Ondanks de regen krijgt 117 jaar oude Canadese populier zware snoeibeurt - De Utrechtse Internet Courant Ondanks de regen krijgt 117 jaar oude Canadese populier zware snoeibeurt - De Utrechtse Internet Courant

Ondanks de regen krijgt 117 jaar oude Canadese populier zware snoeibeurt

Ondanks de regen krijgt 117 jaar oude Canadese populier zware snoeibeurt
Bron: Gemeente Utrecht Stadsbedrijven
Een 117 jaar oude Canadese populier in het Wilhelminapark heeft donderdag een flinke snoeibeurt gehad omdat de takken hadden kunnen afbreken door de droogte.

Een 117 jaar oude Canadese populier in het Wilhelminapark heeft donderdag een flinke snoeibeurt gehad omdat de takken hadden kunnen afbreken door de droogte.

De populier is zo’n 35 meter hoog en ruim 117 jaar oud. Door de droogte kunnen takken van bomen sneller afbreken en dit probleem speelde ook bij deze boom. De speeltuin in het Wilhelminapark was al afgezet in verband met het gevaar. Er staan veel bomen om de speeltuin waarvan de zware takken naar beneden dreigen te komen door de droogte.

De Canadese populier is zo onveilig dat de gemeente besloot om de boom te laten snoeien, er was namelijk al een grote tak afgebroken. Het snoeien gebeurde donderdagmiddag met behulp van een kraan en hoogwerker.

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. Kakhiel

  Bomen in de stad: vet gevaarlijk.
  Laat ze lekker in het bos.

 2. Harry

  Gelukkig toch nog mensen met realiteitszin. Is ook niet gek want de gemeente is en blijft aansprakelijk voor de schade en risico’s van alle bomen in het openbaar. Daarbij, bomen groeien gewoon door tot ze omvallen of sterven en dat moet je voor zijn.

 3. Erwin

  Ik word er toch wat droevig van dat ze wel klaar staan met de kettingzaag om te amputeren, maar het teveel moeite is om een slang in de kromme Rijn te leggen om deze 117 jaar oude bomen een beetje water te geven. Kleine moeite lijkt me, maar park management beperkt zich tot snoeien aanvegen en prullenpakken leeghalen. En dat in een stad waar Groenlinks (helaas) de grootste is.

 4. Henk

  Mogen we de bomen niet bijvoeren net als al die zielige hertjes?

 5. Willem

  @ Erwin: prullenbakken leeghalen? Waar dan?

 6. Michiel

  Een populier van die leeftijd is zijn technische levensduur al jaren gepasseerd en zou je in publiek toegankelijke ruimten eigenlijk gewoon moeten rooien en vervangen door een klein expemplaar.
  Wat te denken van de kastanjes bij de Inktpot. zelfde verhaal. Die hadden 20 jaar geleden al moeten worden gesnoeid voor enige levensverlenging. Dat vond men te duur. Onlangs viel er een tak uit……

 7. Hans

  @Michiel: canadapopulieren zijn kruisingen. Hun levensduur is lang, maar bij oude bomen breken soms takken af: zie
  https://www.bomenstichting.nl/infotheek-en-faq/informatie-over-bomen/populier.html

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).