Omstreden AlFitrah-moskee moet pand uit wegens huurachterstand | De Utrechtse Internet Courant Omstreden AlFitrah-moskee moet pand uit wegens huurachterstand | De Utrechtse Internet Courant

Omstreden AlFitrah-moskee moet pand uit wegens huurachterstand

Omstreden AlFitrah-moskee moet pand uit wegens huurachterstand
De alFitrah-moskee in Overvecht. Foto: DUIC
De AlFitrah-moskee in Overvecht moet van de rechter uit het huidige pand vertrekken. Door een oplopende huurachterstand heeft de rechter nu na een kort geding bepaald dat de maat vol is. Het bedrag moet ook nog betaald worden.
De AlFitrah-moskee in Overvecht moet van de rechter uit het huidige pand vertrekken. Door een oplopende huurachterstand heeft de rechter nu na een kort geding bepaald dat de maat vol is. Het bedrag moet ook nog betaald worden.

De eigenaar van het pand spande eerder ook al driemaal een kort geding aan, waarna de rechter bepaalde dat de huur over het tweede kwartaal betaald moest worden. Dat is nog steeds niet gebeurd en nadat ook het bedrag van kwartaal drie niet is overgemaakt vindt de rechter het nu genoeg geweest.

Binnen vier weken moet de moskee het pand hebben verlaten. De rechter vindt het niet aannemelijk dat de huur alsnog wordt betaald.

De AlFitrah-moskee uit Utrecht is al langere tijd omstreden. Na een uitgebreid rapport van het Verwey-Jonker instituut in december vorig jaar verergerde dit nog eens. Daarin werd onderzoek gedaan naar de lesmethoden van de moskee. Conclusie: kinderen die hier les krijgen, lopen kans om vervreemd te raken van de maatschappij.

7 Reacties

Reageren
 1. Stephanie

  Iemand enig idee waarom deze tempel van aanbidding van het Hoogste zo zijn best doet om steeds zo negatief in het nieuws te komen? Lijkt me voor vrome gelovigen die daarheen gaan zo naar en ook niet gewenst. Juist met al die vooroordelen en polarisatie tegenwoordig.

 2. [email protected]

  Goed zo, en dan nu de boel plaat gooien en er fatsoenlijke woningen of appartementen neerzetten, eind goed al goed.

 3. JdV

  Mooi begin, nu nog even doorpakken. Ongewenste salafisten oppakken en vast – of uitzetten.

 4. Reactionaire rechtse zak

  Stephanie 31/8/2017 – 16:04
  Wel beste Stephanie, die tempel heet een moskee en of er ‘het hoogste’ wordt aanbeden is een tamelijk discutabele stelling. Bovendien blijkt keer op keer dat die ‘vooroordelen’ zoals jij het noemt helemaal geen vooroordelen zijn maar bevestigingen van het geen men al dacht en vreesde. Zeg maar dat is de aard van het beest(je). En het slag vrome mensen dat die moskee vrijwillig frequenteert is niet het slag vrome mensen waar wij als Nederlandse samenleven op zitten te wachten. En dat is wat hen betreft wederzijds.

 5. herman

  Goh… ooit was in dit pand de MEAO gevestigd en hadden we hier onschuldige lessen boekhouden enzo…..

 6. Lombokker

  @Stephanie. Bevestiging van de slachtofferrol. Dit geeft ook nieuwe aanwas vanuit minder fanatieke gelovigen die zich op een of andere manier tekort voelen gedaan door de samenleving.

 7. W.H.de Groen

  Pas nog even op want er komt nog een hoger beroep. Mij benieuwen waar deze gast nu weer het geld voor de huurachterstand weet vandaan te toveren wetende dat hij zelf binnen de salafisten beweging volledig uitgekotst is..
  Deze kregen doordat hij vooral zijn eigenbelang voorop stelde en daarbij nog een uiterst vreemde rol speelde.

  Beter voor hem om nu met zijn familie Europa nu te gaan verlaten lijk me…!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).