Omstreden huisjesmelker Van Hooijdonk bouwt 130 nieuwe studentenkamers | De Utrechtse Internet Courant Omstreden huisjesmelker Van Hooijdonk bouwt 130 nieuwe studentenkamers | De Utrechtse Internet Courant

Omstreden huisjesmelker Van Hooijdonk bouwt 130 nieuwe studentenkamers

Omstreden huisjesmelker Van Hooijdonk bouwt 130 nieuwe studentenkamers
Marcel van Hooijdonk laat 130 studentenkamers bouwen in een flat aan de Lomanlaan in Utrecht. Dat meldt Mitros. Van Hooijdonk is omstreden, omdat de huisbaas aan een pand aan de Zamenhofdreef veel te hoge huren zou vragen en het ernstig af zou laten weten betreft onderhoud en brandveiligheid.

Marcel van Hooijdonk laat 130 studentenkamers bouwen in een flat aan de Lomanlaan in Utrecht. Dat meldt Mitros. Van Hooijdonk is omstreden, omdat de huisbaas aan een pand aan de Zamenhofdreef veel te hoge huren zou vragen en het ernstig af zou laten weten betreft onderhoud en brandveiligheid.

Ook bij een pand aan de Wittevrouwensingel zou de huisjesmelker huurders hebben geïntimideerd, de ramen ingegooid en boterzuur door de gangen hebben gegooid. Mitros verhuurt het gebouw het gebouw De Zusters echter gewoon aan Van Hooijdonk. Mitros verklaart dat een onafhankelijk expertisebureau gaat controleren of alles in het gebouw aanwezig is en werkt, dat wordt vereist in vergunningen. “Daarnaast krijgt Mitros alle individuele huurcontracten om deze te toetsen en beoordelen.”

De woningbouwcorporatie zegt verder blij te zijn dat de woningen in Transwijk-Zuid gerealiseerd kunnen worden en zegt gesprekken te hebben gevoerd met Van Hooijdonk. “Dit was een constructief gesprek waarin is benadrukt dat Mitros staat op correcte naleving van de contractafspraken en de geldende regelgeving, met name gericht op de brandveiligheid en de verhuur van de appartementen.”

6 Reacties

Reageren
 1. J.Ekstra

  Dat wordt leuk de komende 30 jaar ( termijn huurcontract). Dacht dat eigenlijk dat Mitros woningen zelf woningen verhuurt, maar nee ze verhuren tegenwoordig complexen. Lekker op de achtergrond controleren maar wel brallen hoe goed het eigenlijk is. Ze kunnen helemaal niets meer zelf. Wat een prutsers.

 2. Heel simpel......

  Ook een echt net bedrijf dat Mitros he. Lang leven dot soort bedrijven. En hoe zit het nu met die aanpak van huisjesmelkers door de gemeente? Hoe kan dot gebeuren? Nota bene bij een deels uit belastinggeld betaalde instantie? Hoezo mag iemand in een gehuurd gebouw doorverhuren? Normaal gesproken mag dit toch niet?

  Het beste signaal is als de gemeente studenten duidelijk maakt niet hier te huren, of dat wij als inwoners duidelijk middels aanplakbiljetten duidelijk maken wie achter dit gebouw zit.

 3. Marcel

  @ J.Ekstra: Dit is geen gepruts van Mitros, maar een gevolg van de strengere wetgeving voor woningcorporaties. Het worden geen sociale huurwoningen, dus mag Mitros ook geen geld investeren in de verbouwing.

 4. Van Pimpelen

  … iets met ‘electoraat’… lust u nog peultjes?

 5. Nel

  Lang leve Mitros! Het zegt al genoeg dat ze met dit soort types in zee gaan… Gaat alleen maar om geld. En Marcel: natuurlijk zijn dit geen sociale huurwoningen, anders kan deze omstreden huisjesmelker zijn veel te hoge huren niet innen he…. Enne, geld investeren in de verbouwing?? Zo min mogelijk gezien zijn reputatie.
  Hopelijk worden de huurcontracten niet opgemaakt door een van zijn (vele) vastgoed BV’s….. Arme studenten. Gemeente: kom in actie!!!

 6. @ Marcel

  Mitros investeert sowieso niet in woningen. Ook niet in sociale woningbouw. Wel eens gezien hoe huizen worden overgedragen aan nieuwe bewoners? Maar dan wel de huur bijna verdubbelen (zonder investeringen dus). Ik zag ooit een huis met een doorgezakt aanrechtblad, ramen die niet konden sluiten, muren die geplamuurd moesten worden, etc…. Mitros wilde geen kosten dragen om het een en ander op te lappen, maar wel 600 euro vragen voor een 1 kamer appartement.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).