voor dat Beatrixgebouw. Hoeft niet plat. Maar een nieuw jasje is wel noodzaak.

 9. Jansen

  Het ia allemaal helemaal in lijn met dat referendum idd, not…..Hoezo lak aan democratie, referenda, de bevolking en de gemeenteraad? Ach ja, over een jaartje of 35 kan er weer een opknapbeurt komen omdat het zo’n kaal, koud, winderig gebied is met veel leegstand en overlast. Kan er weer een paar miljoen, wat elders aan uitgegeven kan worden door de samenleving, richting projectontwikkelaar, aannemer en bouwbedrijf en natuurlijk wat smeergeld richt al deze heren en wat politici, inclusief wat coke en hoeren. Zo gaan die dingen…..Tja, wat zullen we daar nu eens van vinden en zeggen? En al die arme luitjes hier maar denken dat het ze werkelijk gaat om het pimpen van de stad om Utrecht omhoog te stuwen in de vaart der volkeren……hahaha.

 10. Paul

  Nieuw centrum west krijgt eindelijk de invulling die het alle tien tallen jaren eerder verdiende. Een compleet business center waarin het grootste beurscomplex van Nederland aan het meest centraal gelegen punt in Nederland een perfecte combi vormen.Dit draagt zeker bij aan internationale vestiging van bedrijven & bezoekers en verzorgen zo duurzaam werk gelegenheid voor onze stad.
  Realiseren de lezers zich dat het nu vooral parkeer terrein is ?
  Het plan destijds van de politiek was on realistisch, het zou de utrechtse burger veel belasting geld hebben gekost om juist op de duurste grond van de stad… alleen een park aan te leggen.
  Ben er van overtuigd dat dit zaken centrum juist complementair wordt aan de bijzondere unieke oude binnen stad die wij hebben, waar veel steden jalours op zijn….

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).