Omwonende na ongeluk Catharijnesingel: ‘Het was een enorme klap’ | De Utrechtse Internet Courant Omwonende na ongeluk Catharijnesingel: ‘Het was een enorme klap’ | De Utrechtse Internet Courant

Omwonende na ongeluk Catharijnesingel: ‘Het was een enorme klap’

Omwonende na ongeluk Catharijnesingel: ‘Het was een enorme klap’
Een dag na het ongeluk zijn de sporen nog goed te zien.
Een omwonende vertelt dat het een wonder is dat er geen zwaargewonden zijn gevallen bij het ongeluk op de Catharijnesingel maandagavond. Ze vertelt dat twee fietsers maar nét niet werden geschept door de voorbijrazende auto.

Een omwonende vertelt dat het een wonder is dat er geen zwaargewonden zijn gevallen bij het ongeluk op de Catharijnesingel maandagavond. Ze vertelt dat twee fietsers maar nét niet werden geschept door de voorbijrazende auto.

De auto reed rond 20.30 uur op maandagavond op de Catharijnesingel de kruising met de Bleekstraat tegemoet. Na het raken van de betonnen rand lanceerde de auto, ging dwars door een boom op anderhalve meter hoogte, sloeg over de kop en gleed hard tegen een woonhuis aan. Een omwonende vertelt: “Het was een enorme klap en een flinke ravage.”

De man en buurman van de vrouw renden naar de auto toe enkele momenten na het ongeluk. Ze hielpen de twee jonge inzittenden uit de Mercedes door het panoramisch dak weg te halen en de jongens uit de auto te slepen.

Fietsers

De omwonende moest de twee fietsers die maar net niet werden geraakt door de auto even later kalmeren. “Een van de fietsers voelde de warmte van de auto langs haar been komen. De auto ramde ook een van de woningen aan de Catharijnesingel. Die mensen hebben een woonkeuken in de kelder. Het was maar goed dat diegene niet thuis was, want het was binnen een enorme ravage.”

De inzittenden van de auto zijn uiteindelijk naar het ziekenhuis vervoerd, maar leken niet veel te mankeren. Er waren wel wat schrammen en ze waren behoorlijk geschrokken. “Je weet niet precies hoe hard ze reden, maar het moet enorm hard zijn geweest”, vertelt de vrouw, die zelf ook flink is geschrokken. “De auto is op zo’n anderhalve meter hoogte door de boom heen gevlogen. Kan je nagaan.”

De politie was tot middernacht bezig om de ravage op te ruimen en doet verder onderzoek naar de toedracht.

5 Reacties

Reageren
 1. Freddy

  Niet echt sociaal om zo hard te rijden daar. Hopelijk gaan ze de schade verhalen op die gasten.

 2. Piot

  De verzekering gaataltijd kijken waar ze de schade kunnen verhalen

 3. Buurtbewoner

  We hebben gister nog een bizarre ontdekking gedaan. De auto is zo hard tegen het huis geknald dat het nummerbord in spiegelbeeld op de muur is afgedrukt.
  Bij dit ongeluk spreek ik liever van daders, dan van slachtoffers.

 4. Joep

  Waarom mogen de daders van dit ongeluk lichtgewond het ziekenhuis verlaten, terwijl het niet veel gescheeld had of ze hadden doodslag/ dood door schuld op hun gehad staan? Waarom zijn ze niet in het ziekenhuis in de boeien gerekend en later ondervraagd? Alle sporen wijzen immers op 1 ding.

 5. Anne Marie ten Berge

  Het lijkt mij meer een poging tot doodslag, of een poging tot zelfmoord. de chauffeur moet de gaspedaal te ver ingedrukt hebben. Als slachtoffers en gedupeerden zou ik zeker aangiften doen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).