Ondanks hulp van Herman den Blijker: restaurant ‘Oud Utreg’ failliet | De Utrechtse Internet Courant Ondanks hulp van Herman den Blijker: restaurant ‘Oud Utreg’ failliet | De Utrechtse Internet Courant

Ondanks hulp van Herman den Blijker: restaurant ‘Oud Utreg’ failliet

Ondanks hulp van Herman den Blijker: restaurant ‘Oud Utreg’ failliet

Het restaurant Oud Utreg op de Voorstraat is failliet verklaard. De van het RTL-programma ‘HerrieXXL’ bekende zaak sloot drie weken geleden haar deuren.

Dat het faillissement niet helemaal uit de lucht kwam vallen, bleek al eind december. Toen wilde het bedrijf nog 50.000,- euro ophalen via crowdfunding om nieuw servies aan te schaffen. “We hebben de financiering nodig om het bestaan van Oud Utreg te garanderen en de beleving van gasten te waarborgen. Als het ons niet lukt om het bedrag bij elkaar te krijgen, wordt het wel een enorme uitdaging,” zeiden de bedrijfsleiders destijds.

HerrieXXL

Het restaurant werd vorig jaar met veel bombarie geopend. Nadat Herman den Blijker met het programma HerrieXXL voor een ommekeer zorgde in voormalig restaurant ‘De Ommekeer’ liep het aanvankelijk goed met de Frans-georiënteerde horeca-zaak.

Maar na verloop van tijd kwam de klad erin, zoals ook deze recensie bewijst. “Tienen op Iens, een zesje bij DUIC,” kopten we destijds. Dat de tienen niet helemaal gerechtvaardigd waren, blijkt wel uit de administratieve blokkering die het restaurant op de recensie-site heeft gekregen.

Wat er gaat gebeuren met het Rijksmonument is nog niet duidelijk.

Voor wie nog een laatste indruk wilt van het restaurant, hieronder een filmpje waarmee de eigenaren hun crowdfunding-actie tot een succes probeerden te maken.

http://www.youtube.com/watch?v=XWcswWyMNN4

9 Reacties

Reageren
  1. Pieter

    Hoe vervelend het is voor hardwerkende eigenaren en personeel… die ene keer dat ik hier at wist ik direct dat het bij deze ene keer zou blijven.
    Het eten was flauw, de rekening gepeperd.
    Hopelijk krijgt het pand een mooie nieuwe (horeca)bestemming. Sterkte voor de brigade. Hopelijk vinden jullie snel iets anders.

  2. joop kools

    al sinds dat “de Konigh van Portugaal” weg is uit het pand is het niet meer geworden wat het was verschillende ondernemers hebben hun tanden erop kapot gebeten. Het is een prachtig pand wat het verdient om er een geweldig restaurant van te maken, maar je moet wel echt iets te bieden hebben. De kop moet ver boven het maaiveld en dat hebben diverse mensen niet weten te realiseren

  3. John Spruit

    Het is ronduit schofterig de manier waarop dit stuk is geschreven. Zonder enige toestemming van de eigenaren en pure verzinsels wordt dit stuk in de openbaarheid gebracht. Ach ….we moeten toch wat schrijven om nog een trap na te geven. Crowdfunding voor een nieuw servies?….ik vraag u…gelooft u dat echt zelf? Tienen op IENS (blokkering om die reden is een pure leugen) en zessen op DUIC..en wat dan met eet,nu/ lemoncity/ dinnersite…..De flapdrol die de recensie op DUIC schreef…was een lachertje……maar goed…..ook hier geldt….vooral niet je kop boven het maaiveld steken….want er is altijd wel één die op basis van pure afgunst je hardhandig neersabelt. Typisch Hollands zullen we maar zeggen…en meneer Joop KOOLS…..waar haalt u het lef vandaan om zo over ons te schrijven zonder ook maar één voet in die 9 jaar bij ons binnen heeft gezet!!!!!!……Zielig gewoon !..Het geschreven stuk en de reacties zijn precies de reden waarom dit land de crisis maar niet te boven komt. Vooral negatief blijven, kankeren op alles en iedereen, afgunst en misplaatste behoudendheid en arrogantie. Ga zo door!….Wij kijken terug op een fantastische tijd, vol trots en met passie hebben wij het gelukkig velen wel naar de zin kunnen maken. Hoe verdrietig de situatie ook…met opgeheven hoofd nemen wij afscheid..we hebben er alles aan gedaan!!!!!

  4. Hans

    Goede kwaliteit is niet voldoende als “niemand er ooit komt”. Een grote onderbezetting kun je via b.v. Groupon omzetten in honderden mensen die voor het eerst binnen komen en later (met vrienden) terugkomen. Binnen kijken is cruciaal, vooral voor een zaak met een redelijk gesloten gevel.

  5. Veeninga

    Beter matige kookkunst maar gastvrijheid.
    Alle blazers kunnen nog wat leren van de
    familie Gerrit v/d Valk.
    De Blijker nog nooit van gehoord.

  6. margreet

    wat is het toch weer puur Nederlands om mensen af te zeiken .
    iedeeen weet het te vertellen . Zelf zeg ik sterkte .

  7. Carole Loakman

    Oud Utreg was een prima restaurant…..maar inderdaad in het verkeerde land ! U heeft gelijk
    dat met zo’n Nederlands publiek wij de crisis
    maar niet te boven komt, zoals John al schreef.
    In Belgie of Engeland zouden zo een restaurant veel meer geapprecieerd worden. Sterkte, Succes, en, :
    We Will Miss You !

  8. Carole Loakman

    Oud Utreg was een prima restaurant…..maar inderdaad in het verkeerde land ! U heeft gelijk
    dat met zo’n Nederlands publiek wij de crisis
    maar niet te boven komt, zoals John al schreef.
    In Belgie of Engeland zouden zo een restaurant veel meer geapprecieerd worden. Sterkte, Succes, en, :
    We Will Miss You !

  9. M

    Ik wist het, ik wist het! 🙂
    Toen het nog de Ommekeer heten hebben we hier gegeten en toen was het al zeer slecht. Recensies op Iens geplaatst, maar blijkbaar kan het restaurant niet tegen kritiek en bedreigde me. Toen zag ik ze op tv bij Herman en zei toen al dat ze toch wel failliet gaan……………………en terecht!
    Eigen schuld, dikke bult!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).