Ondanks staking medewerkers is Utrechtse Bijenkorf zaterdag toch geopend Ondanks staking medewerkers is Utrechtse Bijenkorf zaterdag toch geopend

Ondanks staking medewerkers is Utrechtse Bijenkorf zaterdag toch geopend

Ondanks staking medewerkers is Utrechtse Bijenkorf zaterdag toch geopend
Bijenkorf aan de St. Jacobsstraat. Foto: Marlot van den Berg / DUIC
Zo’n dertig medewerkers van de Utrechtse vestiging van de Bijenkorf leggen zaterdag het werk neer. Zij willen met deze staking een signaal afgeven aan de directie voor een betere cao. Ondanks de actie is de Bijenkorf wel geopend.

Zo’n dertig medewerkers van de Utrechtse vestiging van de Bijenkorf leggen zaterdag het werk neer. Zij willen met deze staking een signaal afgeven aan de directie voor een betere cao. Ondanks de actie is de Bijenkorf wel geopend.

De staking is een eigen initiatief van de medewerkers, maar de actie wordt gesteund door FNV. “Veel plekken zijn momenteel onderbezet in de winkel”, zegt Linda Vermeulen van de vakbond. “We staan voor de deur en spreken klanten aan. Sommigen kiezen er daarna voor om niet bij de Bijenkorf te gaan winkelen. Het is een duidelijk signaal dat de lonen omhoog moeten.”

Medewerkers van het warenhuis hebben de afgelopen tijd ook in andere steden gestaakt. Zaterdag gaat het echter alleen om het personeel van de Utrechtse vestiging. In de ochtend was nog  onzeker of winkel überhaupt open zou gaan, maar de directie heeft er dus voor gekozen om ondanks de onderbezetting toch klanten te ontvangen.

7 Reacties

Reageren
 1. Wendy

  Hopelijk mogen ze wel een fantastische kerstcadeau houden. Die prachtige kerstbal .

 2. Miepkniep

  Personeel dat niet via de roltrap mag lopen maar via de achteruitgang weg moet, en niet mag winkelen in de winkel waar ze werken want: minderwaardig. Dames die er al 30 jaar werken, nog steeds tegen het minimumloon ………… een directie die zich bemoeit met andermans priveleven. het is werkelijk schandalig hoe het personeel daar behandeld wordt als vuil …. echt pre jaren 30 vorige eeuw. Ik koop niets meer bij de bijenkorf al jaren niet meer. Vroeger was het een leuke winkel daar is niets meer van over.

 3. Nick

  Sorry hoor, de arbeidsmarkt is zo krap dat iedereen ergens anders aan het werk kan. Doe dat dan ook!
  De bijenkorf kan alleen zo “slecht” betalen omdat jullie er zelf voor dit bedrag blijven werken, en omdat er nog steeds mensen zijn die voor deze bedragen een contract tekenen!

  Of kunnen jullie nergens anders voor meer geld aan de slag?
  Dan is het misschien ook niet helemaal eerlijk wat hier gebeurt, en krijgen jullie gewoon wat de markt voor prijs heeft bepaald.

  Dat de bijenkorf duurdere spullen verkoopt als de action, betekend niet dat je er als medewerker meer krijgt als een medewerker van de action of blokker.

 4. Herman

  Op drukste dag van het jaar je eigen glazen ingooien…. lekker betrokken personeel daar……

 5. Je Zus

  Lekker staaltje victim blaming hier weer van het trollenlegertje.

  Alles om maar de status quo in stand te houden en de schuld bij het slachtoffer, de medewerkers, te leggen in de comments.

  Het rechtse (neoliberale) reaguurderstrucje in werking. Want als de aanval op de medewerkers geopend wordt (hunnie eigen schuld), dan komen de daders, de werkgevers, er weer lekker gemakkelijk mee weg. In plaats van dat zij hun personeel fatsoenlijk gaan betalen. Alsof de Bijenkorf niet gewoon lekker boert in het dure segment?!

 6. Claire Obscur

  Iemand een idee hoe lang die kassaloze Aldi het nog volhoudt daar om de hoek? Er staat altijd méér personeel bij de ingang interessant te doen dan dat er klanten binnen lopen. Ik geef het tot maart 2023.

 7. Binnenstadbewoner

  @ Claire Obscur : inderdaad. Dit kan nooit lang duren. Klanten moeten verplicht een app downloaden en verplicht met creditcard betalen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).