Omwonenden Strand Oog in Al ervaren overlast; ‘Vergelijkbaar met de overlast in de stadsparken’ Omwonenden Strand Oog in Al ervaren overlast; ‘Vergelijkbaar met de overlast in de stadsparken’

Omwonenden Strand Oog in Al ervaren overlast; ‘Vergelijkbaar met de overlast in de stadsparken’

Omwonenden Strand Oog in Al ervaren overlast; ‘Vergelijkbaar met de overlast in de stadsparken’
Bron: instagramaccount Wijkagenten Oog In Al
Omwonenden van Strand Oog in Al in Utrecht zouden overlast ervaren van jongeren die tot laat op het stadsstrand verblijven. Het zou vergelijkbaar zijn met de situatie in een aantal parken, die vanwege de overlast nu ’s nachts zijn afgesloten.

Omwonenden van Strand Oog in Al in Utrecht zouden overlast ervaren van jongeren die tot laat op het stadsstrand verblijven. Het zou vergelijkbaar zijn met de situatie in een aantal parken, die vanwege de overlast nu ’s nachts zijn afgesloten.

Strand Oog in Al ligt op een groenstrook tussen het Merwedekanaal en het Amsterdam-Rijnkanaal, vlakbij de Douwe Egbertsfabriek. Het gebied is openbaar terrein.

Volgens Peter Bouw en Dennis Polman, beiden wijkagent in Oog in Al, wordt er op het strand versterkte muziek gedraaid, grote hoeveelheden alcohol gedronken, geschreeuwd en gezwommen. Dit laatste is verboden vanwege de scheepvaart.

“Na het feestje gaan er grote groepen door de wijk naar huis waar vervolgens ook weer overlast van komt. Vergelijkbaar met de overlast in de stadsparken die nu ‘s nachts afgesloten zijn”, schrijven de wijkagenten op sociale media.

Soia

Op Strand Oog in Al is ook de horecagelegenheid Soia te vinden. De wijkagenten benadrukken in het bericht dat de overlastgevers geen bezoekers zijn van de zaak. “De overlast gaat ook door als Soia al gesloten is. Soia ruimt ‘s ochtends netjes de boel op.”

Vanwege de klachten zijn de wijkagenten samen met handhaving en de uitbater van de horecazaak in gesprek gegaan. Er wordt gezocht naar een structurele oplossing.

Gekoppelde berichten

27 Reacties

Reageren
 1. Realist

  Overlast goh dat was er toch nooit,moet je eens bij de buren gaan vragen wat er voor overlast is door bezoekers.

 2. JdV

  Het bericht waar je van wist dat het zou komen. Proest.
  Parken dicht, overlast elders. Waterbedeffect.

 3. Esrin W.

  In bepaalde parken in Utrecht ís die structurele oplossing er toch? Wie niet horen wil …

 4. Utrechter

  @Realist je bedoelt die buren van het woonwagenkamp die zelf maar even besluiten of de weg afgesloten wordt of niet? Ja supergoede buren zijn dat inderdaad…

 5. Kristian

  Zeker de campers die klagen. Alsof die zo netjes zijn..

 6. Scherpschutter

  Sluit gewoon alles en verbied leven. Opgelost. Waar kan mijn factuur naar toe?

 7. Zuilen030

  Mooi voorbeeld van wat ons nog te wachten staat met 100.000 toekomstige extra bewoners, elk stukje groen gaat gebruikt worden om te recreëren met als gevolg; overlast, vuil en irritatie.

 8. Inwoner van Utrecht.

  Ik wil jullie erop wijzen dat het woonwagenkamp er al jaren was voordat er zelfs horeca kwam op de punt,totdat de ellende begon met stadstranden en bijkomende ontwikkelingen.
  Ik zou als buurtbewoner ook niet zitten te wachten op overlast in mijn woonomgeving,ook woonwagenbewoners hebben recht om rustig te wonen,zelfs al zijn de reacties hier discutabel gezien de ondertoon en benamingen naar deze bevolkingsgroep toe.

 9. Piet

  Zo heerlijk die laatste zin. Ze zijn in gesprek gegaan. Vast een kopje thee erbij en een koekje..Dit had je kunnen verwachten en overlast valt te handhaven. Dan had je hier niet het probleem gehad en was de groep nog iets verder gaan zoeken totdat het ze teveel moeite kost .

 10. woutvr

  Ben benieuwd hoe de gemeente dit gaat oplossen.

 11. Binnenstadsbewoners

  Kom eens weekje wonen in mijn huis Ganzenmarkt
  Horecaoverlast
  Aso horeca
  Herrie kabaal schreeuwenkotsen urineren en nog veel meer

 12. Utrechter Jan

  Gisteren hoorde ik toch echt harde Nederlandstalige muziek nabij Soia, en dat kwam niet van het grasveldje en de horeca, maar van de buren…. Het is van ver te horen.

  Hopelijk komt er een oplossing zodat iedereen kan genieten van woonplezier en leefplezier nabij Soia.

 13. Wim

  Wijkagent gewoon handhaven

 14. Lombokker

  Tja, wanneer je als student zit opgehokt in een kamertje van drie bij vier meter, kan in het wel begrijpen dat je bij deze temperaturen elders je vertier gaat zoeken.
  Dat je als omwonende overlast ervaart als je dagenlang tot diep in de nacht geroezemoes en geschreeuw hoort snap ik ook.
  Het probleem is ook niet zo maar op te lossen, daar is in de stad Utrecht domweg te weinig ruimte voor.

