OM maakt fout voor de derde keer: foto Nabil B. in strafdossier | De Utrechtse Internet Courant OM maakt fout voor de derde keer: foto Nabil B. in strafdossier | De Utrechtse Internet Courant

OM maakt fout voor de derde keer: foto Nabil B. in strafdossier

OM maakt fout voor de derde keer: foto Nabil B. in strafdossier
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft voor de derde keer onbedoeld foto’s van de kroongetuige opgenomen in het strafdossier. De fout is gemaakt bij het samenstellen van een digitaal bestand.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft voor de derde keer onbedoeld foto’s van de kroongetuige opgenomen in het strafdossier. De fout is gemaakt bij het samenstellen van een digitaal bestand.

Het OM meldt dat er deze week is gebleken dat in een nieuwe versie van het Marengo-strafdossier, dat aan de rechtbank en de verdediging is verstrekt, opnieuw onbedoeld foto’s van de kroongetuige zijn opgenomen.

Het gaat om dezelfde foto’s die eerder zijn opgenomen in het dossier. Om de fout te herstellen is donderdag aan de rechtbank en de verdediging gevraagd de desbetreffende cd-rom te ruilen voor een geschoond exemplaar.

“Binnen het Landelijk Parket wordt de gemaakte fout hoog opgenomen en grondig onderzocht. De gang van zaken maakt het noodzakelijk de werkwijze rond het samenstellen van (digitale) strafdossiers opnieuw tegen het licht te houden en aan te passen”, aldus het OM in een verklaring.

Kroongetuige

Nabil B. is de kroongetuige van het OM rond meerdere liquidaties in Amsterdam en Utrecht. Hij wees Ridouan T. aan als het brein achter verschillende moorden in de onderwereld. T. zit inmiddels vast in Nederland.

Enkele dagen nadat duidelijk werd dat B. had verklaard over de liquidaties werd zijn broer vermoord in Amsterdam. Hij is sindsdien ontevreden over de bescherming van zijn familie en dreigde meermaals te stoppen als getuige.

Eerder maakte het Openbaar Ministerie al twee keer de flinke fout door een foto van Nabil B. af te drukken in de strafdossiers van verdachten.

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
  1. Lombokker

    Raad het goede antwoord.

    De verantwoordelijken:
    A – zijn ontslagen
    B – worden weggepromoveerd
    C – zitten er nog gewoon
    D – hebben harakiri gepleegd

  2. WV

    Van Laarhoven, Nabil B, Julio Poch, officieren Bloos, van Nimwegen, Vincent L. Enzovoorts, enzoverder. Één grote incompetente en moreel de weg kwijt zijnde organisatie, dat OM.

  3. GeenStijl@Utrecht😉

    Begin nu toch echt té twijfelen aan déze incapabele organisatie, is de rechtstaat gediend met deze medewerkers die fout op fout maken.

  4. Wouter

    Overigens heeft diens advocaat al eerder aangegeven er niet wakker van te liggen: iedereen die betrokken is bij het proces kent de man en weet hoe hij eruitziet.

  5. Dirk

    Nadat dit nu voor de derde keer gebeurd is wil ik als burger weten hoe dit mis kan gaan. Dit soort wijdverbreide incompetentie in alle rangen van de organisatie is onacceptabel.

    Ik ben benieuwd welk proces gevolgd wordt, waar de fout in zit en waarom er niet extra checks en balances in het proces zitten om dit te voorkomen. Het zal vast moeilijk zijn voor de medewerker die een dossierupdate moet doen en die deze op CD moet branden, dan wel met falende techniek te maken hebben, maar als het al twee keer fout gaat, waarbij je iemands leven in gevaar brengt, dan zorg je er als organisatie daarna voor dat er een proces geintroduceerd wordt waarbij als voorzorg cd-roms handmatig gecheckt worden voordat ze aan de verdediging verstrekt worden.

    Het feit dat dit drie keer mis kan gaan heeft niets met individuele fouten te maken. De leiding van de organisatie heeft hier gefaald door falende techniek/processen te introduceren die levens in gevaar kunnen brengen en nadat bleek dat het fout is gegaan heeft men niet goed genoeg geleerd van de fout(en). Het verantwoordelijke MT-lid moet eruit gegooid worden (en zou zich moeten schamen en eigenlijk uit zichzelf moeten opstappen).

  6. Berk

    Echt niet te geloven, hier heb ik geen woorden meer voor

  7. Koel Hoofd

    @geen stijl
    Het is fout op fout op fout…
    En nee, de rechtstaat is daar niet mee gediend.
    Echter, het standaard antwoord is dat ‘fouten maken menselijk is’ en dat ‘iedereen zijn best doet’. Die lekkere dooddoeners die middelmatigheid tot een topprestatie verheffen.

  8. Sjef

    Is het een fout of zitten er bij justitie te veel mensen met banden met de zware misdaad? Zoals Teeven ooit.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).