Olena Zelenska, ‘first lady’ van Oekraïne, bezoekt Prinses Máxima Centrum in Utrecht Olena Zelenska, ‘first lady’ van Oekraïne, bezoekt Prinses Máxima Centrum in Utrecht

Olena Zelenska, ‘first lady’ van Oekraïne, bezoekt Prinses Máxima Centrum in Utrecht

Olena Zelenska, ‘first lady’ van Oekraïne, bezoekt Prinses Máxima Centrum in Utrecht
Bron: Instagramaccount Sharon Dijksma
Olena Zelenska, de vrouw van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, heeft zondag het Prinses Máxima Centrum in Utrecht bezocht. Dat schrijft burgemeester Sharon Dijksma op Instagram.

Olena Zelenska, de vrouw van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, heeft zondag het Prinses Máxima Centrum in Utrecht bezocht. Dat schrijft burgemeester Sharon Dijksma op Instagram.

“Zojuist bezocht de first lady van Oekraïne, Olena Zelenska, het Prinses Máxima Centrum in Utrecht”, is te lezen in het bericht van Dijksma. Het ziekenhuis is gespecialiseerd in de behandeling van kinderen met kanker.

Volgens UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties, zijn zo’n 5,7 miljoen mensen Oekraïne ontvlucht als gevolg van de oorlog met Rusland. Onder de vluchtelingen bevinden zich ook kinderen met kanker en een aantal daarvan wordt behandeld in het Prinses Máxima Centrum.

Memorandum

De Utrechtse instelling werkt daarnaast volgens de burgemeester nauw samen met een ziekenhuis in het Oekraïense Lviv. Ook artsen uit het Oost-Europese land behandelen de zieke kinderen in Utrecht.

“Vandaag tekenden beide ziekenhuizen een Memorandum of Understanding om de samenwerking op het gebied van kennisontwikkeling, opleidingen en patiëntenzorg verder uit te bouwen. Een heel mooie en bijzondere samenwerking ten gunste van de meest kwetsbare kinderen.”

F-16’s

President Zelensky bezocht Nederland zondag voor de tweede keer sinds het uitbreken van de oorlog. Hij kreeg op vliegbasis Eindhoven onder meer een rondleiding langs de F-16’s die mogelijk op termijn richting Oekraïne gaan.

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. Solidariteit

  Positief op de wijze waarop Utrecht steun verleend aan gedupeerd Ukranine, en solidair is met het vreselijke onrecht wat hun wordt aangedaan. Ook bij de heropbouw zal dit erg belangrijk zijn.

 2. Stadsie

  Fijn dat we zoveel kinderen hebben kunnen redden. Maar wanneer gaan de volwassenen een poging doen om een einde te maken aan deze jarenlange oorlog?

 3. Koel Hoofd

  Het charme offensief is begonnen met ‘humanitaire’ de inzet van madame Zelenska. Er zal binnenkort wel een nieuwe bestellijst uit Kiev komen, voor medische producten en zorgverleners.

 4. W

  @koelhoofd: ja dus? Ben je daar op tegen? Oekraine maar aan lot overlaten? Gelukkig dachten de geallieerden er in de tweede wereldoorlog anders over.

 5. Moniek

  @Koel Hoofd
  Dat is in ieder geval peanuts vergeleken bij een serie F16’s.

 6. C.

  @Koel Hoofd. Ja, en ……

 7. Sjoerd

  Hai ‘Stadsie’ hai ‘Koel hoofd’.

  Utrecht laat zich hier van haar beste kant zien, jullie van de lelijkste.
  Voor eventuele vragen en/of opmerkingen verwijs ik u graag door aan dhr Poetin.

 8. Lombokker

  @Koelhoofd
  Toen hier tijdens de coronacrisis de IC’s vol lagen, heeft Duitsland patiënten uit Nederland opgenomen omdat ze daar nog plekken vrij hadden. Dat noemen we solidariteit.

 9. Stadsie

  Hai Sjoerd,

  Blijkbaar zet u graag mensen in een hok. Ik ben juist op zoek naar vredesduiven.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).