 15. Jelle

  Misschien is het het beste voor de omwonenden om te verhuizen. Volgens mij staan die woonwagens op wielen? Toen ze hier kwamen wonen, was dit helemaal het randje van de stad. Of ze het nu leuk vinden of niet: dankzij de komst van Leidsche Rijn is dit inmiddels zo ongeveer het geografische centrum van Utrecht. Gevolg: (naar hun mening) te veel verkeer, recreatie, horeca om de hoek etc. Daar hebben ze last van, en dat is vervelend voor hen.

  Ik zou er een groot voorstander van zijn om de bewoners een nieuwe plek aan te bieden, wederom aan de rand van de stad. Mag dan ook ruimer zijn, want volgens mij is het nu wel heel erg dicht op elkaar daar. Dan kan het gebied wellicht al dan niet deels een recreatiebestemming krijgen.

  Oprechte vraag: van wie is de grond daar eigenlijk? Van de bewoners of de gemeente?

 16. Wim Vreeswijk

  Camera”s ophangen en erop af !

 17. Herman

  @Inwoner van Utrecht. Prima dat die woonwagenbewoners er al jaren zitten en vervelend dat ze ook overlast ervaren. Maar dat wil toch niet zeggen dat ze het recht hebben, openbare paden af te sluiten en dit handhaven middels hekken en intimiderend gedrag? Dit laatste zelfs op zodanige wijze dat politie/gemeente hier niet tegen op durven treden?

 18. Lombok

  @zuilen30: dit probleem speelt in heel Nederland. Ik zie zelf de irritatie overal toenemen. Wegen slibben dicht, supermarkten zijn vol, wachtrijen voor van alles en nog wat. Oneindige groei/overbevolking is de doodsteek voor de leefbaarheid.

 19. [email protected]🤪

  Utrecht wordt gewoon te druk … en dan krijg tegenstrijdige belangen met irritaties.

 20. UTRECHTSE JANTJE

  beste @Wim en @Zuilen030 ik ben het helemaal eens met jullie zienswijze , het wordt in de toekomst , daar dus alleen maar drukker …Ik heb in mijn jongens jaren daar ook heel veel lol gehad langs het kanaal , toen zaten die Kampers wel wat verder weg natuurlijk …Maar het lijkt mij niet ‘n soort mensen die erg gauw aan de bel trekken om te klagen ….MAAR !!!! Waar is de Politie ? als ze ergens nodig zijn ! Als de heren Wijkagenten hier tegen op treden met het advies ,, Zorg op tijd voor de nodige rugdekking van de Collega’s ,, dan doet iederéén waar ze voor betaald worden ….en dan word het met dit ontmoedigingsbeleid , vanzelf wel weer rustig daar s’avonds ……

 21. Koel Hoofd

  beste reaguurders, jullie missen hier iets.
  De wijkagenten zeggen:
  “wordt er op het strand versterkte muziek gedraaid, grote hoeveelheden alcohol gedronken, geschreeuwd en gezwommen. Dit laatste is verboden vanwege de scheepvaart. Na het feestje gaan er grote groepen door de wijk naar huis waar vervolgens ook weer overlast van komt. ”

  Een stel randdebielen misdraagt zich hier ernstig, en dan worden er hier opmerkingen geplaats dat de omwonenden het probleem zijn en maar weg moeten?
  Dat is de omgekeerde wereld en getuigd vooral een groot gebrek aan beschaving.

 22. Henk

  Hou toch eens op met dat gezeik, ga ik een dorp wonen als je mensen in een park op een mooie zomerse avond irritant vindt. En bij te harde muziek kan de wijkagent toch gewoon ingrijpen?

 23. Demi

  In Oog en Al sturen ze de gemeente op je nek voor het laten van een scheet. Al die rijke en slimme wegen met hun netwerk weten maar al te goed hoe ze hun zin moeten doorduwen. Ze moesten die Oog in Allers eens een jaar laten wonen in Lombok en Nieuw Engeland. Misschien dat er daar dan ook een einde komt aan de ECHTE overlast zoals lach gas coureurs, snelwegduivels op de Vleutense weg en het getreiter op de Kanaalstraat om maar een paar dingen te noemen.

 24. Piet

  @herman maar je snapt toch wel als de boa’s en politie niet durven op te treden tegen een stelletje jeugdigen die na 22uur teveel lawaai maken dat ze helemaal te laf zijn tegen de woonwagenbewoners.

 25. cas

  Ik moet er toch erg hard om lachen. Eerst worden de woonwagen bewoners zo ver mogelijk uit de stad geduwd omdat zij overlast zouden bezorgen. Nu breidt de stad zich uit en hebben ze overlast van de stad….
  En eigenlijk kan het bestuur alleen maar tegemoet komen aan de belangen van de inwoners…. toch?
  Niet het deporteren en niet meer terugkeren principe van Jelle gebruiken zodat hij lekker schreeuwend in de bosjes kan pissen met een rood hoofd als een engelsman die 2 bier op heeft

 26. Ooginaller

  Ik denk dat je wat overdrijft Demi, maar we zijn hier inderaad zuinig op onze wijk. En het lijkt me een prima plan om de bovengenoemde overlast aan te pakken, al zie ik niet in waarom ik daarvoor zou moeten verhuizen. Een netwerk heb ik namelijk niet.

 27. pietje precies

  wie komt toch op het gestoorde idee overal pretparken in steden te ontwikkelen?? vroeger had e 1 park per wijk. Mensen moeten eens leren stil te zijn, een goed boek te lezen en te fluisteren ipv hard te praten.. iedereen maakt maar lawaai

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).