In oktober pas af, maar virtueel kan je er al doorheen lopen: Het Platform | De Utrechtse Internet Courant In oktober pas af, maar virtueel kan je er al doorheen lopen: Het Platform | De Utrechtse Internet Courant

In oktober pas af, maar virtueel kan je er al doorheen lopen: Het Platform

In oktober pas af, maar virtueel kan je er al doorheen lopen: Het Platform
Artist-impression
Elke ochtend het laatste nieuws uit Utrecht in de mail? Meld je aan voor onze nieuwsbrief Uw e-mailadres Aanmelden

In oktober 2019 is het gebouw pas klaar, maar je kan er wel vast virtueel doorheen lopen: Het Platform naast station Utrecht Centraal. CU2030 heeft een filmpje gepubliceerd met een impressie van het gebouw. Het Platform is een zogenoemde ‘Microcity’ en bestaat uit 201 huurappartementen en aanvullende voorzieningen als een sportschool, restaurant en lounge-bar.

Het Platform wordt bovenop het nieuwe tramstation gebouwd vlak naast station Utrecht Centraal. In het filmpje word je meegenomen door en rondom het gebouw. Ook het gezamenlijke dakterras en de collectieve binnentuin zijn goed te zien.

De ontwikkelingen in het stationsgebied gaan de laatste tijd hard. In 2018 openden al het vernieuwde Jaarbeursplein, het stationsplein, het World Trade Center, de nieuwe passage in Hoog Catharijne, busstations Centraal Centrumzijde, een gedeelte van het Forum en de Knoopstalling. Ook in 2019 staat er – naast Het Platform – een hoop op de planning. DUIC schreef eerder al wat je nog meer aan openingen kan verwachten het komende jaar.

 

Gekoppelde berichten

3 Reacties

Reageren
 1. Melon

  Zal wel weer een enorm milieuvervuilend en straatbeeldonterend fastfood gebeuren worden, net zoals het andere “plein”, aan de andere kant. Echt “prachtig”.

  Utrecht, weet dat de vastgoedmaffia al vanaf de jaren zestig de stad aan het verkrachten is.

 2. w

  fantasieloze bouw en tochtige troost- en sfeerloze pleinen… met als enige dynamiek: rondwaaiend zwerfafval

 3. Maria

  Wow, het is aan zee…. en lekker rustig!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).