Om groenstrook langs Griftkade te beschermen komen er struiken in plaats van paaltjes Om groenstrook langs Griftkade te beschermen komen er struiken in plaats van paaltjes

Om groenstrook langs Griftkade te beschermen komen er struiken in plaats van paaltjes

Om groenstrook langs Griftkade te beschermen komen er struiken in plaats van paaltjes
De Griftkade
Om de groenstrook langs de Griftkade in Utrecht te beschermen komen er straks struiken in plaats van paaltjes. De gemeente heeft onder meer voor deze oplossing gekozen nadat meerdere bewoners een verzoek hadden ingediend.

Om de groenstrook langs de Griftkade in Utrecht te beschermen komen er straks struiken in plaats van paaltjes. De gemeente heeft onder meer voor deze oplossing gekozen nadat meerdere bewoners een verzoek hadden ingediend.

Momenteel staan er langs de Griftkade paaltjes met daartussen staaldraad. Deze afrastering moet ervoor zorgen dat de groenstrook en de dieren die daar verblijven worden beschermd. Deze paaltjes zijn echter aan vervanging toe.

De gemeente zegt dat het staaldraad uiteindelijk niet goed heeft gewerkt om het groen langs het water te beschermen. “Een meer natuurlijke en stevige afrastering zou een beter keuze zijn”, is te lezen in een wijkbericht. Daarnaast hadden omwonenden ook een verzoek ingediend voor een alternatief van de paaltjes.

Doornstruiken

De afdeling Groen & Ecologie van de gemeente Utrecht heeft daarom gekeken naar een andere oplossing en er is besloten om verschillende struiken langs tussen de bomen te planten. Dit worden bijvoorbeeld de prunus spinosa en de crataegus monogyna, twee doornstruiken.

“De struiken helpen de ecologische waarde van de groenstrook te verhogen. De vogels kunnen erin schuilen en het groen blijft zo beschermd.” Op dinsdag 4 januari worden de struiken geplant en bewoners kunnen daarbij helpen. Meer informatie hierover is te vinden in het wijkbericht.

7 Reacties

Reageren
 1. Comme du Kommertijd

  Struiken in plaats van paaltjes langs een straat van 100 meter. Kijken of we hier ophef over kunnen maken in de reacties!

 2. RABE

  Goed plan hoor. Hoe meer groen hoe beter. Nu maar hopen dat er geen afval in terecht komt, maar het plan is wel leuk. En zeker om vogels te beschermen. Kan best een meter hoog, dan heeft niemand er last van en blijft het uitzicht.

 3. Luuk Upuuk

  De omwonenden hadden om een alternatief voor de paaltjes gevraagd. Kan me voorstellen dat ze extra parkeerplaatsen wilden en nu actie gaan voeren.

 4. Sjaak

  @luuk: nee dat hebben ze niet.
  Parkeerplaatsen zijn zoooo 2010

 5. Ronald

  Uitstekend idee, dit verdient navolging.

 6. cas

  Wacht, welke dieren zitten er nu dan? Wat ratten en honden denk ik?

 7. Adriaan

  Struiken met doorns leuk voor koolmezen die eikenprocessierupsen eten.
  Paaltjes zullen op termijn van 25 jaar goedkoper zijn.

  Gemeente nu niet piepen over hogere onderhoudskosten, burgers niet klagen over lekke banden door resterende doorns en krassen in de lak. Die gaan zo door een fietsband, in mijn ervaring ook door de voorband van een trekker, vast ook een auto.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).