Ondanks twaalf uitgebrande bussen rijdt U-OV weer volgens dienstregeling in Utrecht Ondanks twaalf uitgebrande bussen rijdt U-OV weer volgens dienstregeling in Utrecht

Ondanks twaalf uitgebrande bussen rijdt U-OV weer volgens dienstregeling in Utrecht

Ondanks twaalf uitgebrande bussen rijdt U-OV weer volgens dienstregeling in Utrecht
De bussen van U-OV rijden na de brand die in de nacht van donderdag op vrijdag 12 voertuigen verwoestte weer volgens dienstregeling in Utrecht. Wel worden er vanaf maandag kortere bussen ingezet op lijn 28.  

De bussen van U-OV rijden na de brand die in de nacht van donderdag op vrijdag 12 voertuigen verwoestte weer volgens dienstregeling in Utrecht. Wel worden er vanaf maandag kortere bussen ingezet op lijn 28.  

De melding van de brand kwam vrijdagochtend rond 04.50 uur binnen bij de brandweer. Er werd met groot materieel uitgerukt en het vuur was na een paar uur geblust. Volgens Qbuzz, het bedrijf waar U-OV onder valt, zijn er tien dubbelgelede bussen (24 meter), één gelede bus (18 meter) en één standaard bus (12 meter) uitgebrand.

Qbuzz heeft naar eigen zeggen geprobeerd de gevolgen voor de reizigers zo beperkt mogelijk te houden. “Voor zaterdag en zondag was dat snel in orde. In de weekenddienstregeling zijn er namelijk minder bussen nodig dan voor de dienstregeling tijdens werkdagen.”

Lijn 28

Maandag start de normale dienstregeling. De bussen van 24 meter worden onder meer ingezet op lijn 28, Vanaf Vleuterweide, via Utrecht CS naar het Utrecht Science Park rijdt. Maandag worden op deze lijn de overige lange bussen ingezet en deze worden aangevuld met modellen van 18 meter.

“Daarnaast zetten we extra bussen in. Daarmee bieden we voldoende capaciteit om iedereen op bestemming te brengen.” Het vervoersbedrijf wijst erop dat reizigers ook gebruik kunnen maken van tram 22.

Hartverwarmend

Tot slot zegt Qbuzz te onderzoeken wat de oorzaak was van de brand. “We hebben hartverwarmende reacties mogen ontvangen van reizigers, onze opdrachtgever en gedeputeerde, de burgemeester en wethouders van Utrecht, collega vervoerders en partners waarmee we samenwerken. Dank voor deze steun, dat doet ons goed.”

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. bureaulesswatts

  Wat was de oorzaak van de brand ?

 2. sneuschutter

  @bureaulesswatts
  vuur

 3. woutvr

  Knap! Maar fijn dat die bussen nu wat makkelijk vervangen kunnen worden door wat modernere.

 4. Jacques

  @woutvr: fijn? Nee dat is niet fijn. De nieuwe elektrische bussen zorgen in een hoop straten voor trillingen aangezien ze kneiterzwaar zijn.

 5. Koel Hoofd

  Knap van Qbuzz

  @woutvr
  Als zo’n elektrische bus voor je deur afbrandt wordt je woning gesloopt en die van de buren ook want die accu’s zijn heel moeilijk te blussen, duurt een week onder water. Maar er is geen waterbak waar een bus van 24m in past en je kan ook zo’n brandende bus niet door de stad naar de gracht slepen om het daar in onder te dompelen….

 6. woutvr

  @Jacques: ja, daar heb je wel een punt. De gemeente moet ook wel voor een goede infrastructuur zorgen. Dus bussen op wegen die geschikt zijn.

 7. woutvr

  Oh ja @Jacques: dus niet alleen hier klagen, maar vooral bij de gemeente!

 8. Wim Vreeswijk

  Is inderdaad buitengewoon slecht voor de bus organisatie om ongemerkt maar liefst 12 OV- bussen af te laten fikken. Mag ik er nu vanuit gaan dat er voortaan voldoende camera’s ter plekke zijn die in een rechtstreekse verbinding staan met brandweer en politie. Nu gaat er voor een godsvermogen van vele miljoenen gemeenschapsgeld verloren ?!

 9. Scherpschutter

  Hoe moeten al die mensen nu naar hun werk zonder OV, waar zou de wereld zijn zonder OV??

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).