OM blundert weer met foto kroongetuige Nabil B. | De Utrechtse Internet Courant OM blundert weer met foto kroongetuige Nabil B. | De Utrechtse Internet Courant

OM blundert weer met foto kroongetuige Nabil B.

OM blundert weer met foto kroongetuige Nabil B.
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft wederom een fout gemaakt door een foto van kroongetuige Nabil B. in de strafdossiers van verdachten op te nemen. Dat meldt het AD vandaag.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft wederom een fout gemaakt door een foto van kroongetuige Nabil B. in de strafdossiers van verdachten op te nemen. Dat meldt het AD vandaag.

Nabil B. is de kroongetuige van het OM rond meerdere liquidaties in Amsterdam en Utrecht. Hij wees Ridouan T. aan als het brein achter verschillende moorden in de onderwereld. T. zit inmiddels vast in Nederland.

Enkele dagen nadat duidelijk werd dat B. had verklaard over de liquidaties werd zijn broer vermoord in Amsterdam. Hij is sindsdien ontevreden over de bescherming van zijn familie en dreigde meermaals te stoppen als getuige.

Eerder maakte het Openbaar Ministerie de flinke fout door een foto van Nabil B. af te drukken in de strafdossiers van verdachten. Dat is nu opnieuw gebeurd. Het dossier kreeg een update en daarbij is ook de foto nogmaals opgenomen en verstuurd.

14 Reacties

Reageren
 1. [email protected]😉

  Het blijft een bende dat OM, en nog altijd is er geen bezem door deze organisatie gehaald.

 2. Koel Hoofd

  @GeenStijl
  Dat gaat veranderen, ambtenaren zijn vanaf morgen ook gewone werknemers die net zo makkelijk ontslagen kunnen worden zonder tussenkomst van de bestuursrechter.

 3. Erwin

  @ Koel hoofd: Misschien moet je je er even in verdiepen voordat je wat roept. Onder andere OM en politie zijn hiervan uitgezonderd.
  https://www.wnra.nl/voor-wie-geldt-de-wnra/uitzonderingen

 4. Rob

  Opzettelijk!

 5. W

  Wat een amateuristische administratie!
  check, check, dubbel check in dit soort gevallen!

 6. Bentje

  M.i. waren vroeger het OM en vergelijkbare organisaties bij ieder organisatielid van hoog tot laag doordrongen van een vakopvatting die hoorde bij het kernproces/dienst. Tegenwoordige is met name het administratieve deel niet veel anders georiënteerd dan de administratie van bijvoorbeeld een supermarkt of verzekering. Als gevolg daarvan ontbreekt het aan bewustzijn en besef om integraal te letten op dit soort fouten.

 7. Wim Vreeswijk

  Kunnen we deze organisatie niet beter de-politiseren, dat zou al een hoop ergernis en ellende schelen ?

 8. Erwin

  Hallo Wim, waarop baseer jij dat het OM gepolitiseerd zou zijn..?

 9. Wim Vreeswijk

  Hallo Erwin,

  Dat is simpel te verklaren uit het feit dat ze al ruim 5,5 jaar zinloos aan het procederen zijn tegen Wilders vanwege zijn enquetevraag op een verkiezingsavond in 2014 van de PVV. Vanaf dag 1 was duidelijk dat deze procedure politiek gemotiveerd was en dat die discussie in de 2e kamer had moeten plaatsvinden.

 10. Chantal

  @wim: want politisering van OM is de oorzaak van deze blunder…?

 11. Joske

  @ Wim Vreeswijk

  De reden dat Wilders vervolgd wordt is, omdat hij schijt heeft aan de Nederlandse grondwettelijke principes. Iedereen die schijt heeft aan de grondwet is vijand van alle Nederlanders en vijand van de open samenĺeving.

  De reden dat het proces 5 jaar duurt is, omdat Wilders en zijn advocaten op kosten van alle Nederlandse belastingbetalers het proces vertragen en frustreren.

  En ik wil minder minder Duisters, Friezen, Limburgers, Turken, in Nederland etc. roepen (als politicus) is strafbaar en verwerpelijk.

 12. Wim Vreeswijk

  @ Joske
  Hebben we nog wel een grondwet? Want 90% tot 95% van alle wetgeving komt tegenwoordig uit Brussel……..

 13. Joske

  @ Wim Vreeswijk

  Ah, de bekende rechtse langspeelplaat. Musschien eerst eens wat lesjes staatsinrichting volgen. Het zijn de nationale ministers samen die in Brussel samen met de vanuit de landen voorgedragen commssarissen beleid maken. Ieder land heeft nog steeds zijn eigen wetten en grondwetten. Al zijn er grensoverschrijdende afspraken. Logisch ook. Het door de vanuit de verschillende lidstaten gekozen Europees Parlement toets en controleert de commissieleden. Het beleid komt uit alle lidstaten samen. Ook vanuit Nederland.

  Wil je uit de EU? Emigreer naar het verenigd koninkrijk. Hum asielprocedure is ook stukken soepeler dan die van de rest van de EU. Ook de reden waarom zoveel immigranten er naartoe willen. Eenmaal binnen, ook illegaal, kan je bijna niet meer uitgezet worden. Misschien lukt het je. Succes. Blijven wij lekker in de EU.

 14. Ton

  Misschien hebben we de laatste 10 jaar toch wat te veel bezuinigd op allerlei maatschappelijke ‘kostenposten’ ?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).