OM verdenkt 21-jarige Utrechter officieel van veroorzaken dodelijk ongeluk A2 OM verdenkt 21-jarige Utrechter officieel van veroorzaken dodelijk ongeluk A2

OM verdenkt 21-jarige Utrechter officieel van veroorzaken dodelijk ongeluk A2

OM verdenkt 21-jarige Utrechter officieel van veroorzaken dodelijk ongeluk A2
De 21-jarige Utrechter die verdacht wordt van betrokkenheid bij het dodelijke ongeval op de A2 bij Nieuwegein blijft langer vastzitten. Hij is woensdag voorgeleid en zijn voorarrest is met 14 dagen verlengd.

De 21-jarige Utrechter die verdacht wordt van betrokkenheid bij het dodelijke ongeval op de A2 bij Nieuwegein blijft langer vastzitten. Hij is woensdag voorgeleid en zijn voorarrest is met 14 dagen verlengd.

De man wordt verdacht van schuld aan het veroorzaken van het ongeluk op 23 december. Bij het ongeluk waren twee auto’s betrokken. In een van de auto’s zat een 20-jarige vrouw uit Nieuwegein die ter plaatse overleed aan haar verwondingen.

De inzittenden van de andere auto sloegen op de vlucht, maar de politie wist in de loop van de nacht en de volgende dag drie verdachten aan te houden. Twee van hen, een 21-jarige man en een 23-jarige man uit Utrecht zijn dinsdag vrijgelaten. Zij blijven wel verdachten in het onderzoek. “Maar de verdenking tegen hen is niet zodanig dat we ze willen voorgeleiden”, aldus een woordvoerder van het OM.

Gekoppelde berichten

10 Reacties

Reageren
 1. Massegast

  Ik reageer maar niet, want ik voel zoveel woede.

 2. Vragen

  Is vluchten na een misdaad niet meer erg genoeg om mensen voor te geleiden?
  Wordt de hoofdverdachte ook vervolgd wegens vluchten na doodslag/ moord?

 3. Manou De R.

  Ja leukk allemaal maar is er nu al iets meer bekend over wat er gebeurd is of blijft men hier expres vaag over?

 4. M. Gieling

  Fijn, dan ben je 21 jaar en dan heb je al een moord (zo zie ik dit) op je geweten.

 5. Lombokker

  @Manou
  Wat er is gebeurd:
  Snelle Audi die veel te hard rijd botst achterop auto met 20-jarige vrouw die komt te overlijden. Inzittenden van de Audi stappen vervolgens in een andere auto en gaan er vandoor. Gelukkig zijn ze kort daarna opgepakt.
  Kennelijk is nu duidelijk geworden wie de bestuurder van de Audi was, die wordt langer vastgehouden. De andere twee zijn vrijgelaten.

  De bestuurder zal volgende jaar voor de rechtbank moeten verschijnen, waarbij een juridisch steekspel zal volgen of hij nou “roekeloos” dan wel “onvoorzichtig” heeft gereden. Dat maakt namelijk nogal verschil in de op te leggen straf.

 6. mees kees

  Lombokker: scherpe analyse. OM is er kennelijk zeker van wie de bestuurder was. Hopelijk blijft verdachte bij deze verklaring en gaat niet ineens weer een andere verklaring afleggen. Dan worden andere ‘getuigen’ als DNA, ev. dashcambeelden en getuigeverklaringen nog veel belangrijker, maar de inhoudelijke behandeling wordt zeker een ‘prachtige’ voorstelling in de categorie verkeershorror met in de hoofdrollen het juridisch driemanschap, de verdachte. Een huiveringwekkende bijrol is weggelegd voor de nabestaanden die gebruik maken van hun spreekrecht.

 7. Massegast

  @Lombokker — Hij reed onvoorzichtig. Echt waar hoor. Ik zweer het. Snelheid was redelijk binnen de perken.

 8. Kadoendra

  Op zich staat dit ongeval niet op zichzelf.

  Er zijn altijd wel personen die totaal lak hebben aan de wettelijke snelheid en met het gaspedaal de maximale snelheid uit hun auto halen.

  Met een Audi, Mercedes, BMW, etc zijn op de snelwegen misschien wel snelheden te halen van + – 180 kilometer per uur, dus wat mij betreft gaat het keihard scheuren op de snelwegen tot het verleden behoren door auto’s technisch in hun snelheid te beperken.

  Daar software bij de moderne auto heden ten dage een belangrijke rol inneemt is het misschien al technisch mogelijk om elke auto niet harder te laten gaan dan de maximum snelheid.

 9. Manou De R.

  Jij leeft nog in de jaren 70 Kadoendra? 180kmh = “keihard scheuren”? Of het was een typ-o, dat kan ook en je bedoelde 280kmh, dát zijn anno nu de vrij makkelijk haalbare snelheden met deze vierwielers.

 10. Kadoendra

  @Manou De R.

  Ach mevrouw, of het nu 180 kilometer per uur of 280 kilometer per uur is, het zijn mijn inziens allebei belachelijke snelheden!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).