Omgewaaide boom bij A12 zorgt voor veel vertraging op snelwegen rondom Utrecht Omgewaaide boom bij A12 zorgt voor veel vertraging op snelwegen rondom Utrecht

Omgewaaide boom bij A12 zorgt voor veel vertraging op snelwegen rondom Utrecht

Omgewaaide boom bij A12 zorgt voor veel vertraging op snelwegen rondom Utrecht
Foto: Rijkswaterstaat
Op de snelwegen rondom Utrecht zorgde een omgewaaide boom donderdagochtend voor veel vertraging. De parallelbaan was tot ongeveer 9.30 uur dicht vanaf knooppunt Lunetten richting Utrecht. Rijkswaterstaat begint na de spits met het weghalen van de boom.

Op de snelwegen rondom Utrecht zorgde een omgewaaide boom donderdagochtend voor veel vertraging. De parallelbaan was tot ongeveer 9.30 uur dicht vanaf knooppunt Lunetten richting Utrecht. Rijkswaterstaat begint na de spits met het weghalen van de boom.

De omgewaaide boom zorgde voor ruim een uur vertraging op de A12 tussen Maarsbergen en Utrecht. Ook op de A27, A28 en de provinciale wegen rondom Utrecht was veel vertraging door het incident. Verder ondervond het openbaar vervoer hinder, meldt vervoersbedrijf U-OV. Lijnen 41, 43, 44 en 50 reden vertraagd door verkeersdrukte rond Utrecht.

Storm Dudley zorgt voor onstuimig weer in Nederland. Het KNMI waarschuwt voor zware windstoten. In de loop van de dag neemt de wind geleidelijk af.

Wil jij DUIC steunen en een prachtig boek met de beste fotografie en verhalen van Utrecht in 2021 ontvangen? Voor 24,95 euro is DUIC in 2021 te bestellen en daarmee steun je direct onze journalistieke werkzaamheden.

7 Reacties

Reageren
 1. Adriaan

  Tja, bomen waaien wel eens om. Zeker bomen waarvan de technische levensduur is verstreken en die dan om allerlei onnavolgbare redenen niet worden gekapt & vervangen…… Maar ja, dat wil menigeen niet horen. Net als mensen komen en gaan, is dat ook met bomen het geval.
  Nul risico bestaat niet!

 2. Realist

  Fijn dat iedereen weer op hetzelfde moment dezelfde weg neemt om naar eenzelfde kantoor te gaan om daar dingen te doen. Als iedereen die het kan gewoon thuis had gewerkt (en dat kan) hadden we niet door één lullige boom een urenlang stilstaande rij brandstofverslindende auto’s gehad. Zonde van alle tijd en al die grondstoffen.

 3. Scherpschutter

  Wat doen bomen dan ook zo dicht langs snelwegen dat ze erop kunnen vallen? Levensgevaarlijk. Wat mij betreft gaan we direct over tot het preventief ruimen van elke boom in een een straal van 25 meter rondom provinciale wegen en snelwegen.

 4. Adriaan

  Tja, ik zie weer de kort door de bocht oplossingen….
  Nul risico bestaat niet en er zijn nou eenmaal genoeg mensen die gewoon op hun werk moeten zijn. Grondstoffen zat!

  Met dat CO2 gelieerde geleuter moeten we echt eens ophouden, een niet bestaand probleem, waarvan de politiek geinduceerde oplossingen hele grote delen van de wereldbevolking niet kunnen betalen: vergroting van kloof tussen arm en rijk.

  Op zoek naar echte continue energie-oplossingen, dus focus op zon en wind laten varen, dat is de weg voorwaarts! Olie en gas is er nog voor 250 jaar! Like it or not.

 5. Wim

  @Realist die niet realistisch is.
  Niet iedereen gaat naar kantoor om achter een laptop te zitten.
  Er zijn veel mensen die met hun handen moeten werken om te zorgen dat jij je boterham kan eten.

 6. Realist

  @Wim die niet goed leest. Ik zeg daarom ook ‘als het kan’… dat scheelt al een hele hoop filerijders.

 7. Charles

  Er is niks mis met bomen en zolang we bomen en struiken dicht naast de weg, spoor e.d. blijven zetten moeten we niet piepen dat we dan zo nu en dan stil staan!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).