Omstanders helpen verwarde vrouw uit de Tolsteegsingel | De Utrechtse Internet Courant Omstanders helpen verwarde vrouw uit de Tolsteegsingel | De Utrechtse Internet Courant

Omstanders helpen verwarde vrouw uit de Tolsteegsingel

Omstanders helpen verwarde vrouw uit de Tolsteegsingel
Foto: Politie Dennis Instagram
Een verwarde vrouw is woensdagnacht uit het water gehaald door omstanders. Het gaat naar omstandigheden goed met de vrouw na een bezoek aan het ziekenhuis.

Een verwarde vrouw is woensdagnacht uit het water gehaald door omstanders. Het gaat naar omstandigheden goed met de vrouw na een bezoek aan het ziekenhuis.

Een politieagent werd door omstanders aangesproken nadat een verwarde vrouw in het water was gevallen op de Tolsteegsingel. De vrouw was er al uitgehaald en kreeg een warme deken omgeslagen. Er kwamen ambulances bij in verband met de kou en de vrouw is ter controle meegenomen naar het ziekenhuis.

De politie meldt dat het naar omstandigheden goed gaat met de dame. Ook is er hulpverlening ingeschakeld. “Super fijn te zien hoe onbekenden toch de zorg hebben voor anderen. Letterlijk hartverwarmend”, aldus een politieagent.

2 Reacties

Reageren
  1. Hans

    Ik weet er niet precies de vinger op te leggen. Maar de term ‘verwarde vrouw’ danwel ‘verwarde man’ zit me niet helemaal lekker. Het is misschien de diagnostiek van de koude grond die de journalistiek hier hanteert. Het verschaft weinig informatie maar zet wel de verbeelding in werking. Wat gebeurde er dan precies toen deze vrouw te water raakte? Wat deed ze, wat riep(?) ze, had ze ruzie met iemand? Etc. Cleaner is het volgens mij om het woord ‘verward’ niet te gebruiken in zo’n bericht. Dus gewoon: omstanders helpen vrouw uit de Tolsteegsingel. Punt.
    En voor het overige: om met Rutger Bregman te spreken: de meeste mensen deugen. Geen omstanderseffect maar adequaat ingrijpen van het publiek. Fijn om dat te lezen in dit bericht.

  2. Hetty

    Hulde aan de omstanders, die deze al dan niet verwarde vrouw uit het water hebben gered. Ze mogen van mij een lintje en een Gouden Dommetje krijgen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).